Petar Naumoski

Petar Naumoski


Forza Efes

04 Ocak 2020 - 15:22

"1996'daki Efes’te bir aile gibiydik. Şimdiki Anadolu Efes de başarılı ama bizden çok farklı. Onlara desteğimi şöyle dile getireceğim: Efes sen çok yaşa!”

- Anadolu Efes kısa sürede büyük gelişme kaydetti. Shane Larkin'in performansının da bu gelişime büyük katkısı oldu. Efes'in bu yükselişi hakkında neler düşünüyorsunuz?

- Öncelikle, takım son 2 sezonda büyük bir gelişme kaydetti ve özellikle bu sezon muhteşem maçlar çıkardı. Sorumluluk sahibi bir antrenör ve yönetim ekibi var. Oyuncular da, başarıya aç ve şampiyonluklar için istekli. Efes’in tek ihtiyacı, bunu aynı hızda sürdürebilmesi ve oyuncularının sağlıklı olması olacak. Oyuncuların hepsi oynamaya hazır olduğu sürece, gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.

LARKIN ÖZGÜR BIRAKMANIZ GEREKEN BİR OYUNCU

- Ergin Ataman ve Shane Larkin arasındaki uyumu nasıl buluyorsunuz?


- Ataman ve Larkin arasında, geçen sezona göre daha iyi bir uyum olduğunu gördüm. Larkin, minimum 35 dakika oynatacağınız ve saha içinde özgür bırakmanız gereken bir oyuncu. Bu geçen sezon pek olmamıştı ve ilişkileri pek de iyi değildi. Bu yüzden Larkin, kendi potansiyelini gösterememişti.

Şimdi her şey rayına oturdu. Takım arkadaşları, Larkin’in liderliğini kabul etti. Ayrıca, Ataman da ona daha fazla inisiyatif veriyor ve onun maç içinde daha özgür oynaması gerektiğini kabullendi.

EN ÇOK UFUK SARICA MUTLU OLUR

- Eğer gerçekleşirse, Larkin’in Türk Milli Takımı’na katkısı nasıl olur?


- Eğer Larkin, Türk vatandaşlığına geçerse, A Milli Takım kadrosunu seçen kişinin, yani Ufuk
Sarıca'nın, herkes arasında en mutlu kişi olacağını düşünüyorum. Wilbekin’in de çok iyi bir
oyuncu olduğunu söylememe rağmen, Larkin başka. Türkiye'nin başarılı olmasını istiyor ve bol şans diliyorum.

EFESLİ OYUNCULAR TUTKUYLA OYNUYOR

- Bu takım uyumunu düşünürsek, Efes’in sezon sonrasında geleceği nasıl olur?


- Bunu şu anda düşünmek imkânsız. Neler olur? Nasıl gelişmeler yaşanır? Bence onlar, şu an sadece sezon içinde elde edeceği başarılara doğru yönleniyorlar. Oyuncuların durumları bu takımda oynamak için çok tutkulu ve iyi. Kendini kanıtlamak ve şampiyonluklar kazanmak isteyen, başarıya aç bir takım var. Sonrasında, kulübün ilgisini çekecek,
doğru ve profesyonel seçimler yapılması lazım.

BİZ O YILLARDA AİLE GİBİYDİK...

- Bir karşılaştırma yapacak olursak, hangi takım kazanır? 1996 Koraç Kupası Şampiyonu Efes’mi, yoksa bugünün Efes’i mi?


- Birçoğumuz bunu nasıl ifade eder veya bunu nasıl söyleyebiliriz ki? 1996 yılındaki Efes, müthiş bir takım uyumuna sahipti ve takımdakiler bir aile gibiydi. O yüzden biz büyük bir erdeme sahiptik ve bu da başarıyı getirdi. Eğer yabancı oyuncu sayısına bakacak olursanız,
günümüzdeki Efes’in tamamen farklı bir takım olduğunu göreceksiniz.

Yerli oyuncuların takıma katkısı ve dahası… O yüzden iki takımı kıyaslamak yerine, sadece
şunu söyleyeceğim: Efes sen çok yaşa!

YORUMLAR

  • 0 Yorum