Petar Naumoski

Petar Naumoski


Finaldeki tablo yakışmadı

08 Haziran 2019 - 12:08

"Bir Türk takımının final oynadığı maçta, tribünlerde yer alan Türk taraftarlar ile yaşanan tablo maalesef çok kötü oldu. Avrupa basketbolunun en üst seviyesi olan EuroLeague organizasyonunda her iki tarafın hatalarından kaynaklanan kötü bir tablo oluştu. Ancak bunun neden ve nasıl olduğunu bir türlü anlayamıyorum."

- EuroLeague Finali'nde CSKA Moskova karşısındaki performansını nasıl yorumluyorsunuz?

- Anadolu Efes, EuroLeague'de Fenerbahçe Beko yarı finalindeki performansını maalesef CSKA Moskova karşılaşmasına taşıyamadı. Lacivert beyazlı oyuncular çizginin gerisinden
çok fazla şut denediler; ancak basketbolcular istedikleri isabetleri bulamadı. Maç içerisinde sürekli olarak olumsuz tercihler yaptılar. CSKA Moskova ise tek kelime ile muazzam bir maç oynadı, final için daha deneyimli ve istekli olduklarını kanıtladılar.

YAŞANANLARI ANLAYAMIYORUM

- Efes'in CSKA Moskova ile oynadığı final maçında, tribündeki Fenerbahçeli taraftarlar ile Ergin Ataman arasında yaşanan olumsuz gelişmeleri nasıl yorumluyorsunuz?


- Bir Türk takımının final oynadığı maçta, tribünlerde yer alan Türk taraftarlar ile yaşanan tablo maalesef çok kötü oldu. Avrupa basketbolunun en üst seviyesi olan EuroLeague organizasyonunda her iki tarafın hatalarından kaynaklanan kötü bir tablo oluştu. Ancak bunun neden ve nasıl olduğunu bir türlü anlayamıyorum.

FENERBAHÇE'Yİ SAKATLAR ETKİLEDİ

- Sizce Fenerbahçe Beko’nun Final Four’daki en büyük sorunu neydi?


- İlk olarak Fenerbahçe Beko, İspanya'da tam kadro değildi ve bu eksiklik onlar için en büyük problem oldu. Bazı oyuncuları ise Final Four'daki karşılaşmalarda yeterince verimli
oynayamadı ve bu da onları etkiledi. Harika oynamaya veya galibiyet almaya çok istekli olabilirsiniz; ancak bunu somut bir şekilde sahaya yansıtmanız lazım.

FINAL FOUR AVRUPA'NIN GÖZ BEBEĞİ

- Bu sezonki Final Four organizasyonunu nasıl yorumlarsınız?


- İspanya'daki EuroLeague Final Fouru'nda yer alamadım. Bunun için çok detaylı bir yorumda bulunamayacağım; ama şunu belirtmekte büyük fayda var. Final Four, Avrupa'nın göz bebeği olan çok önemli bir turnuva... Bu yıl iki Türk takımının yer alması da ayrı bir önem oluşturdu... Ve her yıl ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar, bu yıl da İspanya'dakiler için çok güzel bir organizasyon olduğuna eminim.

BU BAŞARI SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMALI

- Türk takımlarının Avrupa’da yakaladığı bu başarıyı sürdürebilir kılması için neler yapması lazım?


- Final Four'da iki Türk takımının yer alması gerçekten de muazzam bir başarıydı. İki takımla birlikte Final Four’a kalmak büyük bir iş. Basketbol adına yakalanan bu başarıdan olumlu dersler çıkarılması gerekiyor ve gelecekte sürdürülebilir olmak için de yoğun efor harcanmalı, bu oldukça zor olacak. Bunun yanı sıra hem Anadolu Efes’e, hem de Fenerbahçe Beko’ya sonsuz tebrikler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum