Petar Naumoski

Petar Naumoski


Fark var

05 Temmuz 2020 - 14:21

"NBA 'devam' diyerek profesyonelce bir karar aldı. NBA ile EuroLeague arasında mukayese edilemeyecek kadar fazla fark var..."

Türk basketboluna damgasını vuran ve her ay güncel ve genel konularda değerlendirmelerde bulunan Petar Naumoski, NBA’in devam etme kararını değerlendirdi. NBA’in profesyonelce bir karar aldığını belirten Naumoski, EuroLeague ile aralarındaki farkın da mukayese edilemeyecek durumda olduğunu söyledi.

Ayrıca, Naumoski’den Türkiye’de, Avrupa’da ve NBA’de ikon olarak gördüğü isimlerin hangi oyuncular ve efsaneler olduğunu da öğrendik.

- NBA 2019-2020 sezonuna, en iyi dereceyi almış 22 takımla, Orlando’daki Disney Dünyası’nda devam edecek. Koronavirüs’ün en çok etkilediği ABD'de alınan bu karar için neler söylersiniz?

- NBA’in ilk kararı sezona bir şekilde devam etmekti ki, organizasyondan bu bekleniyordu. Çünkü hepimiz biliyoruz ki, bu sezon oynanmasaydı, herkes birçok para kaybı yaşayacaktı ve organizasyonun imajını zedeleyecekti.

Ben kimsenin bu kararın doğru ya da yanlış olduğunu tartışacağını düşünmüyorum. Lakin, eğer gerekli tedbirler alınmışsa ve tüm kulüplerin beklentilerini karşılamışsa, verilen bu karar son derece profesyonel bir karardır.

MUKAYESE BİLE EDİLEMEZ

- Biliyorsunuz ki, EuroLeague ve EuroCup maçları iptal edildi. Bu NBA’in tam zıttı bir durum. Eğer bu iki organizasyonu karşılaştıracak olursak, hangi faktörler EuroLeague’in sona ermesine ve NBA’in devam etmesine neden oldu?


- EuroLeague’de ve FIBA takımlarının da dahil olduğu yerel liglerde takımlar, oyuncular ve yöneticiler, sezonun sona ermesini istedi. NBA’de ise durum tam tersi ve çok başka. Profesyonellik devreye girdiği ve size ödeme yapanlar paralarını istediği zaman, bu büyülü oyuna katılan her katılımcı, alınan kararı kabul etmek zorundadır. Hiçbiri için çok kolay olmayacak; ama NBA’de her şeyin yolunda gittiğinden emin olmaları için, takımların mükemmel koşulları, organizasyonları ve sağlık ekipleri var. Bu iki organizasyon arasındaki fark hâlâ çok büyük ve mukayese edilemez.

DÖNEMİMDE İKON DİYEBİLECEĞİM 5'Lİ

- Bu ay kapak konumuz gerek saha içinde gerekse saha dışındaki özellikleriyle, farklılıklarıyla ve davranışlarıyla damga vuran basketbol ikonları. Sizin oynadığınız dönem için hangi Türk oyuncular ikondu?


- Eğer Türkiye’de benim oynadığım 10 yıllık dönemi hatırlayacak olursak, Türk basketbolunda ikon diyebileceğimiz birkaç isim var; Harun Erdenay, Orhun Ene, Ufuk Sarıca, Tamer Oyguç, Levent Topsakal... Ve kendi takımlarında sembol olmuş daha birçok isim vardı; ama benim aklıma gelen ilk 5 ismi sizlerle paylaştım.

KUTLUAY VE DJORDJEVIC BAŞKAYDI

- Peki, Avrupalı oyunculardan hangi isimler daha farklıydı?


- Bu gerçekten çok zor bir soru. Türkiye’de İbrahim Kutluay, saha dışında diğer oyunculara göre daha farklı bir isimdi. Yaşamı ve imajı açısından saha içine göre saha dışında farklıydı. Ayrıca Djordjevic de (Sahsa Djordjevic) tarzıyla saha dışında diğerlerinden farklıydı. Carlton Myers’ı da söyleyebilirim. Myers da Avrupa’ya damga vurmuş bir isimdi.

JORDAN ÇOK AYRI BİR SEVİYE

- Son olarak, sizin için hangi NBA oyuncuları birer ikondu?


- NBA’den bu isimleri söylemek çok kolay. Bence Michael Jordan kesinlikle bozulmaz bir ikondu. Onun haricinde LeBron James, Kobe Bryant, Shaquille O’Neal, Stephen Curry ve Kevin Durant de kesinlikle NBA’de ikon olan isimler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum