Petar Naumoski

Petar Naumoski


EuroLeague'i NBA ile eşitlemek!

16 Kasım 2019 - 11:54

"EuroLeague'de kalite geçmiş döneme göre, biraz daha artmış durumda. Maçların yapıldığı yerler, bölgeler çoğaldı. Sistem ise halen daha çok farklı değil, biraz daha hızlandı ama ana mesele; EuroLeague’i, NBA ile eşit duruma getirmek."

- Eski bir EuroLeague oyuncusu olarak, EuroLeague’de 20 yıl içinde gördüğünüz değişimler nelerdir?

- EuroLeague ilk zamanlarda şampiyonlara özgü bir ligdi ve turnuva sistemi olarak çok farklıydı. Bugün bu lig, klasik bir lig şampiyonası oldu ve takımlar en az 30’dan fazla maç yapıyor. Kalite geçmiş döneme göre biraz daha artmış durumda. Çünkü maçların yapıldığı yerler, bölgeler çoğaldı. Sistem ise halen çok farklı değil. Biraz daha hızlandı ama ana mesele; EuroLeague’i, NBA ile eşit duruma getirmek. Ancak kurulduğu günden bu yana EuroLeague'in pazarlaması ve taraftar kitlesi çok yükseldi.

- Değişen EuroLeague ve değişen Efes'i ele alırsak; Efes’in EuroLeague başarısını nasıl değerlendirirsiniz?

- Efes geçen sezon güzel bir basketbol oynadı ve sonunda, kötü geçen birkaç yılın ardından tekrar Avrupa’nın en iyi kulüpleri arasına girdi. Efes'in EuroLeague'de aldığı sonuçlar sürpriz değildi. Umarım yine aynı sonuçları alıp bir tık daha ilerlerler ve şampiyon olurlar.

- Efes'in EuroLeague'de şampiyonluk yolunda bir tık ileri gitmesi için neler gerekli?

- Efes yıllar sonra Süper Ligi kazandı ve önemli bir özlemini dindirdi. Sezona da kupayla başlayan Anadolu Efes, hem F.Bahçe karşısında psikolojik üstünlüğü sağladı hem de sezona moralli başladı. Geçen yıl oynanan final de takım adına büyük tecrübe oldu. Efesli oyuncular çıktıkları maçlarda kararlılıklarını sürdürürlerse ve daha dirençli olurlarsa, EuroLeague’i kazanırlar.

- EuroLeague’de sezon öncesi transferler hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

- Real Madrid geçtiğimiz sezonki kadrosunu büyük ölçüde korudu. Barcelona başarılı bir transfer süreci geçirdi. Higgins ve Mirotic transferleri önemli. Barca, bu transferlerle ilk sırada yer alabilecek güce geldi. Fenerbahçe de, Nando De Colo transferiyle yine zirvede
olacak takımlardan biri olma yolunda devam edecektir. De Colo, Fenerbahçe'ye büyük güç katacağını henüz sezon başında gösterdi.

- EuroLeague’de bu sezon sürpriz yapabileceğini düşündüğünüz bir takım var mı?

- Çaylak bir takım olmasına karşın Alba Berlin EuroLeague'de pozitif sürprizlere imza atabilir. Yunan takımları için tam tersini söyleyeceğim. Panathinaikos ve Olympiakos, son 10 yılda bir düşüş içerisindeler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum