Petar Naumoski

Petar Naumoski


Beşiktaş fırsat vermedi

06 Ağustos 2020 - 12:24 - Güncelleme: 21 Eylül 2022 - 11:24

"Siyah beyazlı takımda ekonomik sıkıntıların da etkisiyle başarılı olacak olanakları bulamayan Dusko Ivanovic, geçmişte başarılar elde ettiği eski kulübü Baskonia ile -pandemi nedeniyle farklı formatta da olsa- Real ve Barça'nın önünde İspanya Ligi şampiyonluğuna ulaştı..."

Jugoplastika’dan eski takım arkadaşı Dusko Ivanovic’in Baskonia’nın başında yazdığı tarih ve İspanya’daki final organizasyonu ile NBA’in son durumuna ilişkin yorumlarda bulunan Türk ve Avrupa basketbolunun efsane ismi Petar Naumoski, Fenerbahçe’nin Igor Kokoskov ile neler yapacağına dair de bazı noktalara değindi.

- Jugoplastika’dan bir dönem takım arkadaşınız Dusko Ivanovic, Baskonia ile tarih yazıp Liga Endesa şampiyonluğunu kazandı. Ivanovic bize neyi gösterdi ve Baskonia’nın bu şampiyonluğundan neler öğrendik?

- Dusko sezona Beşiktaş’ta başladı ve maalesef siyah beyazlılar ona başarılı olmak için bir fırsat vermedi; yaşanan ekonomik sıkıntılar da herkesin malumu...

Daha sonra Baskonia, duruma profesyonelce bakarak ona bir teklifte bulundu. O da teklifi kabul ederek geçmişte başarılar elde ettiği eski kulübüne geri döndü.

Turnuva sistemi, pandemi yüzünden tamamıyla farklıydı ve Dusko da burada muhteşem bir iş çıkardı. Oyuncular fiziksel olarak hazırdı. Eşi benzeri olmayan bir şekilde mücadele edip inandılar ve başarılı oldular. Ivanovic de takımı neredeyse hatasız bir şekilde yönetti. Şunu asla unutmamak lazım ki, Real Madrid ve Barcelona, oyuncular için inanılmaz para harcadı; ama Baskonia takımı halen daha şampiyonluğunu kutluyor.

REAL VE BARÇA’NIN ÜZERİNDE BASKI VARDI

- Liga Endesa Final Etabı, farklı hikâyeleri içinde barındırdı. San Pablo Burgos, Real Madrid’i yendi ve büyük bir sürprize imza atarak yarı finale kaldı. Real Madrid ise, bir hayal kırıklığıydı. Bu final etabı için neler düşündünüz?


- Bu turnuva için “Pandemik Sistemi” derim; ve kesinlikle bu turnuva San Pablo Burgos, Valencia, Andorra gibi takımlarla birlikte doğal olarak Baskonia’yı Real Madrid veya Barcelona’ın ötesine taşıyabildi. Real ve Barça favoriydiler ve üzerlerinde daha fazla baskı vardı.

Gerçi her maç bence zordu ve her 40 dakika daima zor ve öngörülmezdi. Diğer takımların da kaybedecekleri bir şey yoktu. O yüzden daha rahat basketbol oynadılar ve iyi performanslar ortaya çıktı. Yarı final ve final ikişer maçtan oynanabilirdi; ama turnuvada yer alan tüm takımları ve bu büyük organizasyonu, en sağlıklı koşullar içinde yaptıkları için tebrik etmeliyiz.

FENER MÜKEMMEL BİR KOÇ İLE ANLAŞTI

- Igor Kokoskov, Fenerbahçe Beko’nun yeni başantrenörü oldu. Fenerbahçe’de Kokoskov ile neler değişecek veya değişebilir? İstanbul Anadolu Yakası ekibinde bir NBA oyun kültürünü görebilir miyiz?


- Fenerbahçe, Slovenya Milli Takımı ile Türkiye’deki EuroBasket 2017’de unutulmayacak bir şampiyonluğa imza atan, mükemmel bir antrenörle imzaladı. Ayrıca, NBA deneyimi de var. Ancak burası Avrupa ve buradaki oyuncuların çoğu NBA seviyesinde değil. Bu yüzden, Kokoskov, Fenerbahçe’deki oyuncuların yeteneklerine göre bir uyum yakalayıp NBA repertuarından bir şeyler sergileyebilir.

Bence Kokoskov, Avrupa’da kendini tam olarak kanıtlamadı ve Fenerbahçe de daha iyi başarıları yakalayabileceği bir Avrupa takımı; ama doğru yönetimleri yapması gerekir. Bunu yaparsa, Fenerbahçe’deki herkes mutlu ve tatmin olur.

HER OYUNCU KABUL ETMEZ

- NBA’de bazı oyuncular, koronavirüs tehlikesi nedeniyle Orlando’ya gitmedi. Onların kararları hakkında düşünceleriniz nelerdir?


- Ne yazık ki koronavirüs, kimsenin tahmin edemeyeceği ve bilemeyeceği bir şey. Bu nedenle her oyuncu bazı yükümlülükleri yerine getirmek zorunda değil. Kulüpler ve oyuncular, Orlando’da oynama ile ilgili sözleşmeye bağlı olmayan bazı koşulları kabul ettiler. Her oyuncu bunları kabul etmek zorunda değil; bireysel kararlarıdır.

LAKERS’I AVANTAJLI BULUYORUM

- NBA’in yeniden başlamasıyla birlikte, favori takımlarınızda bir değişiklik oldu mu? Kimler finale kalır? Kim şampiyon olabilir?


- Umarım, pandemi ile ilgili olan bu durum, NBA Finalleri’nin başlangıcını ve oyununu etkilemez. Liga Endesa’nın neler yaptığını görünce, Orlando’da NBA daha fazlasını ve daha iyisini yapacaktır. Lakers’ı finalde oynama konusunda avantajlı buluyorum. Ama rakibinin kim olacağını tam olarak tahmin edemiyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum