Petar Naumoski

Petar Naumoski


Bandırma'nın çekilmesi çok büyük bir kayıp

03 Eylül 2020 - 14:25

"Türk basketbolunda kalıcı olmuş, kupalar kazanmış ve özellikle altyapılarda birçok kaliteli basketbolcu çıkarmış muhteşem bir kulübün vedası bizi üzdü. TBF'nin basketbola bu tarz emek veren takımlara bir yardım yolu bulması lazım, umarız bu üzücü haberlerin arkası gelmez."

Türk basketbolunun unutulmaz isimlerinden Petar Naumoski, Orlando’da sıralama maçları tamamlanan ve play-off müsabakalarının oynandığı NBA’de öne çıkan isimleri değerlendirdi. Naumoski, özellikle Portland Trail Blazers ve Damian Lillard’a övgü dolu açıklamalarda bulundu. Petar Naumoski ayrıca Tek Süt Bandırma’nın ING Basketbol Süper Ligi’nden çekilme kararına ilişkin önemli ifadelerde bulundu.

DONCIC HENÜZ LEBRON - KOBE SEVİYESİNDE DEĞİL

- Luka Doncic, Orlando Bubble’daki sıralama maçlarında harika işler çıkardı. Onun performansı hakkında düşünceleriniz nelerdir?


- Luka Doncic kesinlikle bireysel olarak muhteşem bir performans gösterdi. Ayrıca, bunu istatistiklerde de görebilirsiniz. Doncic’in takımına geldiği ilk günden beri büyük bir etkisi oldu. Çünkü, ondan öncesinde, Dallas’ta takımı organize edebilecek bir oyuncu yoktu ve Doncic burada da çok şanslı. Kendisinin direkt bir seçimi olsaydı, burayı tercih ederdi.

Tabii ki, onun basketbol yetenekleri mükemmel ve bu da oyununu kolaylaştırıyor. Hem de NBA gibi dünyanın en zorlu, en iyi liginde ve burada büyük bir yıldız olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Lakin Doncic, şu an LeBron veya Kobe kalitesinin uzağında. Hepsinden ziyade, Doncic’i diğer oyuncularla karşılaştırmamalıyız, çünkü kendine has bir oyuncu.

DAMIAN LILLARD OLAĞANÜSTÜ

- Portland, geçmiş zamanlarda süperstarlarının sakatlıklardan dolayı kaybeden şanssız bir takımdı. Ama Damian Lillard, bu talihsizliği kırdı. Sizce Portland, bu aşamalar için aradığı süperstarı buldu mu?


- Portland Trail Blazers, Orlando’daki maçlarda olağanüstü karşılaşmalar oynayan bir takım. Onlar, Damian Lillard gibi olağanüstü işler çıkaran bir oyuncuya sahip. Ayrıca, C.J. McCollum ve Carmelo Anthony de iyi gözüküyor. Lillard, fiziksel yatkınlığına göre, gerçek dışı bir oyun kalitesinde oynuyor. O yüzden de Portland’ın süperstarı… Ancak, onların Lakers karşısında biraz daha yavaşladığını ve yorulduğunu düşünüyorum. Çünkü Lakers rekabetçi bir takım ve çok yüksek bir seviyede. O yüzden de Lillard’ın olağanüstü oyunlarında bir azalma oldu.

SUNS İÇİN BÜYÜK RESME BAKMANIZ GEREKİR

- Sıralama maçlarında Phoenix Suns harika işler çıkardı; ama tüm maçlarını kazanmasına rağmen play-off’a kalamadı. Siz Suns’ın trajik durumu hakkında neler düşünüyorsunuz?


- Portland’ın oynadığı oyun için nasıl iyi dediysem, Phoenix için aynısını söyleyemeyeceğim. Tamam, Orlando’da iyi oynamış olabilirler; ama büyük resme baktığınız zaman, normal sezonda kötü performanslar sergileyen bir Suns vardı ve bu da onların son anda play-off’a kalamamasını tetikledi. Genel anlamda o kalitede bir takım değildi. Takımın sisteme adapte olması vs. Bütün sezonu ele aldığınızda, Phoenix Suns’ın neden play-off yapamadığını anlarsınız.

LILLARD MVP OLMAYI HAK ETTİ

- Phoenix’te Devin Booker da etkili oyunlar çıkardı ve Orlando Bubble’da MVP adayı oldu; ancak Damian Lillard bu ödüle layık görüldü. Hangi oyuncu sizce bu ödülü daha çok hak etti?


- Bu sorunun yanıtını önceki sorularda da verdiğimi söyleyebilirim. Lillard gerçekten ligin yeniden başladığı günden bu yana harika işler çıkardı. Kesinlikle ama kesinlikle, benim için Orlando Bubble’ın MVP’si Damian Lillard’dır.

BANDIRMA TÜRKİYE'YE BİRÇOK KALİTELİ İSİM KAZANDIRDI

- Tek Süt Bandırma, mali sorunlar nedeniyle ING Basketbol Süper Ligi’nden çekilme kararı aldı. Biliyorsunuz ki Bandırma, Türkiye’de bir basketbol kültürü oluşturmuştu. Onların bu çekilme kararı hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?


- Bu, Bandırma ve Türk basketbolunu ciddi anlamda kötü etkileyecek bir karar oldu. Çünkü Bandırma, bu ligde kalıcı olmuş ve muhteşem bir takımdı. Türkiye Kupası kazandılar. Özellikle de altyapı kategorilerinde yapmış olduğu çalışmalar ve burada elde ettiği başarılarla kendilerini gösterdiler. Buradan birçok kaliteli Türk basketbolcu çıktı. Şunu söyleyebilirim ki, Türk basketbolu çok şey kaybetti.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun bu tarz durumlarda, emek veren; ama ciddi sıkıntılar yaşayan takımlara bir yardım yolu bulması lazım. İnşallah sezon başlayana kadar, Türkiye’deki diğer takımlardan böyle üzücü haberler gelmez.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum