Petar Naumoski

Petar Naumoski


B planı göremiyorum

02 Aralık 2020 - 16:05 - Güncelleme: 10 Kasım 2022 - 16:09

"Parkede Covid-19 vakalarının çoğalmasıyla maçların ertelenmesi de sıklaştı. Ülkelerdeki karantinaların artmasıyla takımların özel uçuşları ek maliyet yaratacak. Alternatif olarak bubble'ın şu an uygulanması zor, belki dörtlü finaller olabilir; ama şu an uluslararası turnuvaların net bir B planı göremiyorum."
 
Dünyada koronavirüs vakaları gün geçtikçe artıyor ve bazı maçlar erteleniyor. Türk ve Avrupa basketbolunun efsane ismi Petar Naumoski, bu ortamda Avrupa’nın ve NBA’in gidişatı ve politikaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken, Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko, Bahçeşehir Koleji ve Frutti Extra Bursaspor’un performanslarını da yorumladı.

- COVID-19 vakaları gün geçtikçe artıyor ve maçlar erteleniyor. Organizasyonlar bu süreçte herhangi bir B planına geçmeli mi?
 
- Bunu daha önce de söylemiştim. Basketbol sezonunu sona erdirmek basit ve kolay bir şey değil bu dönemde. Vakaların artmasıyla maçların ertelenmesi de arttı. Bu yüzden turnuvaların en doğru şekilde sorunları çözmesi lazım. Tüm ülkelerin tek tek klasik karantina kararları eklenirse, sıkıntı büyüyecek. Her bir ülkenin, takımlarının seyahatleri için özel onayına ek olarak, her kulüp için temin etmesi gereken charter (özel) uçuşları da gerekecek ve bu kesinlikle ek bir maliyet oluşturacaktır. Alternatif olarak büyük olasılıkla bir bubble; ama şu anda uygulaması çok zor. Dörtlü finallerde olabilir. Açıkçası net bir B planı göremiyorum.
 
ORGANİZASYONA GÖRE, OYUNCULARA GÖRE…
 
- NBA yeni sezonun 22 Aralık’ta başlamasını kararlaştırdı. Sizce bu tarih doğru bir tarih mi?

 
-Bazı oyuncular Ocak 2021’de başlamasını istiyordu. Bunun NBA için doğru karar olduğunu söylemek zor. Eğer buna organizasyon açısından bakacaksak, bana göre mümkün olduğunca erken başlamalı. Çünkü sonbahar bitiyor ve kış geliyor; Covid-19 vakaları da günden güne artacak. Eğer durum daha iyi olursa, birkaç maç oynanabilir. Eğer oyuncular açısından bakacak olursak, elbette oyuncular play-off’tan sonra daha çok dinlenmek isteyecek. Ama şunu unutmamak lazım ki bazı kulüpler ve oyuncular play-off’ta yer almadı. Eğer bu durumda oynanacaksa, normal sezon olabildiğince erken bitirilmeli.
 
DAHA ÖNCE DE SÖYLEMİŞTİM…

- Anadolu Efes yeniden yükselişe geçti. Bazı maçlar Larkin olmasa da, onsuz da kazanmayı çözdü. Siz ne diyorsunuz?

 
- Önceki yazılarımda da bahsetmiştim. Efes oyuncuları yüksek kalitede ve akıllı oyuncular. Doğru antrenman süreci ile sağlıklı ve mutlu olmalarına ihtiyaçları var. Bunlar olmaya başlayınca, oyuncular da katkı vermeye başladı. Bazıları fazla, bazıları az da olsa… Larkin’in yokluğunu telafi ettiler. Özellikle Vasilije Micic ve Krunoslav Simon büyük sorumluluklar aldı. Covid-19 sorunu önlendiği takdirde başka sorunları olmaz.
 
DE COLO BÜYÜK ANLAM İFADE EDİYOR
 
- De Colo’nun sakatlığı sonrası, Fenerbahçe Beko, Barcelona’da ağır bir mağlubiyet yaşadı. Fenerbahçe’nin başka bir garda ihtiyacı var mıydı? Alex Perez doğru bir tercih mi?

 
- Nando De Colo kesinlikle yüksek seviyede bir oyuncu ve bu takım için çok şey anlam ifade ediyor. Özellikle de bu kalitede başka bir oyuncusu olmayan Fenerbahçe’de... Bobby Dixon kenardan gelerek yardımcı olmaya çalışıyor; ama 30 dakikadan az sahada kalıyor. Başka bir Fransız oyuncu daha var (Leo Westermann) o da De Colo’nun yerini doldurabilir. Kalitenin Türkiye şampiyonasına göre çok daha belirgin olduğu Euroleague'de, bu eksiklik kesinlikle daha fazla hissediliyor; ancak bu garip zamanlarda iyi bir oyuncu bulmak mümkünse... Fenerbahçe'nin kadrosunda iyi olacağını düşünüyorum; ama piyasadaki iyi oyuncular değilse, dişlerinizi gıcırdatmanız, orada bulunan oyuncuları birleştirmeniz ve Nando'nun yokluğunu telafi etmeye çalışmanız gerekir.
 
BAHÇEŞEHİR VE BURSA ÇOK YENİLER
 
- Bahçeşehir Koleji ve Frutti Extra Bursaspor’un 7DAYS EuroCup’ta bu sezonki performansları için neler söylersiniz?

 
- Bahçeşehir ve Bursa bu turnuva için çok yeni iki takım. Öncelikle şunu söylemek gerekir ki, Avrupa’da böyle bir deneyimleri yoktu. Eğer seyirciler olsaydı, daha iyi sonuçlar alınırdı. Oyuncular da aldıkları süre içinde ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum