Maurizio Gherardini

Maurizio Gherardini


NBA'de Giannis'in tarafındayım

04 Mart 2019 - 12:07

"NBA’de sezonun şu ana kadar olan kısmında ben Giannis Antetokounmpo tarafındayım. Çünkü o; Toronto, Boston ve Philadelphia gibi güçlü üç konferans takımının olduğu yerde takımını istikrarlı şekilde zirveye taşıyor. Giannis’in bize izlettirdikleri inanılmaz. NBA All-Star maçında bir diğer kaptan oydu ve bu önemli bir detay. MVP için de en güçlü adayım o."

- Takımın önemli parçaları Vesely, Sloukas ve Datome, sakatlıkları nedeniyle belirli aralıklarla takımla olamadı. Ennis sezonu erken kapadı ve Green de takıma yeni ısınıyor. Rotasyonun tamamını nasıl hazır tutuyorsunuz?

- Sakatlıklar herhangi bir sezonun parçasıdır. Bu sakatlıklar yaşandığında takımın kimyası, kalitesi ve beraberliği daha ön plana çıkar. Bu durumlarda herkes ekstra performans gösterir, biz bu yönden şanslıyız. Çünkü çok kaliteli bir oyuncu grubuna ve bu grubu yöneten bir antrenöre sahibiz. Günün sonunda üzücü sakatlıkların bizim için problemden çıktığını görürüz. Sahada birbirini dengeleyen ve ekstra efor sarf etmekten çekinmeyen gruba sahip olduğumuz için bu görünüme kavuştuk.

- Türkiye Kupası'nı kazanarak ilk hedefe ulaştınız. Bu zafer, geriye kalan iki kulvarda zafere ulaşmak için sizi nasıl etkileyecek?

- Türkiye Kupası'nı kazanmak kulüp adında büyük bir prestij. Oyuncular açısından da sahadaki gösterdikleri performansın somut bir göstergesi oldu. Evet bu başarı gayet güzel, kazandığımız için mutluyuz, kutlamalar yaptık; ama bu sadece sezonun ilk aşaması. Daha fazla kupa için daha iyi olmalıyız.

- THY Euroleague arenasında NBA All Star'a benzer bir organizasyonun yapılması sizce nasıl bir etki yaratır?

- NBA’deki All-Star hafta sonunu EuroLeague'de organize etmek zor. Burası yerel bir lig değil, birçok başarılı takım için ayrı bir kulvar. Kendi liglerinin dışında çok zor bir kulvarda mücadele ediyorlar. Sıkışık maç takviminde bu tarz bir organizasyon düzenlemek
imkânsıza yakın diyebilirim.

- James Harden, Giannis Antetekounmpo ve Paul George, MVP yarışındaki ilk üç aday. Bu üçlüden hangisi istikrarını koruyabilir ve ödüle ulaşabilir?

- NBA’de sezonun şu ana kadar olan kısmında ben Giannis Antetokounmpo tarafındayım. Çünkü o; Toronto, Boston ve Philadelphia gibi güçlü üç konferans takımının olduğu yerde, kendi takımını istikrarlı bir şekilde zirveye taşıyor. Giannis’in şu ana kadar bize izlettirdikleri gerçekten de inanılmaz. NBA All-Star maçında bir diğer kaptan oydu ve bu çok önemli bir detay. Şu ana kadar çok iyi bir sezon geçirdi ve MVP, All-Star gibi kısımlarda olmayı kesinlikle hak ediyor. MVP için benim en güçlü adayım Giannis Antetokounmpo.

- Avrupa basketbolunun geleceğini nasıl görüyorsunuz?

- Bu konu birçok değişik denkleme bağlı. Maddi, lojistik, yönetim ve daha birçok etken bu denklemde yer alıyor. Sorunun cevabı bu nedenle şu an için verilemez. Basketbol insanları
çok mutlu eden bir spor; işin bir ucunda NBA diğer ucunda da EuroLeague var. Tabii ki FIBA Dünya Kupası veya Avrupa Şampiyonası’da bazen bu denklemde yer alıyor. Benim
inancım EuroLeague hem saha içi, hem de saha dışı gelişerek ileride referanskonuma gelecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum