Maurizio Gherardini

Maurizio Gherardini


Gerçek bir basketbol ailesiyiz

06 Mayıs 2019 - 13:43

"Fenerbahçe Beko olarak biz gerçek bir basketbol ailesiyiz. Hepimiz bu grubun bir parçasıyız. Hangi alanda çalıştığınız fark etmez. Siz bu sürecin bir unsurusunuz. Hepimiz bir bütünlüğün parçasıyız ve birbirimizi her zaman kollar koruruz..."

- Üst üste 5. Final Four... Fenerbahçe Beko'nun bu büyük başarısını siz nasıl anlatırsınız?

- Başarı, birçok faktörden meydana gelir. Sadece tek bir şey ile açıklanamaz. Teknik ekibin kalitesi, oyuncuların kalitesi ve kulüp içindeki olanaklarla yapabileceğiniz şeyler. Çeşitli desteklerimiz olduğu için şanslıyız; ama diğer taraftan da, bence bu başarının en önemli nedenlerinden biri de, başarılı oyuncuları bir araya getirmek ve bu oyunculardan birkaçını 3 senedir elimizde tutmaktır.

Lakin, bu özel başarı sadece iyi oyuncular olmakla gelmiyor. Ayrıca, iyi bir kişilikle takım kimyası olması gerekiyor. Çünkü, günün sonunda bir başarı yakalayacaksanız, kalitenizi birlikte ortaya koymalısınız. Bu da size daha fazla başarı getirir.

EFES İÇİN İNANILMAZ BİR SEZON

- Geçen sezon EuroLeague'in son sırasında yer alan Anadolu Efes'in bu yılki yüksek performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?


- İnanılmaz bir sezon geçiriyorlar. Eğer EuroLeague'deki rakamlara bakarsanız, onlar inanılmaz bir dönüş yaptılar; ama sezonun genelini düşünecek olursak, EuroLeague, yerel lig ve her maçta başarılılar. İyi basketbol oynuyorlar. Daha önce dediğim gibi, eğer iyi bir takım kimyanız ve kaliteli oyuncularınız varsa, iyi bir sezon olması hiç de sürpriz olmaz. Şüphesiz ki, onlarla olan maçlarımız çok büyük bir rekabet içinde geçiyor.

CSKA EUROLEAGUE'İN FAVORİSİ

- Final Four'daki Real Madrid - CSKA Moskova eşleşmesinde, hangi takımı finale yakın görüyorsunuz?


- Real Madrid'de, geçen sezonun şampiyonu unvanı olduğu için üzerlerinde bir baskı olacak. Final Four'a da tam kadro gidecekler. Sergio Llull geri döndü. CSKA ise, Baskonia serisinde çok etkileyici oynadı. Özellikle son 2 maçta çok iyi oynadılar. Ben hâlâ CSKA'nın EuroLeague'de favori olduğunu düşünüyorum. Bence sağlam bir grup ve geniş bir kadroya sahipler bu seviye için. Ama play-off serileri ayrı bir hikaye.

Final Four'da her şey bir maça bağlı ve her şey olabilir. Buraya katılan 4 takım da son dansların sergileyecek ve her birinin şansı var. Final Four tarihine bakacak olursanız, bazı favori olmayan takımların şampiyonluğa ulaştıklarını görürsünüz. Çünkü bu, sadece oyuncu değeri ile alakalı değil. Sonuçlara baskı ve mentalite de etki ediyor. Bazen takımlar baskıyla oynayıp daha fazla şansa sahip olabiliyor.

ÖNEMLİ OLAN KALINIC'İN İYİLEŞMESİ

- Sezon boyunca yaşanan sakatlıklar, takımın havasını nasıl etkiledi?


- Sakatlık durumu çok önemli bir husus. Özellikle, takımımızdaki her oyuncunun sistem içinde bir rolü var. Dışarıda kalanların yokluğunda, daha fazlasını ortaya koyuyorsunuz; bu da, bazı rakiplerinizden daha fazla yorulduğunuz anlamına geliyor. Bazen hiçbir şey olmuyor ve iyi bir sezon geçiriyorsunuz. Bazen de sakatlıklar problem oluyor ve sezon kötü gidebiliyor.

Şubat ayından beri, bu sezon transfer ettiğimiz Ennis ve Lauvergne'den yararlanamadık. Olabiliyor bazen... Sakatlık da bu oyunun bir parçası. Şimdi bizi ilgilendiren, Kalinic'in iyileşip Final Four'da oynaması. Kalinic'in olmaması, mücadelemizin düştüğü anlamına gelmez; ama rotasyonumuz daralır ve bu da daha fazla yorgunluk oluşturur.

AİDİYET EN İYİ HİSSİYAT...

- Obradovic'in takım fotoğrafına sizi de çağırması jesti için neler söyleyeceksiniz?


- Biz gerçek bir basketbol ailesiyiz. Hepimiz bu grubun bir parçasıyız. Hangi alanda çalıştığınız fark etmez. Siz bu sürecin bir unsurusunuz. Hepimiz bir bütünlüğün parçasıyız ve birbirimizi her zaman kollar koruruz. Bu da en iyi hissiyatlardan biridir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum