Maurizio Gherardini

Maurizio Gherardini


Açlığı görüyoruz

16 Kasım 2019 - 13:43

"Geleceğe olumlu bakıyoruz. Aramıza yeni katılanların uyum sağladığını görüyoruz, herkesin ne kadar çalıştığını görüyoruz, oyunculardaki açlığı görüyoruz…"

- Sezon başında oynanan basketbola ve alınan sonuçlara bakarsak, takımın formda olmadığını söyleyebiliriz. Sizce takım ne zaman %100 form seviyesine ulaşacak?

- Bu bir süreç. Antrenmanlarda gördüklerimizden mutluyuz. İki oyuncumuz, önemli sakatlıklardan geri döndü ve onların dönüşlerini hassas şekilde yönetmeliyiz. Dünya Kupası’nda mücadele eden beş oyuncumuz vardı. Herkesi aynı hazırlık ve fizik seviyesine getirmemiz gerekiyor. Bunu yapmamızın biraz zaman alacağını düşünüyorum.

Yoğun sezon, rahatlamanıza izin vermiyor. Ayda 10-11 maç oynuyoruz sonuçta. Dediğim gibi hemen bir anda forma girebileceğimizi düşünmüyorum.

Geleceğe olumlu bakıyoruz. Aramıza yeni katılanların uyum sağladığını görüyoruz, herkesin ne kadar çalıştığını görüyoruz, oyunculardaki açlığı görüyoruz… Geçen sezonu çok iyi geçirmemize rağmen son bölümde yaşanan sakatlıklar, adeta kanatlarımız kırmıştı. Yaşanan sakatlıkların da etkisiyle bu sezon aynı seviyeye çıkmak için herkes çok hırslı. Biliyorum kolay değil; ancak herkes aynı seviyeye gelene kadar sabırlı olmamız gerekiyor.

DE COLO, EUROLEAGUE TARİHİNİN EN İYİ ŞUTÖRLERİNDEN BİRİ

- Bogdan Bogdanovic’ten sonra De Colo ile aradığı lideri bulmuş gibi Obradovic. Sezona müthiş girdi, Baskonia’ya 39 sayı attı. Onun liderliği ve performansı hakkında neler söylersiniz?


- Nando, hem oyunculuk hem de profesyonellik anlamında inanılmaz biri. Onun bizim oyunumuzda birinci opsiyon olduğu şüphesiz. De Colo’nun yanı sıra büyük maçlarda fark yaratabilecek Sloukas, Datome, Kalinic, Williams, Vesely gibi oyuncuların varlığı opsiyonlarımızı arttırıyor.

De Colo, EuroLeague tarihindeki en iyi şutörlerden biri. Çok rahat skor üretebiliyor. Gerçekten inanılmaz. Nando, basketbolu fundamental temelli oynuyor. Gerçekten müthiş bir fundamentalı var. Yaptığı tüm hareketler kitaba uygun diyebilirim. Çoğu şeyi çok hızlı ve müthiş şekilde yapabiliyor.

Onu izlemenin taraftarlar açısında keyif verici olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda birlikte oynamanın da keyif verdiği bir oyuncu. Sessiz biri olmasına rağmen davranışlarıyla herkese örnek olabiliyor Nando. Bizim için çok iyi bir ekleme oldu. Bizimle olduğu için mutluyuz.

STIMAC, BİZİM İÇİN SİGORTA

- Stimac ile üç aylık sözleşme imzaladınız. Onun uyum sürecini mi görmek istiyorsunuz yoksa piyasadaki diğer alternatiflere mi bakıyorsunuz?


- Stimac ile sözleşme imzalamamızın arkasında önemli bir sebep var. Vesely ve Lauvergne’in sakatlık dönüşlerinde karşılaşabileceğimiz tahmin edilemez durumlardan kaçınmak için imzaladık onunla.

Sezon başında Stimac ile üç aylık sözleşme imzalamak, bir anlamda sigorta oldu bizim için. Vesely ve Lauvergne’in sakatlıktan dönebilmesi için onlara zaman tanımamızı sağladı Stimac hamlesi. İki oyuncunun da hızlı biçimde aramıza döndüğünü söyleyebilirim. Ancak bu süreçte Stimac’ın bizim adımıza sigorta görevi gördüğünü vurgulamam gerekiyor.

Ayrıca hazırlık kampının başından beri Stimac bizimle. Çok iyi bir profesyonel. Koçun yıllardır tanıdığı bir oyuncu. Stimac’ın sistemimize adaptasyonu sorun olmadı. İki taraf da birbirinden neler beklediğini biliyordu. Rolünden, takıma yardım etmekten, Fenerbahçe Beko gibi bir takımda olmaktan keyif alıyor. İki taraf özelinde kazan/kazan durumu diyebilirim. Vesely ve Lauvergne’in %100’lerine gelmesini beklemeliyiz. Stimac şimdiye kadar görevini gayet iyi yerine getirdi.

BLATT’İ KAYBETMEK İYİ BİR GELİŞME DEĞİL

- David Blatt ile İtalya’da birlikte çalışmıştınız. Onu tanıyorsunuz. Olympiakos ile yaşadığı ayrılık hakkında neler söyleyebilirsiniz? Onunla konuşma fırsatınız oldu mu?


- Geçtiğimiz günlerde Steve Kerr "Özgürlük, iyi bilmediğiniz konularda konuşmama hakkını size veriyor" demişti. Söylemeye çalıştığım, Olympiakos ile Blatt arasında yaşananları dışarıdan bilmek kolay değil. Koç Blatt ile mesajlaşıyorum. Ancak bu durum bir şey ifade etmez. Olayların bu yönde gelişmesinde bazı sebepler olduğunu düşünüyorum.

Belki zamanla detaylar ortaya çıkar. Tek bildiğim David Blatt’ın müthiş bir insan ve koç olduğu. Birlikte çalıştığım en iyi basketbol zekâlarından birine sahip. Kendimi hâlâ bir basketbolsever olarak tanımlıyorum ve bir basketbolsever olarak David Blatt seviyesinde bir koçun takımsız kalmasına üzülüyorum. Zaman gösterecek ancak EuroLeague’in Blatt gibi birini kaybetmesi, iyi bir gelişme değil.

KESTİRİLMESİ ZOR BİR NBA SEZONU

- NBA’de size göre en büyük şampiyonluk favorileri kimler? Hangi takımların beklentileri aşacağını düşünüyorsunuz?


- Bugün içinde olduğumuz tabloya göre konuşacak olursak her iki konferanstan ikişer takım söyleyeceğim. Doğu Konferansı için Sixers ve Bucks, Batı Konferansı için Lakers ve Warriors’ı favori görüyorum.

Açıkçası Lakers tercihim çok yakın bir tercih çünkü eskiden birlikte çalıştığım Mike D’Antoni, Houston’ın başında. Ancak Los Angeles Lakers’ın çok iyi bir takım olduğunu düşünüyorum. Clippers ve Houston da şampiyonluk için mücadele edecek.

Beklentileri aşacak takımlara gelecek olursak, burada birçok farklı takımdan bahsedebiliriz. Raptors’ın çok iyi bir sezon geçirmesini bekliyorum. Sonuna kadar gidebileceklerini düşünmüyorum; ama iyi bir sezon geçirirler. Orlando’nun neler yapacağını merak ediyorum. Brookyln Nets çok iyi bir takım; ancak Kevin Durant’in sakatlığında şampiyonluk hayali kurmaları zor. Play-off takımı olacaklardır.

Batı Konferansı’na gelecek olursak Sacramento Kings’in beklentileri aşmasını bekliyorum. Özellikle Sacramento ve Dallas’ı izlemek çok eğlenceli olacak. Dallas’ta takımın liderliğini
Doncic/Porzingis ikilisi yapacak. Avrupa basketbolu adına gurur duyulması gereken bir durum. Onları birlikte izlemek çok ilginç olacak. New Orleans Pelicans’ın da eğlenceli bir takım olacağını söyleyebilirim. Üstlerinde fazla baskı yok. Yetenekli ve iyi bir kadro kurdular. Zion Williamson ve Nicolo Melli var! Şaka bir yana Melli önemli bir parça olacak Pelicans için. Dikkat çekici bir takıma dönüşmek adına potansiyelleri var.

Tahmin edilmesi çok zor bir NBA sezonu olacak. Alt taraftaki takımlar da güçlendi. Chicago, geçen sezona göre daha iyi. Değişik sebeplerden dolayı yaptığı planlardan sapan New York Knicks var. Nasıl bir takımla karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Önemli değişiklikler yaşamasına rağmen Oklahoma City, her gece rakipleriyle boy ölçüşebilecek seviyede. Jimmy Butler’ı kadrosuna katan Miami ilginç bir ekip.

YORUMLAR

  • 0 Yorum