Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

02 Aralık 2021 - 09:50

Sevgili basketbolseverler A Milli Takımlarımızın kadınlarda EuroBasket 2023, erkeklerde ise 2023 Dünya Kupası Elemeleri ilk pencere maçlarını geride bıraktık. Ay yıldızlı kızlar deplasmanda Slovenya ve Kocaeli'nde Polonya'yı mağlup ederek 2'de 2 ile çok iyi bir başlangıç yaptı.

A Milli Erkek Takımımız ise EuroLeague-FIBA çekişmesinin gölgesinde çıktığı Belarus deplasmanında mağlup olurken, Larkin ve Melih'in kadroya dahil olduğu Büyük Britanya maçını ise zorlanmadan kazandı. A Milli Takımlarımızın bu iki önemli turnuvadaki karşılaşmalarını yerinde takip ettik.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu tekrar seçilmesinin ardından, milli takımlardan, BGL'ye; FIBA - EuroLeague çekişmesinden, sponsorluklara kadar birbirinden önemli konulara okurlarımız için değindi.

A Milli Kadın Takımımızın Slovenya ve Polonya maçlarındaki performanslarını kadın basketbolunun unutulmaz oyuncuları Şaziye İvegin Üner ile Birsel Vardarlı Demirmen kaleme alırken, 12 Dev Adam'ın Belarus ve Büyük Britanya mücadelelerini yine bir Dev Tamer Oyguç yorumladı.

Ay yıldızlıların devşirme yıldızı Kiah Stokes'la Slovenya ve Polonya maçlarındaki performansının yanında Fenerbahçe Safiport üzerine keyifli bir söyleşi yaptık.

★★★

Herbalife Nutrition Genel Müdürü Ediz Haksal'ın Herbalife Nutrition Söyleşileri'nde bu ayki konukları; A Milli Takımımızın Kaptanı olan Hatayspor'dan Bahar Çağlar, Çukurova Basketbol'dan milli oyuncu Asena Yalçın ve Elazığ İl Özel İdare'nin başarılı basketbolcusu Melike Yalçınkaya oldu.

★★★

A Milli Takım Genel Menajeri Muratcan Güler de ay yıldızlıların Belarus ve Britanya maçlarındaki performansı başta olmak üzere sorularımızı yanıtlarken, A Milli Kadın Basketbol Takımı Uzman Diyetisyeni Neşe Ceylan Zengin ile Uzman Psikolog Melda Yakupoğlu da deneyimlerini köşelerine taşıdı.

★★★

EFSANELER ANLATIYOR konseptimizin bu ayki konuğu ise Hüseyin Beşok oldu... Parkelerde derin iz bırakan Hüseyin Beşok, görkemli kariyerinin kırılma anlarını her zamanki mütevazı tavrıyla anlattı.

★★★

NBA'de Golden State formasıyla yine harikalar yaratan Stephen Curry'nin ALTIN SAVAŞÇI başlığıyla kapağımıza taşındığı bu sayımızda, ABD'de basketbolu değiştiren adam Steve Kerr de yer aldı.

★★★

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Maurizio Gherardini ve basketbol efsanesi Petar Naumoski, Türk ve Avrupa basketbolu adına gözlemlerini kaleme aldı. 'Çubuklu'ya veda ettikten sonra Fenerbahçe Beko'nun 'Bireysel Gelişim Antrenörü' olan Ali Muhammed ile özel bir röportaj yaptık.

★★★

EuroLeague'e bu sezon istediği gibi başlayamayan takımların 'değer katan' yıldızlarına yer verdiğimiz dosyamızda; Fenerabahçe Bekolu Jan Vesely, Anadolu Efes'ten Rodrigo Beaubois, Maccabi'den Scottie Wilbekin, Monacolu Mike James ile ASVEL'den Elie Okobo
yer aldı. Bonus ise bu sezona da çok iyi başlayan Barcelona'dan Brandon Davies oldu.

★★★

Bertan Erman, Yukatel Merkezefendi Belediyesi'nin, Galatasaray NEF ile oynadığı karşılaşmayı yerinde takip ederken, başkan Veli Deveciler, koç Zafer Aktaş ile oyuncular Hakan Yapar ve Yiğitcan Turna ile söyleşiler gerçekleştirdi.

★★★

MİSLİ.COM TBL RÖPORTAJLARI'nda bu ayki konuklarımız, lige çok iyi giriş yapan Samsun Basketbol'dan Mert Gizir ile genel menajer Emre Ekim oldu.

Keyifli okumalar ve basketbol dolu, sağlıklı günler diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum