Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

04 Mart 2024 - 11:45 - Güncelleme: 04 Mart 2024 - 11:58

Sevgili basketbolseverler EuroBasket 2025 serüvenine başlayan 12 Dev Adam'ın İtalya'da üzülüp, Sinan Erdem'de ağırladğı İzlanda karşısında son saniyede sevindiği eleme maçlarını geride bıraktık. Yazarımız Fehmi Sadıkoğlu, Ergin Ataman yönetiminde geçiş sürecindeki ay yıldızlıların geleceğinden ümitli olduğunu söylerken, milli takım ve Pınar Karşıyaka'nın oyun kurucusu Kenan Sipahi ile de özel bir röportaj yaptık. 

★★★

Konya'daki Türkiye Kupası'nın finalinde de gelenek bozulmadı ve ezeli rakipler bir kez daha karşı karşıya geldi... Dev finalde Anadolu Efes'i 80-67 ile geçen Saras'ın Fenerbahçe Beko'su mutlu sona ulaştı. Sarı lacivertlilerin 8. Türkiye Kupası'nı müzesine götürdüğü 4'lü finali yerinde takip ederken, Fenerbahçe'nin bu önemli başarısını Burçin Badem köşesine taşıdı.

★★★

Kapak konumuzda Avrupa'nın öne çıkan uzunlarını DUVAR başlığıyla verdik. EuroLeague'in boyalı alandaki canavarları Real Madrid'li Walter Tavares, PANA'dan Mathias Lessort, Baskonia'ya dinamizm katan Chima Moneke, Barcelona'daki eski dost Jan Vesely ile Fenerbahçe Beko'nun Yunan uzunu Georgios Papagiannis'in bu sezonki performanslarını mercek altına aldık.

Panathinaikos ile birlikte Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes'in performanslarını 'bizimkiler' konseptiyle ele alan yazarımız Burçin Badem, Efes'in 14 yıllık emekçisi Tomislav Mijatovic'in koçluğa gelişine de vurgu yaptı. EuroLeague'e gönderdiği oyuncularla öne çıkan Yukatel Merkezefendi Belediyesi'nden Berke Aygündüz ve koç Zafer Aktaş ile konuştuk.

★★★

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde Süper Lig'de (BSL) bir ilke imza atan Pınar Çiler Çağlayan'ı ağırladık. Begüm Yücel'in ilk kadın başkan olduğu BSL'de Bahçeşehir Koleji yine farkını ortaya koyarak genel menajerliğe Pınar Çiler Çağlayan'ı getirdi.

Bu sezon Türkiye Kupası'nı müzesine götüren KBSL ve EuroLeague'de de mutlu son hedefi koyan Fenerbahçe Alagöz Holding'in Belçikalı yıldızı Emma Meesseman ve koç Valerie Garnier ile de özel röportajlar yaptık.

Yazarlarımız Zeynepgül Ene ile Melda Yakupoğlu da 8 Mart yazılarıyla öne çıktı. Basketbolumuzun önemli ismi Zeynepgül Ene, kadın basketbolunun detaylı fotoğrafını çekerken, Uzman Psikolog Melda Yakupoğlu da kadınların profesyonel hayatta yaşadığı zorluklara değindi. A Milli Kadın Basketbol Takımı ve Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü Uzman Diyetisyeni Neşe Ceylan Zengin de 'stres kırıkları ve beslenme' üzerine görüşlerini okurlarımızla paylaştı.

★★★

TBL Röportajları'nda ise konuğumuz Kapaklı Spor oldu. Tekirdağ temsilcisinden Cem Han ve koç Kadir Serdar ile Trakya basketboluyla kulübün misyonu üzerine konuştuk.

Basketbol dolu sağlıklı günler ve keyifli okumalar...

YORUMLAR

  • 0 Yorum