Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

01 Haziran 2024 - 11:46

Sevgili basketbolseverler Ergin Ataman'ın EuroLeague'de 3. şampiyonluk ile imzasını attığı bir ayı geride bıraktık. Anadolu Efes'te iki yıl üst üste EL'de mutlu son yaşayan Ergin Hoca, bir yıllık aranın ardından bu kez Panathinaikos ile şampiyon oldu. Ergin Ataman'ın bu büyük başarısını kapağımıza WINNER başlığıyla taşıdık.

Berlin'deki Final Four'u ve Ergin Ataman'ın mutlu sonunu basketbolumuzun efsanesi Aydın Örs ile yazarlarımız Burçin Badem ve Ünal Özüak kaleme aldı. Hem şampiyon Ergin Hoca'yı hem de EuroLeague'de 6. kez Final Four oynayan temsilcimiz Fenerbahçe Beko'yu tebrik ederiz. 

★★★

Açılışı Ergin Ataman ile yapmışken ligimizin iddialı koçlarının performansını da mercek altına aldık. AKIL OYUNLARI dosyasında Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde yarı final oynayan Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko, Beşiktaş Emlakjet ve Pınar Karşıyaka'nın koçları Tomislav Mijatovic, Sarunas Jasikevicius, Dusan Alimpijevic ve Ufuk Sarıca'nın yanı sıra bu sezon BSL'de ekstra işlere imza atan Aliağa Petkim Başantrenörü Burak Gören'e yer verdik.

Ufuk Sarıca'yı İMZA dosyamızda öğrencisi Kenan Sipahi ile birlikte ağırlarken, Tomislav Mijatovic ve Burak Gören ile de özel röportajlar yaptık. HHH EuroCup'ta London Lions ile oynanan tartışmalı final sonrası Beşiktaş BOA Koçu Aziz Akkaya, kaybedilen kupaya ilişkin hakemlerin ve FIBA'nın yanlı tutumunu eleştirdi.

★★★

TB2L Şampiyonu Ayos Antalya ile finalist Konya Büyükşehir Belediye, Türkiye Basketbol Ligi'ne yükseldi. Şampiyon Ayos'tan genel menajer Turgay Çataloluk, koç Engin Gençoğlu ve Kutay Güneş ile bir araya gelirken, Konya BŞB Koçu Volkan Ertetik ile de konuştuk. Her iki takıma da yeni sezonda TBL'de başarılar dileriz.

★★★

19 Mayıs gibi özel bir günde oynanan BGL Finali'nin erkekler kategorisinde Beşiktaş'ı mağlup eden Anadolu Efes, mutlu sona ulaşırken, kızlarda ise Emlak Konut'u yenen Fenerbahçe şampiyon oldu.

★★★

A Kadın Milli Takım ve Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü Uzman Diyetisyeni Neşe Ceylan Zengin ile Uzman Psikolog Melda Yakupoğlu tecrübelerini yine köşelerine taşıdı.

Basketbol dolu sağlıklı günler ve keyifli okumalar...
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum