Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

01 Mayıs 2024 - 21:29

Sevgili basketbolseverler üç Avrupa finalinden birinde güldüğümüz bir ayı geride bıraktık. Namıdiğer Potanın Kraliçeleri, üst üste ikinci EuroLeague şampiyonluğunu yaşarken; sezonu FIBA Süper Kupa, Türkiye Kupası ve ING Basketbol Süper Ligi şampiyonlukları ile tamamlayarak 4 kupa kazandı.

Bu tarihi sezonun kahramanı Fenerbahçe Alagöz Holding'e geniş yer verirken, koç Valerie Garnier ve oyuncuların şampiyonluk görüşlerini sayfalarımıza taşıdık. Sarı lacivertliler ve kadın basketbolunun efsane ismi yazarımız Birsel Vardarlı, bu inanılmaz sezonu kaleme aldı. Finalin diğer kahramanı Çukurova Basketbol Mersin'i de çabasından dolayı kutlarız.

Kadın basketbolunda sezonun flaş ekibi Beşiktaş BOA ise London Lions'a (75- 68, 70-81) Londra'daki rövanşta tartışmalı kararların da etkisi ile yenilip averajla EuroCup'tan oldu. Sadıkoğlu ise Beşiktaş BOA'nın gelecek sezon neler yapması gerektiğini köşesine taşıdı.

Beşiktaş BOA'nın ardından bir dramatik Avrupa finali de bu kez Bahçeşehir Koleji ile FIBA Europe Cup'ta oldu... Alman ekibi Niners Chemnitz karşısında Ataşehir'deki finalin ikinci ayağında uzatmaya giden maç sonunda 1 sayılık averaj ile Bahçeşehir, kupadan oldu. 2021-22 sezonunda bu kupayı kaldırma başarısı gösteren Bahçeşehir Koleji'ni 2 yıl sonra bu kez finaldeki mücadelesi için tebrik ediyoruz.

★★★

Bu sayı kapağımıza geçen yılın şampiyonu Denver Nuggets'ın Joker lakaplı yıldızı Nikola Jokic'in ikinci kez mutlu sona ulaşma isteğine 'İKİLİ DELİLİK' başlığı ile yer verdik.

Bu ayki dosyalarımızın ilkinde EuroLeague'in bu sezona imzasını bırakan 1 numaraları Facundo Campazzo, Kendrick Nunn, Mike James, Nick Calathes ve Tamir Blatt'ın performanslarını masaya yatırırken, yazarımız Ünal Özüak da Anadolu Efes'in yıldız gardı Shane Larkin'i kaleme aldı.

★★★

Arkadaşımız Ece Ergez, hazırladığı 'Anneler Günü' dosyasında ise TBL'de oynayan Yiğit Baran Sarıkaya ile Umut Geçen'in anneleri Dilek Sarıkaya ve Sibel Demir'le bir araya geldi. Basketbolumuzun önemli isimleri Ender Arslan'ın eşi Buket Arslan ile Önder Külçebaş'ın hayat arkadaşı Maria Külçebaş da konuklarımız oldu.

★★★

A Milli Takım'ın emektar menajeri Orhan Demirel ile de Devler'in EuroBasket şansı ve daha fazlasını konuştuk. İMZA köşemizde ise Bursaspor İnfo Yatırım'ın genç oyuncusu David Mutaf ile koç Serhan Kavut'u ağırlarken, TBL Röportajları'ndaki konuklarımız Mersin Büyükşehir Belediyesi MSK'dan Murat Meriç Kuntker ile başantrenör Can Sevim'di.

★★★

A Kadın Milli Takım ve Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü Uzman Diyetisyeni Neşe Ceylan Zengin ile Uzman Psikolog Melda Yakupoğlu her ay olduğu gibi yine görüşlerini köşelerine taşıdı.

Basketbol dolu sağlıklı günler dilerim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum