Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

01 Nisan 2024 - 15:05 - Güncelleme: 27 Nisan 2024 - 15:26

Sevgili basketbolseverler kadın basketbolunda önemli finallerin yaşanacağı bir döneme girdik. EuroLeague'de Final Four'da eşleşen Fenerbahçe Alagöz ve Çukurova Basketbol Mersin ile EuroCup'ta finale çıkan Beşiktaş BOA'ya kupa yolunda gönülden başarılar diliyoruz.

Avrupa'nın en önemli iki kupasına talip olduğumuz kadın basketbolunda Fenerbahçe ile Çukurova Basketbol'un kaptanları Alperi Onar ve Sinem Ataş'la Final Four ve KBSL'deki şampiyonluk şanslarını konuştuk.

Özel izleyicisi olduğum, KBSL'de normal sezonun ‘Sayı Kraliçesi’ olan Beşiktaş'ın sempatik ABD'lisi Dana Evans ile Akatlar'da bir araya gelerek siyah beyazlıların parkeye damgasını vurduğu bu sezonu ve önlerindeki kritik sınavları konuştuk. Beşiktaş BOA Genel Menajeri Bengü Arseven ile de EuroCup'taki şampiyonluk motivasyonu başta olmak üzere samimi bir sohbet gerçekleştirdik. Ribaund Ailesi olarak tüm temsilcilerimize başarılar diliyoruz.

Yazarımız Fehmi Sadıkoğlu, çok sevdiği Beşiktaş'ın parkedeki başarısından duyduğu memnuniyeti kaleme alırken, kadın basketbolunun önemli isimlerinden Zeynepgül Ene de KBSL'de normal sezonun bitimiyle birlikte yaşanan sıralama tartışmalarını yorumlayarak; TBF’den ya da kulüplerden konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmemesini eleştirdi.

Kadın basketbolu demişken ING KBSL'nin yeni temsilcisi namıdiğer Potanın Elmasları, Zonguldak Basket 67'ye “Süper Lig'e hoş geldin' diyoruz.

★★★

Kapak konumuz iyiden iyiye ısınan rekabetiyle EuroLeague ve Final Fouriçin öne çıkan Real Madrid, Panathinaikos, Fenerbahçe Beko, Monaco ve Barcelona başta olmak üzere ligin olağan şüphelileri oldu. Avrupa devlerinin F4 şansını Burçin Badem kaleme alırken, yazarımız Ünal Özüak da Fenerbahçe, Efes ve Panathinaikos'un form durumunu 'Bizimkiler' konseptiyle ele aldı.

★★★

Türk basketbolunun geleceği olarak gördüğümüz gençlerimize EVLAT dosyasında yer verdik. Beşiktaş Emlakjet ilk 5'inin değişmezi Kerem Konan, TOFAŞ'ın hünerli gardı Özgür Cengiz, Galatasaray'ın çiçeği burnunda forveti Karahan Efeoğlu, Fenerbahçe Beko'nun 16 yaşındaki yıldız adayı Ömer Ege sayfalarımızda boy gösterirken, bonusumuz ise Real Madrid altyapısındaki Ömer Kutluay oldu.

Basketbolumuzun unutulmaz ismi ve A Milli Takım'ın yardımcı antrenörü Ender Arslan ile ay yıldızlıları konuşurken, İMZA köşemizde Şampiyonlar Ligi'nde dörtlü final kovalayan TOFAŞ'tan Tolga Geçim ve Mustafa Kurtuldum yer aldı.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin yeni ana sponsoru Medicana Sağlık Grubu CEO'su Reha Özkaya ile altyapısında forma giydiği Efes ve Galatasaray günlerinden, BSL sponsorluğuna gelinen sürece kadar pek çok konuda sohbet ettik.

★★★

TB2L'de şampiyonluk yürüyüşünü sürdüren AYOS Antalya Spor'un tecrübeli ismi Nusret Yıldırım ile bir araya geldik. TBL'de çıkışa geçen Balıkesir Büyükşehir Belediyespor'da parkelere dönen Ümit Sonkol ve koç Timuçin Meriç ile de röportajlar yaptık.

★★★

A Kadın Milli Takım ve Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü Uzman Diyetisyeni Neşe Ceylan Zengin ile Uzman Psikolog Melda Yakupoğlu her ay olduğu gibi değerli görüşlerini köşelerine taşıdı.

★★★

Avrupalı yıldızların domine ettiği NBA'de Eski Kıta'nın 10 yıldızına yer verdik.

★★★

Geride bıraktığımız ay Tüm Spor İşletmeleri İşveren Sendikası (TSİİS) tarafından 'Yılın En İyi Spor Dergisi' seçildik. Yazılı basının köşeye sıkıştığı bu dönemde büyük emek vererek dergimizi çıkaran Ribaund Ailesi'ne özverileri, siz okurlarımıza da 7 yıldır bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim.

Basketbol dolu sağlıklı günler dilerim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum