Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

01 Şubat 2024 - 20:46

Sevgili basketbolseverler 12 Dev Adam, EuroBasket 2025 elemelerinde yeni bir sayfa açıyor. Ay yıldızlılar, 22 Şubat'ta İtalya ile deplasmanda karşılaşırken, 3 gün sonra ise Sinan Erdem'de İzlanda'yı ağırlayacak. Avrupa Şampiyonası yolundaki millilere başarılar diliyoruz...

★★★

Geçen yıl 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgede özel işlere imza atan BİDEV, desteğini ara vermeden sürdürüyor. BİDEV Genel Sekreteri Coşkun Teziç ile bölge antrenörleri Emre Mahmut Şimşek, Serkan Kahvecioğlu ve Taner Ergen yapılan çalışmaları detaylarıyla anlattı.

★★★

NBA'de olağanüstü işler yapan Houston'daki performansıyla adından söz ettiren Alperen Şengün'ü ROKET başlığıyla kapağımıza taşıdık. Alperen'in Beşiktaş'a transferinde takımın başında olan Burak Bıyıktay ile Burçin Badem, milli yıldızın NBA gidiş sürecini ve sonrasını kaleme alırken; arkadaşımız Arda Aygahoğlu ise Alperen Şengün'ün ABD'deki performansını yazdı.

★★★

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde heyecan günden güne artarken olağan favoriler Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko'nun dışında yoluna doludizgin devam eden Beşiktaş Emlakjet, son finalist Pınar Karşıyaka ve büyük bir sürpriz arayan Galatasaray Ekmas'ın mutlu sona ulaşma şanslarını masaya yatırdık.

İMZA köşemizde konuğumuz sezonun başarılı ekiplerinden Aliağa Petkim Spor oldu. Deneyimli oyuncu Yunus Emre Sonsırma ve koç Burak Gören ile Türkiye Kupası'ndaki Fenerbahçe Beko eşleşmesi ve ligdeki play-off şansları başta olmak üzere hedeflerini konuştuk.

★★★

Yazarımız Ünal Özüak, EuroLeague'de zor günler geçiren Efes'in bu sezonki performansını kendine has üslubuyla yorumlarken, Burçin Badem ise Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes'in yanında Ergin Ataman'ın PANA'sını masaya yatırdı. Uzun yıllar sonra EL'deki zirve mücadelesine geri dönen Virtus Bologna'yı da mercek altına aldık.

★★★

Kadın basketbolunda kaldırmadık kupa bırakmayan Potanın Kraliçeleri, Balıkesir'deki Türkiye Kupası Finali'nde de son yıllarda sık sık karşılaştığı Çukurova Basketbol'u 79-76 ile geçti. Fenerbahçe'nin 14. Türkiye Kupası'nı sarı lacivertlilerin efsanesi Birsel Vardarlı kaleme aldı.

A Milli Kadın Basketbol Takımı Genel Menajeri Yasemin Horasan ile de bir araya gelip, kadın basketbolu ve Potanın Perileri üzerine sohbet ettik. Uzman Psikolog Melda Yakupoğlu ile A Milli Kadın Basketbol Takımı ve Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü Uzman Diyetisyeni Neşe Ceylan Zengin de yazılarıyla yine dergimizde yer aldı.

★★★

TBL'den konuklarımız ise Bornova Belediyesi Karşıyaka'dan Eray Akyüz ve koç Şemsettin Baş ile OGM Ormansporlu Mertcan Sonkol'la başantrenör Mehmet Kabaran oldu.

Basketbol dolu sağlıklı günler ve keyifli okumalar..

YORUMLAR

  • 0 Yorum