Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

11 Kasım 2023 - 17:48

Sevgili basketbolseverler, EuroLeague heyecanının parkeleri sardığı bugünlerde biz de kapağımıza bu ligin öne çıkan koçlarını taşıdık. 2'şer kez mutlu son yaşayan Ergin Ataman, Dimitris Itoudis, Pablo Laso ile 2013'te Olympiacos'un müthiş geri dönüşünün mimarlarından Georgios Bartzokas'ın yanı sıra EL'de ilk kez bençte oturan Erdem Can'ı kapağımıza taşıdık.

EuroLeague tarihinin özel şehirlerinden Bologna yine EL arenasında... Hâl böyle olunca Virtus - Luca Banchi birlikteliğine yer vermeyi de ihmal etmedik.

EuroLeague'deki temsilcilerimiz Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko'nun bu sezonki Final Four şanslarını Ünal Özüak kaleme alırken, EuroCup'a hızlı giren Beşiktaş Emlakjet ile son finalist Türk Telekom'un performanslarını Burak Bıyıktay yorumladı.

Kadınlar EuroLeague'deki temsilcilerimiz Fenerbahçe Alagöz Holding ile Çukurova Basketbol'un geldiği noktayı ise Fehmi Sadıkoğlu yazdı.

★★★

Kadın Milli Takımlar ve Kadın Ligleri Direktörü Nilay Yiğit Kartaltepe ile 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası elemelerinde F Grubu'nda Slovakya, İzlanda ve Romanya ile birlikte yer alan Potanın Perileri'nin hazırlık sürecini ve kulüplerimizin yatırımlarını konuştuk. 9 Kasım'da Kocaeli'nde Slovakya, 12 Kasım'da ise deplasmanda İzlanda ile karşılaşacak ay yıldızlılara EuroBasket 2025 yolunda başarılar diliyoruz.

Çağdaş Bodrum Spor Başantrenörü ve A Milli Takım Yardımcı Antrenörü Ender Arslan ise hem 12 Dev Adam'ın geleceğini hem de Çağdaş Bodrum'un BSL'deki yeni serüvenini anlattı...

★★★

Hedef Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Kemal Bozkurt ile Bursaspor İnfo Yatırım'la çıktıkları yolu ve daha fazlasını konuştuk... Türkiye Sigorta BSL'ye ses getiren bir giriş yapan Petkim Spor Koçu Burak Gören ve ilk kez Avrupa'da boy gösteren Manisa BBSK Başkanı Bora Çaylan da takım yapılanmaları ve yeni sezon hedeflerini dergimize anlattı.

NEF SÖYLEŞİLERİ'nde ise bu ay Galatasaray Altyapı Sorumlusu ve BGL Antrenörü Erhan Toker'i ağırladık. Basketbolumuzun önemli ismi Emir Turam ile BİDEV başta olmak üzere parkelerde unutamadığı anları konuşurken, yeni bir hava katan Ayos Antalya'nın koçu Engin Gençoğlu'yu da konuk ettik.

Türkiye Sigorta TBL'de sezona iyi bir başlangıç yapan Pizza Lazza Harem Spor'un bize pek de yabancı olmayan ABD'li oyuncusu Osiris Eldridge ve koç Adem Ören ile bir araya geldik.

★★★

A Milli Kadın Basketbol Takımı ve Bahçeşehir Koleji SK Uzman Diyetisyeni Neşe Ceylan Zengin ile Uzman Psikolog Melda Yakupoğlu görüşlerini köşelerine taşıdı.

★★★

Kapanışta ise yeni sezona 'merhaba' diyen NBA'in şampiyonluk adaylarını masaya yatırdık.

Basketbol dolu sağlıklı günler ve keyifli okumalar... 

YORUMLAR

  • 0 Yorum