Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

05 Eylül 2023 - 12:05

Sevgili basketbolseverler 1952 Helsinki Olimpiyatları'ndan beri bu özel organizasyondan uzak kalan A Milli Erkek Takımımız İstanbul'daki ön elemelerde bileti finalde Hırvatistan'a kaptırdı. Seyirci desteğine rağmen finalde hem savunma hem de hücumda istediğini gerçekleştiremedi. Son dönemde milli takımlarımızın performansındaki düşüş maalesef devam etti. 

Millilerin İstanbul'daki performansını Ünal Özüak kaleme alırken, geride bıraktığımız ay İzmir'deki U16 Kızlar Avrupa Şampiyonası'nda B Ligi'ne düşen ay yıldızlıları ise Zeynepgül Ene masaya yatırdı.

★★★

Kapak konumuzda NBA yolunu tutan son temsilcimiz Onuralp Bitim'i BOĞA başlığı ile verirken yine bu sezon ABD'de boy gösterecek Vasilije Micic'i hatırlatmayı da unutmadık.

NBA'den Avrupa'ya giden yıldızların yer aldığı dosyamızda Barcelona'nın yolunu tutan Willy Hernangomez ile Ergin Ataman'ın PANA'sına giden kardeşi Juancho, yine Barça'nın ses getiren transferi Jabari Parker, kariyerinde NBA'de All-Star olma başarısı gösteren ve gelecek sezon Monaco forması giyecek Kemba Walker ile İtalya'da Varese forması giyecek Willie Cauley-Stein, yaşlı kıtada çıkış yakalamak istiyor.

★★★

Ergin Ataman ile yollarını ayırdıktan sonra yeni bir sayfa açan Anadolu Efes'te koç Erdem Can ile genel direktör Alper Yılmaz yeni sezon için hedeflerini anlatırken, İMZA köşemizde Can'ın Türk Telekom'daki halefi Nenad Canak ile birlikte genel menajer Önder Külçebaş ile deneyimli isim Mehmet Yağmur'u ağırladık.

★★★

Banvit'te özellikle altyapılardaki çalışmalarıyla Türk basketbolunda iz bırakan Turgay Çataloluk, sportif direktörü olduğu AYOS Antalyaspor ile yeni çıktığı yolculuktaki hedeflerini tüm samimiyetiyle anlatırken, NEF SÖYLEŞİLERİ'nde Galatasaray Nef'in geleceği olarak görülen isimlerden Efe Vatan'ı konuk ettik.

Yazarımız Burçin Badem de çalışmalarını yakından takip ettiği sarı kırmızılı takımın yeni sezon beklentilerini kaleme aldı.

Jure Zdovc hamlesiyle bu sezon yine adından söz ettirmek isteyen Bursaspor'un INFO Yatırım ile olan iş birliğinin atıldığı ilk adımları yerinde takip ettik.

★★★

EFSANELER ANLATIYOR köşemizde Türk kadın basketbolu ve Fenerbahçe'nin önemli isimlerinden Özlem Okumuş Levent'i ağırlarken, A Milli Kadın Basketbol Milli Takımı Uzman Diyetisyeni Neşe Ceylan Zengin ile Uzman Psikolog Melda Yakupoğlu değerli görüşlerini yine köşelerine taşıdı.

★★★

Basketbol dolu sağlıklı günler ve keyifli okumalar...

YORUMLAR

  • 0 Yorum