Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

05 Temmuz 2023 - 13:29

Sevgili basketbolseverler, Türk basketbol tarihinin en büyük başarılarını yaşayan Ergin Ataman yönetimindeki Anadolu Efes, Ergin Hoca ile vedasını lig şampiyonluğuyla yaptı. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin (BSL) final serisinde Pınar Karşıyaka'yı 3-0 mağlup ederek mutlu sona ulaşan Efes, bu sezon EuroLeague'deki hayal kırıklığı sonrası BSL şampiyonluğuyla teselli buldu.

Panathinaikos'a imza atmadaokn önce bir araya geldiğimiz Ergin Ataman'ın Anadolu Efes ile olan 'SON DANSI'nı kapağımıza taşırken, tecrübeli koç ile özel bir röportaj yaptık. Ergin Hoca'ya Yunanistan macerasında başarılar diliyoruz. Anadolu Efes'in veda kupasını lacivert beyazlıların ve Türk basketbolunun efsanesi Aydın Örs değerlendirdi. Efes'te 2 EuroLeague zaferi kazanan Ergin Ataman'ın Panathinaikos'ta başarılı olup olamayacağını yazarlarımız Burçin Badem ile Ünal Özüak kendilerine has üsluplarıyla değerlendirdi. Ünal Ağabey'in bundan sonra yorumlarıyla dergimizde olacağını da ekleyelim.

Anadolu Efes ile Pınar Karşıyaka arasındaki final serisi izlenimlerini Ilgım Çetin kaleme alırken, Efes'in şampiyonluk, Karşıyaka'nın ise finale giden yol hikâyesini Bertan Erman yazdı. Efes Pilsen'li yılların unutulmaz isimlerinden Mustafa Kemal Bitim'i de OLD SPICE İLE BASKETBOLUN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI konseptinde ağırladık.

★★★

İzmir'de TOFAŞ'ın şut eğitim kampında Orhun Ene ile bir araya gelirken, NEF SÖYLEŞİLERİ'nde konuk ettiğimiz Göksenin Köksal ile yönetiminde yer aldığı BASKED (Profesyonel Basketbolcular Derneği) üzerine konuştuk. Yenilmez Armada'nın parçalarından Nusret Işıldaksoy da EFSANELER ANLATIYOR köşemizin bu ayki misafiriydi.

★★★

EuroBasket 2023'te çıkış beklediğimiz Potanın Perileri, son iki Avrupa Şampiyonası'nda olduğu gibi gruptan çıkamayarak hepimizi üzdü... Türk Milli Takımı'nın Slovenya'da yaşadığı hüsranı kadın basketbolunun en büyük isimlerinden Birsel Vardarlı değerlendirdi. A Milli Kadın Basketbol Takımı Uzman Diyetisyeni Neşe Ceylan Zengin ve Uzman Psikolog Melda Yakupoğlu yine yol gösteren önerilerde bulundu...

★★★

Misli.com TBL'de 3. kez üst üste final oynayan Yılyak Samsunspor, Semt77 Yalova karşısında 3-0'lık seri ile Çağdaş Bodrum'un ardından Türkiye Sigorta BSL'ye yükselen ikinci ekip oldu.

★★★

NBA'e gelirsek Miami Heat'i final serisinde 4-1'lik skorla geçerek tarihinde ilk kez şampiyon olan Nikola Jokic önderliğindeki Denver Nuggets'ın büyük başarısı NBA'e pivotların hakim olduğu yeni bir dönemin başlangıcı mı? Bunu tabii ki zaman gösterecek...

Bu kez ANTİPATİ ile farklı bir dosyaya imza attık. Taraflı tarafsız tüm basketbolseverlerin antipatisini kazanan(!) başta Dillon Brooks olmak üzere, Dreymond Green, Patrick Beverley gibi güncel yıldızlarla Ron Artest ve Bill Lamber gibi eski 'starlar'ın taraftarlara neden itici geldikleri üzerine kafa yorduk.

Basketbol dolu sağlıklı günler ve keyifli okumalar dilerim...

YORUMLAR

  • 0 Yorum