Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

02 Ekim 2021 - 10:46

Sevgili basketbolseverler ING Basketbol Süper Ligi ve EuroLeague'de yeni sezon heyecanının başladığı bu günlerde her iki kulvarda da son şampiyon olan Anadolu Efes'in bu büyük başarısının mimarı Ergin Ataman ile özel bir röportaj yaptık. 1996'da Aydın Örs'ün önderliğinde gelen Koraç Kupası'ndan çeyrek asır sonra yine bir Türk koç Ergin Ataman'ın EuroLeague'deki DEVRİM'ine kapağımızda yer verdik. Ergin Hoca ile yaptığımız söyleşide; Anadolu Efes'in oyun felsefesini, değişen basketbolu ve NBA hedeflerine ilişkin düşüncelerini konuştuk.

★★★

Fenerbahçe Beko Koçu Alexandar Djordjevic de yeni sezona ilişkin düşüncelerini paylaşırken, Achille Polonara, Jan Vesely ve Melih Mahmutoğlu da açıklamalarda bulundu. Bobby Dixon'ın büyük emek verdiği 'çubuklu'ya vedasına da yer verdik.

★★★

Yazarlarımız Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Maurizio Gherardini ve Türk basketbolunun unutulmaz ismi Petar Naumoski, değerli görüşlerini okurlarımızla paylaştı.

★★★

EVE DÖNÜŞ dosyamızda Turkish Airlines EuroLeague'de yeni sezonda yuvalarına dönen isimlere yer verirken, EFSANELER ANLATIYOR köşemizde konuğumuz çok özel bir isim Pete Williams oldu... Williams başta Fenerbahçe tutkusu olmak üzere, Türkiye'de unutamadığı anılarından bahsetti.

★★★

ING Basketbol Süper Ligi'nde bu sezon boy gösterecek birbirinden önemli transferlerin yer aldığı dosyamızda; Fenerbahçe Beko'nun İtalyan yıldızı Achille Polonara, Bahçeşehir Koleji'nin EuroCup MVP'si Jamar Smith, Pınar Karşıyaka'nın atletik forveti Bonzie Colson, Anadolu Efes'in Sırp pivotu Filip Petrusev ve Galatasaray NEF'in ABD'li gardı Dee Bost bulunuyor.

★★★

İMZA formatımızda ise konuklarımız Ender Arslan ile Oğuz Savaş oldu... Uzun zamandır birlikte oynayan ikili, bu yıl Bahçeşehir Koleji'nde de ayrılmadılar ama bir farkla; Ender Arslan artık yardımcı antrenör titriyle bençte yer alıyor. Bertan Erman, ikili ile keyifli bir röportaj yaptı.

★★★

Herbalife Nutrition Sohbetleri'nde bu ay Herbalife Nutrition Türkiye Genel Müdürü Ediz Haksal'ın konukları; Çukurova Basketbol'un WNBA patentli yıldızı Tiffany Hayes, Galatasaray'ın Avrupa Şampiyonu apoletli Sırp Pivotu Tina Krajsnik ve yuvası olarak gördüğü Fenerbahçe'ye tekrar dönen Elizabeth Williams oldu.

★★★

A Milli Kadın Takımımızın Uzman Diyetisyeni Neşe Ceylan Zengin ile Uzman Psikolog Melda Yakupoğlu da mesleki deneyimlerini okurlarımızla paylaştı.

★★★

Ankara'da düzenlenen TBL Federasyon Kupası'nda mutlu sona ulaşan Manisa BŞB ve finalist Samsunspor'u tebrik ederiz. TBL Röportajları'nda bu sayı konuklarımız sezona ING Süper Lig'e yükselme parolasıyla başlayan Sigortam.net'in kurmayları oldu. Başkan Mustafa Say ile koç Andaç Yapıcıer yeni sezon hedeflerini anlattı.

★★★

GARANTİ BBVA BGL SÖYLEŞİLERİ'nde bu ay Büyükçekmece Basketbol'dan Can Kurt ile Çankaya Üniversitesi'nden Elif Dila Bayrak'ı ağırladık.

Basketbol dolu sağlıklı günler ve keyifli okumalar dilerim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum