Bertan Erman

Bertan Erman


Şaşırtıcı şeylerin olduğu yer!

13 Ocak 2023 - 16:59 - Güncelleme: 13 Ocak 2023 - 17:06

Geride bıraktığımız 2022 yılına bakınca, NBA yine kendi içinde birçok özel hikâyeyi barındırdı. Bazıları saha içinde, bazıları saha dışında. Bazıları takım olarak, bazıları bir şahsın nezdinde…

2000’lerin sonlarında I Love This Game sloganının yerini alan Where Amazing Happens (Şaşırtıcı şeylerin olduğu yer) NBA için en uygun slogandı. 2022 yılında da bu sloganı pekiştirecek olaylar yaşandı. İşte, 2022 yılında NBA’de “Where Amazing Happens” dedirten 5 olay:

1- HANEDANIN DÖNÜŞÜNÜN OLDUĞU YER
GOLDEN STATE WARRIORS


2020 ve 2021 yıllarında, başta Klay Thompson olmak üzere sakatlıklardan muzdarip Golden State Warriors, 2010’ların ikinci yarısındaki o ihtişamlı görüntüsünden bir hayli uzaktı. Stephen Curry’nin, Klay Thompson’ın, Draymond Green’in sakatlıkları, takımı çok ama çok derinden etkilemişti.

2021-2022 sezonunda Stephen Curry’nin toparlanmasından sonra uzun zamandır sahadan uzak kalan Klay Thopmson’ın da sahalara geri dönmesiyle Warriors, yeniden o eski gücüne kavuştu.

Süperstarların yanına bir isim daha geld; 3-4 sene önce adını pek duymadığımız ama kendini geliştiren ve Kaliforniya ekibinin gücüne güç katan Jordan Poole.

Yeniden gücüne kavuşan Warriors, Batı’da play-off’a 3. sıradan girse de sırasıyla Denver, Memphis ve Dallas’ı geride bırakarak adını 2 sezon aranın ardından Finaller’e yazdırdı. Final Serisi’nde de Boston Celtics’e karşı son sözü söyleyen Golden State, NBA’de 7. şampiyonluğuna ulaştı.

Bu da onların hanedanlıklarının sona ermediğinin göstergesiydi. Dahası, Michael Jordan önderliğinde 6 kez mutlu son yaşayan Chicago Bulls’u geçerek NBA’de en çok şampiyon olan 3. takım oldular.

2- KAFASI KARIŞIK BİR OYUNCUNUN OLDUĞU YER
KYRIE IRVING


Tercihleri kendini bağlar ama bazen toplumsal konularda damara basmak veya saçma sapan işler yapmak… Kyrie Irving başarılı bir oyun kurucuyken, basketboluyla adından söz ettirmesi gerekirken, bambaşka şekillerde gündem oldu.

Covid-19 aşısı olmadığı için kendi sahasında maçlara çıkamadı. Manevi açıdan kendi içinde yeni bir yolculuğa çıktı. Ancak Kyrie, Antisemitizm paylaşımları ve söylemleri nedeniyle maç cezası aldı. Para kaybı yaşadı.

Son olarak sponsoru olan spor markası da onunla yollarını ayırdı. Keşke Kyrie Irving’in basketbolunu konuşsaydık; ama bu yaptıkları, başarılı oyuncuya her geçen gün prestij kaybettiriyor. Bazen muhteşem maçlar çıkarmasına rağmen…

3- KARİYERİNE YAZIK EDENİN OLDUĞU YER
MILES BRIDGES


2021-2022 sezonunda, Charlotte Hornets’ta bir kıpırdama yaşandı. Bu olumlu bir kıpırdama idi.

LaMelo Ball ile güçlenen ve play-in’e kalan Hornets’ta Miles Bridges adından söz ettirmeye başlamıştı ve takımın play-in’e kalmasında önemli rol sahibiydi. Hâliyle de Kuzey Carolina ekibinin geleceği için Bridges bir ümit olmuştu.

Ancak geçtiğimiz yaz, 24 yaşındaki forvetin kız arkadaşı Mychelle Johnson, Bridges’ten 2 çocuğunun önünde şiddet gördüğünü iddia etti ve darp edildiğine dair fotoğraflarını paylaştı. Bunun üzerine Miles Bridges tutuklandı; ama 130 bin dolar kefalet parasıyla serbest kaldı.

Fakat bu durum Bridges ile Hornets’ın yollarının ayrılmasına neden oldu. Son olarak Bridges ile Lakers ve Pistons ilgileniyordu; fakat yaşanan bu olaylar hem oyuncuya hem de Hornets’a kaybettirdi. Zaten Charlotte Hornets sakatlıklardan muzdarip bir sezon geçiriyor. Bir de bu olunca, daha iyi olabilecek Hornets, yine eskisi gibi altlara doğru sürüklendi.

4- ANTRENMANDA TAKIM ARKADAŞINA YUMRUK ATANIN OLDUĞU YER
DRAYMOND GREEN


2022-2023 sezonu öncesinde herkesi şoke eden olay Golden State Warriors’ta yaşandı. Sezon öncesinde, Warriors’ın antrenmanında, Draymond Green’in takım arkadaşı Jordan Poole’a beklenmedik bir şekilde yumruk attığı görüntüleri ortaya çıktı.

Bu görüntüler, basketbol dünyasında büyük yankı oluşturdu. Warriors Başantrenörü Steve Kerr, bu olayın son 9 yılda takımdaki en büyük kriz olduğunu ifade etti. Green’in bu yaptıkları yanına kâr kalmadı; para cezası ile kriz kapandı. Ancak maç cezası çıkmadı. Neticesinde Warriors’ta sezon öncesi bir kriz yaşandı; ama Green ucuz kurtuldu.

5- KARDASHIAN KARDEŞLERİN ASLA OLMAMASI GEREKTİĞİ YER
NBA’İN KENDİSİ

NBA’de yazılı olmayan bir kural söyleyeyim size; eğer bu ligde kariyerinizin tepetaklak olmasını istemiyorsanız, Kardashian & Jenner Kardeşler’den biri ile asla sevgili, eş olmayın. Örneklendirelim biraz...

Kris Humphries ismini unuttuysanız, şimdi tekrar hatırladınız. 2010-2013 yılları arasında Nets’te oynarken Kim Kardashian ile birlikteydi. Sonra olanlar oldu ve Nets’te ilk 5 başlayan Humphries, Kim Kardashian’dan boşandıktan sonra kariyeri tepe taklak oldu.

Lamar Odom, 2009-2015 yılları arasında Khole Kardashian ile evliydi. Odom da birçok şey yaşadı; hatta ve hatta ölümden döndü.

Kendall Jenner ile Ben Simmons’ın birlikteliği süreci de yakın zamanda hatırlananlardan… Vs. vs. vs.

Ancak 2022 yılına damga vuran Kardashian & NBA olayı, inanılmaz bir şekilde ortaya çıktı. 2009’da Amazing şarkısı ile NBA videolarını süsleyen Kanye West, aralık ayının başında, Twitter hesabı askıya alınmadan önce bir tweet attı. West, eski eşi Kim Kardashian’ı “Bu adamla yakaladım” dedi ve bir fotoğraf paylaştı. West’in paylaştığı kişi, Phoenix Suns’ın tecrübeli gardı Chris Paul idi.

Ben de, “Nasıl yani?” dedim. Bu yazı yayınlandığında Chris Paul cephesinden bir açıklama gelir ama gelmez; bunu bilemiyorum. Ancak, NBA yönetiminin bir kural koyup hiçbir oyuncunun Kardashian veya Jennerlardan biri ile sevgili olmaması, flörtleşmemesi ile ilgili bir yürütmeliğe imza atması lazım.

Ne diyelim; NBA: Where amazing happens!
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum