Bertan Erman

Bertan Erman


Normal sezonun anormal enleri

01 Mayıs 2023 - 10:49 - Güncelleme: 24 Mayıs 2023 - 10:54

2022 yılında NBA’de olup bitenleri, NBA’in unutulmayan, “WhereAmazingHappens” mottosundan yola çıkıp vermiştik. Şimdi de 2022-2023 normal sezonunun dikkat çeken ve bakınca bir hayli ilginç gelecek enleri sizlere sunuyoruz.
 
SEZONUN EN ÇOK “SİZİN YAPACAĞINIZ İŞE…” DİYENİ:
DAMIAN LILLARD – PORTLAND TRAIL BLAZERS

Sezonun başlarında neler yazdığımı hatırlıyorum. Portland şöyle uyum sağlamış gözüküyor, böyle bir ritim yakalamış gibi... İlk maçlarda gösterdiği performansları yazmıştım ve geleceğini parlak görüyordum. Ancak sonlara doğru bir tökezledi Portland Trail Blazers. Lillard da bacağındaki sakatlığı nedeniyle sezonun sonlarında forma giyemedi. Her an her şeyin olabileceği Batı Konferansı’nda sondan 3. olmayı başardı. Hâliyle takımın süperstarı Damian Lillard’ın canı sıkılmaya başladı.

Görünen iki seçenek var; ya Lillard’ın yanına iyi bir takviye ya da Lillard’ın Blazers’tan ayrılması. Başarılı bir oyun kurucu; ama kariyeri açısından bir NBA Finali göremedi. Her geçen yıl zaman da daralıyor. Lillard da “Dame Time is over” (Dame Zamanı sona erdi) demeden bir yüzük sahibi olmak istiyor. Hakkı da… Bu nedenle Lillard’ın şu an Portland Trail Blazers için aklından geçen cümle şu olabilir: “Sizin ben yıllardır yapacağınız işe…”
 
SEZONUN EN “BİZ BUNU NEDEN ALDIK?” TAKASI:
KYRIE IRVING – DALLAS MAVERICKS

Gerçekten… Neden?
Dürüst olayım; Kyrie’nin fayda sağlayacağı düşüncesine kapıldım. Ancak Doncic’in önderliğinde her şey rayında giderken, Dallas Mavericks, Brooklyn Nets ile bir takas yaptı (Spencer Dinwiddie, Dorian Finney-Smith ve draft hakları karşılığında) ve ligin en ilginç isimlerinden Kyrie Irving Mavs’a geçti. Batı Konferansı’nda üçüncülüğü zorlayan Teksas ekibi, Kyrie sonrasında yine galibiyetler alsa da beklenmedik bir düşüş yaşadı. Sonra da play-off’u geçtim; Play-in’in de dışında kaldı.

Şöyle de bir istatistik var; Kyrie Irving öncesinde Mavericks’in galibiyet-mağlubiyet oranı 30-32. Yani play-in ile play-off arasında gidip gelen bir sırada… Kyrie sonrasında kalan maçlarda Teksas ekibinin galibiyet-mağlubiyet sayısı 8-12. Kyrie Irving’in geldiği dönem de Batı’da işlerin daha da kızıştığı ve bazı şeylerin netleştiği zamanlar.

Acaba Mark Cuban, Kyrie Irving için, “Biz bu adamı neden aldık?” psikolojisine girmiş midir bilinmez; ama ben Dallas Mavericks’in sahibi olsam, Kyrie takasını oturup uzun uzun düşünürdüm. Onun yerine daha sağlam bir yıldız forvet (3-4 numara oynayabilen) için bir şeyler yapsaydım keşke derdim!
 
SEZONUN EN BAD BOYS OLMA ÇABASINDAKİ İSİMLERİ:
DILLON BROOKS & JA MORANT – MEMPHIS GRIZZLIEZ


Ben son zamanlarda Memphis Grizzlies’i izlerken çok keyif alıyorum. Bu yıl da normal sezon 2. sırada tamamladılar ve ne kadar tecrübelendiklerini gösterdiler. Fakat Grizziles’in bazı isimleri sezon içinde, “Siz hayırdır?” dedirten işlere imza attı. Dillon Brooks; Draymond Green’e, LeBron James’e kafa tutuyor! Ja Morant; takımın süperstarı, o da sosyal medyada silahlı paylaşımlar ve saçma sapan işler yaptı. Tabii ki Morant gerekli dersi aldı. Bu mevzulardan dolayı Bad Boys olma çabasındakiler dedim! Yoksa bu çılgın Grizzles’in 1989 ve 1990 yıllarında şampiyon olan hakiki Bad Boys Detroit Pistons’a karşı pek de bir şey yapabileceğini sanmıyorum.
 
SEZONUN EN “SİZ DE NE ARA ÇIKIŞ YAPTINIZ?” TAKIMI:
SACRAMENTO KINGS


Kimin aklının ucundan geçerdi ki?
Bu sezonun en büyük sürprizi kesinlikle Sacramento Kings oldu. Domantas Sabonis ve De’Aaron Fox’tan beklenmedik süperstar performansları gördük. Ama sezonun en iyi koçu seçilen Mike Brown’ın da hakkını yememek lazım; kağıt üstünde vasatın altında bir takımı, LeBron ve AD’li Lakers, Devin Booker, Durant ve CP3’li Suns, Paul George ve Kawhi Leonard’lı Clippers ile Steph Curry, KlayThompson ve Draymond Green’li son şampiyon Golden State’in önünde, Pasifik Grubu şampiyonu ve Batı Konferansı üçüncüsü yaptı. Kings, 2006’dan sonra ilk kez play-off’a kaldı. Daha ne olsun?
 
SEZONUN EN BİRBİRİNİ BULANLARI:
JOSH HART& JALEN BRUNSON – NEW YORK KNICIKS


Josh Hart & Jalen Brunson ikilisi daha önce Villanova Üniversitesi’ni 2016 yılında, NCAA’de unutulmaz bir şampiyonluğa taşımıştı. Daha doğrusu, KrisJenkins’in son saniye basketiyle Villanova’nın, North Carolina Üniversitesi’ne karşı şampiyonluğu gelmişti; ama takımda Josh Hart ve Jalen Brunson göze çarpan isimlerdi. Zira Josh Hart, 2017 yılında 1. turdan Utah Jazz tarafından seçildi; ama Los Angeles Lakers’a geçti. Jalen Brunson, 2018 yılında Villanova ile bir NCAA şampiyonluğu daha yaşadı. Sonrasında 2. tur 3. sıradan Dallas Mavericks’in seçimi oldu.

Çok uzatmayacağım. Jalen Brunson bu sezon New York Knicks’e transfer oldu. Josh Hart da sezona iyi başlayan; ama sonra gidişatı iyi olmayan Portland’dan New York’a geçti. Villanovalı bu ikili New York Knicks’te tekrar buluştu. Şöyle de bir istatistik var ki, Hart ve Brunson birlikte oynadığı maçlarda Knicks’in 12 galibiyet ve 3 mağlubiyeti var. Bu da Knicks’in normal sezonu 5. tamamlaması ve play-off’ta 4. sıradaki Cleveland Cavaliers ile eşleşmesini sağladı. Yoksa Doğu’da şampiyonluğa oynayan 3 takımdan biri ile (Boston, Milwaukee ve Philadelphia) ilk turdan eşleşme olasılığı devreye girecekti. Knicks sezonu hangi aşamada tamamlarsa tamamlasın; Villanova’nın şampiyon olmuş bu ikilisi birbirini buldu ve New York Knicks’e de aynı aşıyı enjekte edebilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum