Aydın Örs

Aydın Örs


Efes'in hakkı Efes'e...

03 Haziran 2021 - 14:19

"Anadolu Efes 3 yıldır domine ettiği EuroLeague'de, kupayı sonunda kazandı. Hak edilerek elde edilen bu büyük başarıda Ergin Ataman'ın verdiği emeği de teslim etmek gerekir. Umarım bu takım korunarak yola devam edilir."
 
- Sizin döneminizde kazanılan ilk Avrupa Kupası Koraç'tan tam 25 yıl sonra Avrupa'nın en büyük kupası EuroLeague'de de mutlu son yaşandı... Bu süreçte sizin düşünceleriniz nelerdir?
 
- Anadolu Efes neredeyse 3 yıldır domine ettiği EuroLeague'i sonunda kazandı. Bu başarıyı fazlasıyla hak etmişlerdi... Tabii ki burada Ergin Hoca'yı (Ataman) ayrı bir yere koymak lazım. Bu takımı yönetmek kolay değil. Hepsi yıldız oyuncu ve haliyle egoları var... Onları bir takım haline getirip, o başarılı oyun düzenini ortaya koymak kolay bir şey değil. O bakımdan Ergin Ataman'ı özellikle kutlamak lazım. 
 
Kazanılan bu kupada Ergin Hoca ve ekibinin emeklerini ayrı bir yere koyuyorum. Fakat şunun da altını çizelim, bu ekibi dağılmadan koruyabilen, hiçbir maddi sorun oluşturmayan başta başkan Tuncay Özilhan olmak üzere Efes yönetimini de kutlamak gerekiyor. 
 
LARKIN VE MICIC, ATAMAN İLE DAHA DA BÜYÜDÜ
 
- Finalin MVP'leri Micic ile Larkin'in katkıları için neler söylersiniz?

 
- Geçtiğimiz yıllarda Shane Larkin daha dominant pozisyondaydı, bu sene biraz inişli çıkışlı grafik çizse de özellikle Barcelona maçının final anlarında iyi işler yaptı. Micic'in bu yılki formunu ise biraz ayrı bir yere koymak lazım. Tüm sezon çok istikrarlı oynayarak, devamlılık sağlayarak sezonun MVP'si ödülünü hak ederek aldı.
 
Larkin de Micic de iyi oyuncular ama onları daha da büyüten Ergin Ataman oldu. Hem Micic hem de Larkin bu sezon kazanılan şampiyonluğa büyük emek verdi. 
 
SERTAÇ VE ONUN OLAĞANÜSTÜ PERFORMANSI...
 
- Avrupa'da kazanılan başarılarda Türk oyuncuların verdiği katkının sizin için daha değerli olduğunu biliyoruz. Bu bağlamda Sertaç Şanlı'nın performansı için neler söylersiniz?

 
- Benim için bu sezon parkede en özel olan Sertaç'ın olağanüstü katkısı oldu. En kritik anlarda heyecana kapılmadan, soğuk kanlı bir şekilde önemli katkılar verdi.. Belli ki bu sezon çok iyi çalışmış... Ergin Hoca da ona güvendiğini gösterdi ve adaletli davranarak formayı Sertaç'a verdi. Türk oyuncu olarak Sertaç'ın katkısı büyüktü; ama az süre de alsa kaptan Doğuş Balbay'ın da Efes için çok önemli olduğunu belirtelim. Hem saha içi hem de saha dışında örnek bir sporcu olan Doğuş, kaptan olarak üzerine düşeni fazlasıyla yaptı.
 
DEVAMLILIK GÜZEL
 
- Son 5 EuroLeague Finali'nde Türk takımları yer aldı. Fenerbahçe Beko ile başlayan EuroLeague rüzgârı Anadolu Efes ile sürüyor. Bu devamlılık için neler söylersiniz?  

 
- Fenerbahçe'nin geçtiğimiz yıllarda 5 Final Four, 3 EuroLeague Finali ve 1 şampiyonluk ile noktalanan süreçteki başarısı yadsınamaz. Pandemi nedeniyle geçen sezon Final Four olmasa da Efes de 3 yıldır ligi domine ediyor. Uzun yıllardır basketbola önemli yatırımlar yapan Anadolu Efes inşallah bu takımı koruyarak, yoluna devam eder. 
 
Kulüplerimiz Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko bizim yüzümüzü güldürüyor; ama Türk basketbolcular süre alıp, takımlarına katkı verince daha da gururlanıyoruz. 
 
AY YILDIZLILARA BAŞARILAR DİLİYORUM
 
- 17-27 Haziran tarihlerinde EuroBasket 2021'e katılacak A Milli Kadın Basketbol Takımımız ve Kanada'da 29 Haziran - 4 Temmuz'da Olimpiyat elemelerine katılacak Erkek Milli Takımımız için neler söylersiniz?

 
- Jenerasyon değişimi yaşayan A Milli Kadın Basketbol Takımımız için EuroBasket 2021'i fırsat olarak görüyorum. Kızlarımız bu tarz uluslararası önemli turnuvalar oynayarak tecrübe kazanacak. 
 
Erkeklere gelirsek... Orhun Ene yönetiminde hazırlıklarını en iyi şekilde yapacaklarına inanıyorum. Umarım her şey yolunda gider ve onları Olimpiyatlar'da izleme şansımız olur. Hem kadın hem de erkeklerde ay yıldızlılarımıza başarılar diliyorum.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum