Fatih Saboviç

Fatih Saboviç


Kraliçeler '13' dedi

07 Mart 2020 - 11:09

2019-20 sezonu başında Fenerbahçe’ye gelen İspanyol koç Victor Lapena, Cumhurbaşkanlığı Kupası zaferinin ardından Türkiye Kupası’nı da kaldırmayı başardı. İzmit Belediyespor’u Iagupova’nın liderliğinde 77-61’le geçen sarı lacivertliler, tarihindeki 13. kupa zaferini elde etti.

Takvimler 9 Ekim 2019’u gösterirken Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Çukurova ile Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı müzeye götürmek için karşılaştı. Kayseri’de düzenlenen organizasyonda 86-62’lik skorla gülen Kanarya, yeni koçu Victor Lapena önderliğinde ilk şampiyonluğuna ulaştı. Böylelikle sarı lacivertlilerin tarihindeki Türkiye Kupası ile Cumhurbaşkanlığı Kupası sayıları da 12’de eşitlendi. O maçın yıldızları 25 sayı üreten Iagupova ve 16 sayılık katkı veren Cecilia Zandalasini’ydi.

İZMİT, DEVLERİ YIKARAK GELDİ

Tarih bu kez 7 Mart 2020’ydi. Senelerdir istikrarlı yönetimi ve yapısıyla dikkat çeken Fenerbahçe, sezon başında Öznur Kablo ile sponsorluk anlaşması yapmıştı. Koç Victor Lapena, epeydir beraber çalışma fırsatı yakaladığı oyuncularıyla harikalar yaratmaya hazırdı.

Adana’daki Türkiye Kupası organizasyonunda finale gelen yol, Fenerbahçe’den ziyade rakibi İzmit Belediyespor için görece daha zorlu geçmişti. Önce Galatasaray’ı 81-66 yenen İzmit ekibi, daha sonra Beşiktaş’ı 84-71’le yıktı. Finalde Fenerbahçe Öznur Kablo’yu da geçerlerse üç büyüğü mağlup ederek kupaya uzanacaklardı.



SENARYO VE KAHRAMANLAR AYNI

Hem Türkiye Ligi hem de EuroLeague’de yoluna dolu dizgin devam eden Fenerbahçe Öznur Kablo’nun, fire vermek gibi bir düşüncesi tabii ki yoktu. Koç Lapena ve sarı lacivertli yönetim de oyuncularını kupaya buna göre motive etti. Tıpkı sezon başındaki Cumhurbaşkanlığı Kupası zaferinde olduğu gibi Alina Iagupova ve Cecilia Zandalasini, Adana’da fark yaratacaktı.

Sarı lacivertliler, İzmit Belediyespor’un bileğini 77-61’lik skorla bükerken Iagupova 22, Zandalisini ise 15 sayı üretti. İkili, kupa zaferinin en önemli mimarları oldu.

LAPENA, FARK YARATIYOR

Fenerbahçe Öznur Kablo yönetiminde en ciddi pay sahibi olan isimlerden Metin Sipahioğlu, geldiği günden bu yana zirvede yer alabilen bir takım yaratılması uğrunda ciddi hamlelere imza attı. Semih Özsoy’un başkanlığındaki şubenin yol haritasını çizen Sipahioğlu, Orenburg’la unutulmaz başarılara imza atan Lapena ile Fenerbahçe’nin yolları kesiştiğinde de en büyük heyecanı duyan isimdi. Fenerbahçe camiasını başarılarıyla morallendiren şube, Adana’dan kulübün tarihindeki 13. Türkiye Kupası şampiyonluğuyla ayrılmayı bildi.

EN DEĞERLİ OYUNCU: TUĞÇE CANITEZ

Adana Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen final müsabakasının ardından iki takım da ödüllerini aldı. Şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Öznur Kablo’nun madalyalarını Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar verdi. Sarı lacivertlilerin kupasını ise Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan takdim etti. Turnuvanın en değerli oyuncusu Fenerbahçe Öznur Kablo’dan Tuğçe Canıtez seçildi. MVP olan Tuğçe, final karşılaşmasında 11 sayıya imza attı.

ŞİMDİ GÖZLER 4’TE 4’TE!

Fenerbahçe Öznur Kablo, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Türkiye Kupası’nın ardından şimdi gözünü Türkiye Ligi ve EuroLeague zaferlerine dikmişe benziyor. Bakalım; ligde şu an lider olan sarı lacivertliler, maçların salgın sebebiyle ertelendiği EuroLeague’de neler yapabilecek...

YORUMLAR

  • 0 Yorum