Fatih Saboviç

Fatih Saboviç


Alnının akıyla...

22 Aralık 2019 - 14:41

Hayal gücünün sınırı olmayan ünlü bir yazar, zihninde canlandırmaya çalıştığı hikâyenin baş karakterini bir sporcu olarak belirleseydi; hayali karakterinin yaşanmışlıkları dahi ‘7 numara’nın kariyeri ve başarıları kadar destansı olamazdı. Dile kolay; 675 maçta Fenerbahçe formasını terletti, 13 yılda 22 kupa omuzladı kaptan Birsel Vardarlı Demirmen…

Basketbolu bırakma kararının ardından geçtiğimiz temmuz ayında yaptığımız röportajda; “Obradovic’in jübile maçımın bir parçası olmasını isterim” diyordu. Ve 22 Aralık 2019’da Fenerbahçe Beko’nun Teksüt Bandırma’yı ağırladığı maç sonrası koç Zeljko Obradovic soluğu Metro Enerji Spor Salonu’nda aldı.

‘İKİ AİLESİ’ DE YALNIZ BIRAKMADI

Fenerbahçe Öznur Kablo, Bellona Kayseri’yi konuk edecekti. Fakat öncesinde; kaptana veda vaktiydi. Tamamı dolu tribünler önünde ısınmaya çıktı önce Birsel… Her hâlinden belliydi duygusal anlamda kendini bırakmamak adına o parkedeki setleri, maçları, rakibi okumasını sağlayan ve hayranlık uyandıran zihnini ‘zorladığı’…

‘İki ailesi’ de yanındaydı. Hem büyük Fenerbahçe Ailesi hem de kendi ailesi… Sarı lacivertli camianın birlik ve beraberliğe en ihtiyacı olan döneme denk geldi kaptanın jübilesi…

Giderken de mutlu etti, parkeye oyuncu olarak çıktığı son maçta da ‘sarı laciverti’ her daim hak ettiği yere, salonun en tepesine taşıdı. Başkan Ali Koç’un önderliğinde Fenerbahçe Yönetimi tam kadro salondaydı. Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Maurizio Gherardini ve oyuncular da Birsel’i yalnız bırakmadı.

F.BAHÇE BEKO’NUN YILDIZLARI İLE MAÇ…

Bellona Kayseri mücadelesi öncesinde Birsel ve Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı’ndan 4 arkadaşı kısa süre; Fenerbahçe Beko’nun yıldızları Melih Mahmutoğlu, Kostas Sloukas, Gigi Datome, Egehan Arna ve Berkay Candan’dan kurulu kadroya karşı temsili gösteri maçı oynadı.

Daha sonra hem taraftarların hem de takım arkadaşlarının tezahüratları arasında Birsel, salonun tam ortasına geldi. Pota arkasındaki büyük ekrana sarı lacivertli formayla yaşadığı unutulmaz anlar yansıtıldı. Kaptan en çok orada kendini tuttu muhtemelen, çünkü videonun sonuna tribünlerdeki binlerce taraftarın alkışları eşlik ediyordu.

Hemen araya bir flash-back sığdırmakta fayda görüyorum. Çünkü Fenerbahçe Yönetimi, Birsel Vardarlı Demirmen’in jübile karşılaşmasının futboldaki Beşiktaş derbisiyle denk geldiği günde özel ve net mesajlar verdi. Başkan Ali Koç ve Asbaşkan Semih Özsoy, Metro Enerji Spor Salonu’na gelen Zeljko Obradovic ile samimi görüntülere imza attı. İki isimle de kucaklaşan Obradovic, daha sonra maçı da Başkan Koç’un yanında takip etti. Maurizio Gherardini’nin de, Kayseri mücadelesinin başlamasının ardından Başkan Ali Koç ile uzun süre sohbet etmesi dikkat çekti.



BAŞKAN KOÇ: “ADINI ALTIN HARFLERLE YAZDIRDI”

Teksüt Bandırma’yı 89-79’la deviren Fenerbahçe Beko; ardından kaptan Birsel’i uğurladı. Üstüne de Bellona Kayseri (89-55) mağlup edildi. Türkiye’de basketbolun kadınlar ve erkeklerde son dönemdeki en ciddi lokomotifi olan Fenerbahçe, bu özel günde yaşanan ince detaylarla yönetimsel anlamda da son ana kadar parkedeki yıldızlarının yanında olduğunu gösterdi.

Başkan Ali Koç, 35 yaşında emekli olan Birsel Vardarlı Demirmen’i alnından öperek tebrik etti. Koç, “Bu camiaya hizmet eden herkes bizler için bir değerdir. Bazıları vardır ki hizmetleri, başarıları, camiamıza kazandırdıkları, örnek kişilikleri ve asil duruşlarıyla tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. Bir adım öteye gidip efsane olmuşlardır. Birsel, bu sporculardan biridir. Birsel, enerjisi, hırsı, Fenerbahçe'ye olan sevdası, lider kişiliği ve iyi insan olması vesilesiyle tarihimize efsane kaptan olarak adını yazdırmayı fazlasıyla hak etmiştir" ifadelerini kullandı.

BİRSEL: “TARAFTARA MİNNETTARIM”

Fenerbahçe ile 10 lig, 6 Türkiye Kupası ve 6 Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu yaşayan Birsel ise, “Tarihi anı benimle paylaşmanız çok önemli. Çok duygusalım. Bu güzel günde ağlamak istemiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bana bu unutulmaz anları yaşattığınız için Sayın Ali Koç, Semih Özsoy, Metin Sipahioğlu ile yönetim kurulu üyelerine ve bende çok emeği olan eski başkan Aziz Yıldırım'a teşekkür ediyorum. Fenerbahçe'nin büyük taraftarına da bana göstermiş oldukları sevgi, saygı ve destek için minnettarım” dedi.

Birsel Vardarlı’nın 7 numaralı forması Metro Enerji Spor Salonu tavanına asılarak emekliye ayrıldı.

13 YIL
675 MAÇ

22 KUPA: 10 LİG, 6 TÜRKİYE, 6 CUMHURBAŞKANLIĞI... 

YORUMLAR

  • 0 Yorum