Birsel Vardarlı

Birsel Vardarlı


Kraliçeler'e yakıştı

01 Haziran 2022 - 14:28

"Normal sezonu lider bitirdiği Herbalife Nutrition KBSL'de play-off'larda bileği bükülmeyen Fenerbahçe Safiport, yeni koçu Marina Maljkovic önderliğinde rüştünü ispatladı. Ligde üst üste 4. zaferini kazanan Fenerbahçe'nin finallerdeki sırrı ise takım oyununda yatıyordu."
 
Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ni (KBSL) lider bitiren Fenerbahçe Safiport, namı diğer Potanın Kraliçeleri, play-off'larda da mağlubiyet yüzü görmeden güle oynaya mutlu sona ulaştı. 
 
Türkiye Kupası ve EuroLeague Final Four'undaki hayal kırıklığı sonrası Victor Lapena'nın yerine gelen Marina Maljkovic'in dokunuşunun sarı lacivertlilere iyi geldiği muhakkak... Evet finaldeki rakip Çukurova Basketbol da benzer bir süreçten geçmişti belki; ama tek farkla... Türkiye Kupası'nda sarı lacivertlileri mağlup ederek moral bulan Çukurova, EuroCup Final Four'unda kâbus yaşadı desek abartı olmaz. 4'lü Final sonrası önce koç Aziz Akkaya'nın istifasından boşalan göreve Zafer Kalaycıoğlu getirilirken, yabancı oyuncular ise birbiri ardına takımdan ayrıldı.  
 
Fenerbahçe Safiport'a karşı finalleri neredeyse yabancısız oynayan Çukurova Basketbol, seriye tutunamadı ve büyük farklarla mağlup olmaktan kurtulamadı. Peki bu net galibiyetlerdeki koç etkisine gelirsek. Çok uzaklara gitmeden İstanbul'daki Final Four'da Lapena yönetimindeki sarı lacivertlilerin bireyselliğe dayalı oyununu terk etti Marina Maljkovic. 
 
EuroLeague'de sezona çok kötü (5 maçta 3 mağlubiyet) başlayan Fenerbahçe Safiport, bireysel yıldızlarının katkısıyla inanılmaz seriler çıkararak, Final Four'a üst üste 11 galibiyet ile gelmişti. Nitekim USK Prag karşısında 12. zafer gelse de en önemli maç yani finaldeki bireysellik kurtaramadı sarı lacivertlileri...
 
Gelelim Herbalife Nutrition KBSL Finali'ne... Maljkovic'in alametifarikası olan tam saha presi hemen hayata geçirdi. Hücumda da topun daha iyi paylaşıldığını gördüm. Bireysel yetenekler yerine, topun içeri değmesini ve tekrar dışarı çıkmasını görmek basketbol adına çok sevindiriciydi. 
 
MVP seçilen Satou Sabally ile seneye  Iagupova ile birlikte takımda kalmasını beklediğim Kayla McBride, final serisinde Fenerbahçe adına öne çıkan isimlerdi. Sezon boyu olumlu işler yapan Olcay'ın da gelecek sezon takımda kalacağını düşünüyorum. 
 
Sarı lacivertlilerin gelecek sezonuna da değinecek olursak... Mevcut resme bakınca, Maljkovic önderliğinde iyi bir yapılanma ve takım oyunuyla EuroLeague'de önemli işler yapılıp, hatta hasrete son verilebileceğini ümit ediyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum