Birsel Vardarlı

Birsel Vardarlı


5'inci bir kupa yok!

02 Mayıs 2024 - 14:39

Sezona FIBA Süper Kupa ile başlayıp, Türkiye Kupası şampiyonluğu ile devam eden Fenerbahçe Alagöz Holding, finali ise 2 gün arayla EuroLeague ve KSBL mutlu sonu ile yaptı. Tarihi sezonu 4 kupa ile tamamlayan Fenerbahçeli kızlar, 5'inci bir kupa olsa eminim onu da kaldırırdı!
 
Aslında sezon başında Marina Maljkovic'in ani bir kararla ayrılmasının ardından kısa süreli bir kriz yaşayan Fenerbahçe Alagöz Holding, eski koçu Valerie Garnier hamlesiyle doğruyu yaptı. Geçen seneye göre kadromuz biraz daha mütevazı gözükse de sezon başında da tüm kupaları alabileceğimiz kanısındaydım, ne mutlu ki öyle de oldu! 
 
Bu sezon ilk kez hayata geçen -'EuroLeague Şampiyonu' apoletiyle katıldığımız- FIBA Süper Kupa Finali'nde geçen sene EuroCup'ı kazanan Asvel'i mağlup ederek bu kupayı ilk kez müzemize götürdük. 
 
Evet Valerie Garnier'in kendi kurmadığı kadronun başına geçmesi dezavantaj gibi dursa da Fenerbahçe'yi iyi tanıyan koç, bu handikapı hiç hissettirmedi. 
 
Sezona gelirsek Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde gelen namağlup şampiyonluk, EuroLeague'de grubu lider bitirip, sonrasında rahat şekilde kupaya uzanılması mühimdi. Özellikle çeyrek final eşleşmesinde Avenida karşısında Emma'nın sakatlığı dezavantaj olsa da Nikolina Micic faktörü ile bu engel aşıldı.
 
WNBA'de çok iyi bir sezon geçiren Kayla McBride aynı şekilde Fenerbahçe ile de seneye damgasını vurdu. FIBA Süper Kupa için kadroya takviye olan Napheesa Collier, sezonun ikinci yarısında geri dönerek muazzam bir katkı yaptı.
 
Türklerden kaptan Alperi ve Sevgi Uzun da iyi sezon geçirdi. Bu ikili sorumluluk alması gerektiğinde sorumluluk almayı bildi. Anderson da özellikle EuroLeague'deki performansıyla 'en iyi defansif oyuncu' seçildi. Napheesa'nın gelmesiyle, daha çok Türkiye Ligi'nde oynayan Natasha Howard da finalin MVP'si oldu.
 
Emma zaten her zaman kalitesini konuşturuyor ve Milic'in sakat olduğu dönemde de onun eksikliğini hissettirmedi. Nikolina Milic de sakatlıktan döndükten sonra hem Türkiye Ligi hem de EL'de takıma büyük katkı verdi. Özetle derin kadroya sahip Potanın Kraliçeleri, sezonu da yara almadan gerçek bir mutlu son ile kapattı. 
 
Sırasıyla Süper Kupa, Türkiye Kupası, EuroLeague ve Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 4 kupa kazanan Potanın Kraliçeleri'nin bu tarihi başarısını canı gönülden tebrik ediyorum. Dile kolay 4 kupayı kaldıran Fenerbahçeli kızlar, basketbol adına yapılacak ne varsa yaptı. Eminim ki alınacak 5'inci bir kupa olsa onu da kaldırırlardı... 

Bu arada Fenerbahçe ile Türkiye Kupası ve KBSL finali ile EuroLeague Final Four'unda karşı karşıya gelen Çukurova Basketbol Mersin'i de mücadelesinden dolayı kutlarım.

YORUMLAR

  • 0 Yorum