Birsel Vardarlı

Birsel Vardarlı


Kalite

03 Şubat 2024 - 09:43

Türkiye Kupası Finali'nde Çukurova'ya karşı 5 oyuncusu çift hanelere çıkan Fenerbahçe Alagöz Holding'de Emma da son sözü söyleyerek MVP seçildi. Potanın Kraliçeleri kupa koleksiyonuna bir yenisini daha ekledi.

Balıkesir’in ev sahipliğinde düzenlenen ING Kadınlar Türkiye Kupası'nda final beklendiği gibi Fenerbahçe Alagöz Holding ile ÇBK Mersin arasında oldu. Normal süresi 71-71 tamamlanan finalde son sözü Emma Meesseman söyledi ve Kraliçeler 14. kez Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaştı.
 
Son dönemde finallerde sık sık karşı karşıya gelen Çukurova ile Fenerbahçe'nin tüm kupa macerasından kısaca bahsedersek...

Sarı lacivertliler benim de Ataşehir'de tribünden takip ettiğim maçta çeyrek finalde Nesibe Aydın'ı 96-57 gibi farklı bir skorla devirirken Balıkesir'deki ilk sınavında ise OGM Ormanspor'u yine zorlanmadan 93-86 ile geçti. 

Çukurova'ya gelirsek... İstanbul'da karşılaştığı Galatasaray'ı çeyrek finalde 76-65 ile geçerken, Beşiktaş karşısındaki yarı final maçında çok zorlandılar. Normal süresi 76-76 biten karşılaşmayı uzatmalarda 87-84 ile kazandı Çukurova...

Gelelim çekişmeli finale... Öncelikle çeyrek finaller sonrası daha önce belirlenen şehirde iki gün süren kupa formatını beğendiğimi söylemeliyim. Uzun bir turnuva olmaması sporcular açısından iyi olsa da üst üste 2 gün maç yapmanın yorgunluğu ise handikap oldu. Bunu final maçının özellikle uzatmalarında dar rotasyona sahip her iki takımda da fazlasıyla hissettik.
 
Fenerbahçe'de Alperi Onar (14), Yvonne Anderson (13), Kayla McBride (17), Natasha Howard (15) ve Sevgi Uzun çift hanelere ulaşırken uzatmalarda son sözü söyleyen Emma Meesseman ise MVP seçildi. 

Belki maç boyu sarı lacivertliler hep öndeydi ama ÇBK da farkın açılmasına asla izin vermeyip mücadeleyi uzatmalara kadar götürdü. Laura Cornelius'un kritik üçlükleri Çukurova'ya kritik anlarda hayat verdi... Bu arada özellikle maçın son bölümünde tüm oyuncularda yorgunluk hissedilirken rahat atışların kaçtığını gördük.
 
Sarı lacivertlilerin yerli oyuncular konusunda da bir adım önde olduğunun altını çizmemiz gerek. Alperi'nin 14 sayısının yanında Sevgi 11 sayılık katkı sağlarken, Tilbe de 4 ribaund 1 sayılık destek verdi. Çukurova'nın Türk oyuncuları Melis Gülcan 6, Asena ve Sinem 3'er sayıda kaldı.
 
Valeri Garnier Fenerbahçe'ye favori olduğu Türkiye Kupası'nı da kazandırmayı başarırken ÇBK'nın koçu Ceyhun Yıldızoğlu ise yeni takımıyla final oynama tesellesi yaşadı.
Ezeli rakipler Fenerbahçe ile Çukurova kupanın ardından rotalarını EuroLeague ve BSL'ye çevirdi...

YORUMLAR

  • 0 Yorum