Birsel Vardarlı

Birsel Vardarlı


Takım ruhu

02 Aralık 2021 - 10:36

"2021 Avrupa Şampiyonası'nda yaşanan hayal kırıklığının ardından EuroBasket 2023 grup elemelerine Slovenya ve Polonya'yı yenerek 2'de 2 ile başlamamız, ay yıldızlıların birlikte oynamaya alıştığını gösteriyor. Takım ruhu ile enerjimizi parkeye yansıttık..."
 
A Milli Kadın Basketbol Takımımız, 2023 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na kalmak adına Slovenya ve Polonya galibiyetleri ile çok önemli yol kat etti. Önümüzde (24 Kasım 2022) Arnavutluk maçı var, onu da zorlanmadan kazanacağımızı düşünüyorum.
 
Deplasmanda 78-62 kazandığımız Slovenya karşılaşması ile başlarsak... Slovenler çok iyi bildiğimiz bir ekip, deplasmandaki maçta iki önemli uzunu Eva Lisec ve devşirmeleri Shante Evans'ın olmaması bizim için büyük avantaj oldu. Bu ikilinin oynamaması nedeniyle Kiah Stokes içerideki etkili oyunuyla karşılaşmayı millilere getiren isimlerin başında oldu. Kiah 11 sayı. 16 ribaund ile double double yaparken 25 verimlilik puanı ile yıldızlaştı.
 
Uzun zamandır parkelerden uzak olan Merve Aydın ise bu sezon özlenen performansını göstermeye başladı. Bizden sonraki jenerasyonda, kendisinden büyük beklentiler olan Merve'nin 10 sayı, 4 asistlik performansıyla 20 verimlilik puanı alması sevindiriciydi.
 
Pelin ve Olcay'ın etkili olduğu ay yıldızlılarımızda, Bahar'ın da uzun zaman sonra gördüğümüz katkısı da önemliydi.
 
Slovenya'ya karşı maçın başından sonuna kadar daha etkili göründüğümüz ve net skorla kazandığımız maçta bulduğumuz 78 sayı bizim ortalamamızın oldukça üzerindeydi... Toplam 63 top kullanıp, rakibe oranla 11 de fazladan ribaund (40-29) aldığımız için bu kadar yüksek skorlara çıktığımızı düşünüyorum. Grupta en önemli rakibimizi deplasmanda devirmemizin çok değerli olduğuna inanıyorum. Özetle net bir galibiyet aldık.
 
Kocaeli'de oynadığımız Polonya karşılaşmasına gelirsek... Aslında bu karşılaşmada da net bir üstünlüğümüz olduğunu söyleyebiliriz. 52-41 kazandığımız Polonya karşısında Slovenya maçına göre daha az -49 top- kullandık. Aslında bizim ortalamamıza uygun skor da buydu. Kiah Stokes sayı üretemediği maçta aldığı 13 ribaund ile etkili oldu; ama Kiah'ın skora katkı yapamaması düşük sayıda kalmamıza da neden oldu. Kiah Stokes'un 16 verimlilik ile takımımızın en etkili ismiydi.
 
Polonya, savunmada Slovenlere göre daha sert oynadı, özellikle Tuğçe'nin pota altından bulduğu 9 sayı önemliydi. Aynı şekilde 12 sayı ile oynayan Bahar da içeriye kat etmeye çalıştı.
 
Bahar Çağlar'ın yanında Pelin (10) ve Merve'nin (11) skorer oyunu ile Olcay'ın 6 asistlik etkisi hücumda etkili olmamızı sağladı.  
 
2021 Avrupa Şampiyonası'nda yaşanan hayal kırıklığının ardından EuroBasket 2023 grup elemelerine 2'de 2 ile başlamamız, ay yıldızlıların birlikte oynamaya alıştığını gösteriyor. Bizden sonraki jenerasyon olarak adlandırdığımız oyuncu grubu yavaş yavaş birbiriyle oynamaya başladı ve takım ruhu ile enerjilerini parkeye yansıttı... Tabii ki bunu Slovenya ve Polonya maçları özelinde söylüyorum. Umarım bu takım uyumu hem elemelerde hem de sonrasında EuroBasket'te devam eder.
 
D Grubu'nda Slovenya ve Polonya dışında diğer ekibin daha zayıf durumda olan Arnavutluk olduğunu ve Slovenleri deplasmanda yendiğimizi düşününce; gruptan lider çıkmamız olası gözüküyor. 2005 yılından bu yana Avrupa Basketbol Şampiyonası'na katılmayı alışkanlık haline getiren Türkiye, 2023'te üst üste 10. kez bu önemli turnuvada boy gösterecek gibi gözüküyor.
 
A Milli Takımımızda birliktelik ve takım ruhunun kazanılmasında hem kenar yönetimin katkısı hem de oyuncuların birbirine alışması en kilit noktalar diyebiliriz. EuroBasket elemelerinde kalan maçlarda ay yıldızlılara yürekten başarılar diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum