Birsel Vardarlı

Birsel Vardarlı


Hayat Periler'e güzel

01 Aralık 2022 - 14:24

Mersin'de önce Arnavutluk ardından da Slovenya'yı mağlup eden Potanın Perileri, üst üste 10. kez EuroBasket'te oynama başarısı elde etti. Elemelerde 4'te 4 yapan ay yıldızlı kızlar, grupta kalan iki maçta Polonya ve Arnavutluk maçlarına kafası rahat çıkacak. 
 
Jenerasyon değişimine bir de koç değişikliğinin eklendiği bir ortamda Avrupa Şampiyonası elemelerine çıkan Potanın Perileri istediğini aldı... Mersin'de oynanan karşılaşmalarda Arnavutluk'u 140-44 gibi havalı bir skorla geçen ay yıldızlı kızlar, Slovenya'yı da 80-74'le mağlup etti.
 
Görevi Ceyhun Yıldızoğlu'ndan devralan koç Ekrem Memnun ilk sınavlarından galibiyetle ayrılırken, Nevriye Yılmaz gibi bir efsanenin de staff'ta yer almasının, kızlarımızın performansına etki ettiğini düşünüyorum.  
 
Avrupa basketbolunun en zayıf halkalarından Arnavutluk karşısında idman havasında ter atılan maçtan uzun uzun bahsetmeye gerek yok... Bu mücadeledeki galibiyet malumun ilanıydı...
 
Slovenya maçına gelirsek... Turnuvaya İsrail ile birlikte ev sahipliği yapacak Slovenler'i Periler, deplasmandaki ilk maçta 78-62 ile rahat geçmişti. O karşılaşmada Slovenya tam olarak hazır değildi... Fakat Mersin'deki rövanş farklıydı... Avrupa basketbolunun söz sahibi ülkelerinden olan Slovenler ile çekişmeli geçen mücadeleyi 80-74 kazanan Türkiye, gruptaki 4. galibiyetiyle EuroBasket biletini cebine koydu. 
 
Takımın enerjisi ve oynanan basketbol umut vericiydi... Yeni devşirmemiz Teaira Zyaire McCowan'ı çok iyi kullandık... 26 sayı, 9 ribaund ve 4 asistlik performansıyla karşılaşmaya damgasını vuran McCowan belli ki milli takıma faydalı olacak.
 
Olcay ve Alperi'nin etkili oyunu dışında Sevgi Uzun'un performansını da beğendim. Tilbe'yi de fizik olarak iyi görürken, Bahar Çağlar gibi tecrübeli bir ismin de parkede olması sevindiriciydi.
 
Dile kolay üst üste 10. kez katılma başarısı göstereceğimiz EuroBasket'te, bu olumlu havanın sürmesini diliyorum. Son dönemde özlem duyduğumuz madalyaya 2023 Avrupa Şampiyonası'nda ulaşmak dileğiyle...

YORUMLAR

  • 0 Yorum