Birsel Vardarlı

Birsel Vardarlı


Acı tecrübe

01 Temmuz 2021 - 11:54

"EuroBasket'te en azından çapraz eşleşmeyi görmemiz gerekirdi. Olumlu taraftan bakarsak... Hep söylediğim gibi öncelikle tecrübe gerekir, kızlarımız da umarız bundan sonraki uluslararası turnuvalarda, EuroBasket'te yaşadıkları bu tecrübeden ders çıkarır ve yakın zamanda kendimizi tekrar kürsüde görürüz." 
 
EuroBasket 2021 öncesi belirttiğim gibi ay yıldızların tecrübe kazanması için bu turnuvada boy göstermemiz önemliydi. Yeni jenerasyon acı da olsa bir tecrübe kazandı...Gönül isterdi ki en azından gruptan çıkabilelim, ki bu potansiyelimizi Belçika ile oynanan son maçta parkeye yansıttık, yansıtmasına; ama biraz geç kaldık. Bu karşılaşmayı alıp, çaprazdan eşleşmeyi görmek bile bu jenerasyon için önemli olabilirdi. 
 
Grup maçlarına dönersek... Hızlı hücumları olan ve sert oynayan Slovenleri çok da ciddiye almadığımızı düşünüyorum. Turnuva sonrası koç Ceyhun Yıldızoğlu ve oyuncuların da itiraf ettiği gibi, Covid-19 faktörünün de etkisiyle, hazırlık karşılaşmalarına tam kadro çıkamayan ve maç eksiği belli olan milliler, yine Ceyhun Hoca'nın belirttiği gibi 'Sistemi inşa etmekte geç kaldı.' 
 
Bu maçta Q'yu (Quanitra Hollingsworth) daha iyi kullanabilirdik. Oblak ve Baric'e daha iyi baskı yapıp, onların ritimlerini bozabilirdik. Fast break'ler yedik, takım olarak iyi savunma yapmadık, aslında gözüken 25 sayı fark biraz suni... Neredeyse tüm maç 10 sayı fark ile geçildi... 
 
Turnuva öncesi Olcay ve Pelin'den beklentilerimi sık sık dile getiriyordum. Onlar da aslında son maçta beklentileri karşılayabildi, takıma daha çok sahip çıktılar. Pelin iyi bir sezon geçirdi gelişim gösterdi. Olcay da senelerdir bizim yanımızda ve önemli takımlarda oynadı, Belçika karşısında bunu gösterdi ama ilk iki maçta yetersiz kaldı. 
 
Bosna maçına gelirsek... O karşılaşmaya biraz daha kıpırdanarak başladık. Büyük ihtimalle yapılan taktik toplantılarında, hızlı hücum ve geçiş oyunları ile sistemimizi daha çok yansıtan bir oyuna dönüldü. Aslında parkede görmek istediğimiz buydu, 5'e 5'te çok yaratıcı değiliz ve kısır bir basketbolumuz var. 
 
Jonquel Jones'in iyi oynadığını biliyoruz; ama onu iyi savunamamamız 'motivasyon eksikliğinden mi oldu?' bilmiyorum. Bosna - Belçika maçında görüldü ki, Jones oynuyor, diğerleri üçlük atıyor. Biz hem Jones'a izin verdik hem de üçlüklere...
Jonquel Jones 4 faul aldığında Q'yu iyi kullanamadık. Q oyuna ağırlığını koymaya başladığında da çok fazla pas hataları yaptık ve neticede istemediğimiz bir mağlubiyet daha aldık. Ama bu karşılaşmada Melis'in emeğini teslim etmek gerekir. Herbalife Nutrition Basketbol Süper Ligi'nde iyi bir sezon geçiren Melis, turnuvada da takımımızın göz dolduran isimlerinden biri oldu. 
 
Ölüm kalım maçı olarak gördüğümüz Belçika karşısındaki en önemli detay, önceki maçlar gibi kırılma anı yaşamamız oldu. Fark bir ara 10 sayıya çıksa bile kırılma yaşamamamız, tecrübesiz takımımız için önemli bir detaydı. 
 
Maça hazırlanan taktiğin tuttuğunu düşünüyorum...  Emma Meesseman'a attırmamak ve Q'nun şutunu riske edip, Meesseman'ı  savunması işimize yaradı. Belçika karşısında önceki maçlardan farklı olarak 4 oyuncu (Q 16, Melis 15, Pelin 13, Olcay 10) çift haneli sayıları gördü.  
 
Başa baş giden maç, birçok kez bize geldi. Kolay turnikeler, fast break'ler kaçtı, son toplarda hücumda seçim hataları yaptık ve bu da hem maçın hem de Enerjisi Güzel Takım'ın turnuvadaki kaderini belirledi. 
 
Özetle bu turnuvada en azından çapraz eşleşmeyi görmemiz gerekirdi. Olumlu taraftan bakarsak... Hep söylediğim gibi öncelikle tecrübe gerekir, kızlarımız da umarız bundan sonraki uluslararası turnuvalarda, EuroBasket'te yaşadıkları bu tecrübeden ders çıkarır ve kendimizi yakın zamanda tekrar kürsüde görürüz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum