Zeynepgül Ene

Zeynepgül Ene


Genç kızlar da artık sahnede

18 Mart 2021 - 14:05

 
"Bu sezon ilki gerçekleşecek Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi kızlar kategorisi herkese çölde bir vaha gibi hissettirdi. Herkes büyük bir heyecan ve istekle çalışmaya başladı. TBF kriterlerine uygun 10 takımla oynanacak olan lig, çok büyük bir boşluğu dolduracak."

Ümitlerimizin yeşerdiği, her şeye yeniden başlayacağımız bir dönemin başındayız. Zorlukları fırsata çevirmek ve onlardan güçlü çıkmak bizim elimizde. Belki de bu süreç öncesi her gün antrenmana, maça giderken şikayet ettiğimiz yorgunluk, kas ağrılarını ve uzun kampları bile özledik.
 
Maçlarda karşılaşıp iki çift laf etmeyi, yüz yüze, doya doya basketbol konuşmayı da özledik. Parke ne kadar büyülü bir yer değil mi? Adım attığın anda, içinde büyüyen heyecan ve o güzel oyunun bir parçası olduğunu hissetmek… Ve şimdi hepsine, artık çok daha yakınız... Ve inanıyorum ki Basketbol Gençler Ligi (BGL) ile başlayacak bu süreç, iyileşerek devam edecek.
 
Bu sezon ilki gerçekleşecek Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi kızlar kategorisi herkese çölde bir vaha gibi hissettirdi. Herkes büyük bir heyecan ve istekle çalışmaya başladı. Kulüplerle iletişimde hepsinin sesinde sevinci ve heyecanı hissedebildim. Bu sezon Türkiye Basketbol Federasyonu kriterlerine uygun 10 takımla oynanacak olan lig, çok büyük bir boşluğu dolduracak.
 
Pandemi şartları nedeniyle Bolu’da fanus sisteminde düzenlenecek ligde normal sezon ve final grubu müsabakaları oynanacak. Her fanusta takımlar arka arkaya üçer maç yapacaklar. U16 ve U18 yaş grubu sporcuları yanında, 2002 doğumlu bir sporcu da kontenjan olarak kadroda kendine yer bulabilecek.
 
2020’de Avrupa Şampiyonaları ve milli takım kamplarının iptal olması nedeniyle, yıldız ve genç milli takım havuzundaki birçok sporcu ve antrenörün katılacağı ligin, milli takımların kısa ve uzun vadedeki programları için çok önemli olduğunu düşünüyorum.
 
Kulüplerin; sporcuları sakatlıktan korumak adına gerekli tüm sorumluluğu alması, aylardır bu düzeyde maç oynamadıklarını dikkate alarak basketbol antrenmanı kadar sporcunun fiziksel hazırlığına önem vermesi ve geniş bir rotasyonla önce sporcuyu koruma prensibiyle hareket etmesi gerekmektedir. Eğer bu süreçte gelişimi kazanmanın bir adım önünde tutabilirsek ileriye dönük kazanımlarımız çok daha büyük olacaktır
 
Basketbol kalitesi ve heyecanın yüksek olacağına inandığım Garanti BBVA BGL kızlar kategorisi müsabakalarının tamamı TBF Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak. Bu da altyapı kız basketbolunda bir ilk olacak. Bu heyecan, Türkiye’nin her yerine taşınacak.
 
Daha önceki sezonlarda kızlar kategorisinde BGL oynanması ile ilgili kulüplerle yapılan istişareler sonucunda; oyuncu havuzunun yeterince geniş olmaması, bazı kulüplerin gelişim takımlarının bulunması ve kız sporcuların erken yaşta A takım kadrolarında yer alması gibi faktörler ortaya çıkmıştı. Bu etkenler göz önünde bulundurularak; sadece oynanmış olması için bir lig organize edilmemişti. Çünkü mevcut durumda projenin kulüplere ve sporculara faydadan çok zarar vereceği kanaatine varılmıştı.
 
Bu sezondan itibaren değişen şartlara uygun olarak düzenlenen Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi kızlar kategorisinin; sürekliliği ve yüksek rekabet gücü, sporcu ve antrenör gelişimine katkı sağlayacağı gibi kadın basketboluna da renk getireceğine gönülden inanıyorum.
 
Genç sporcuların; yaratıcılıklarını ve yeteneklerini kullanmalarına, ‘Hatalarından korkmalarına değil, öğrenmelerine’ izin veren, tüm sporcuların sorumluluk alarak özgüven kazanmalarını sağlayan, pozitif koçluk ve yöneticilik ile Türk kadın basketbolunun geleceğini oluşturacak kızlarımızın önünü açan bir yaklaşımı herkesin benimsemesi gerekmektedir.
 
Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi kızlar kategorisinin her maçında bu değerlerin hayata geçmesini diliyoruz. Bu ligin düzenlenmesinde emeği geçen ve bu projenin parçası olan herkesin ortak bir hayali var. Fair-play’in hakim olduğu, rekabetçi olduğu kadar gelişime de izin veren ve Türk kadın basketboluna yakışan bir sezon yaşanmasıdır.
 
Pandemi şartlarında ligin gerçekleşmesinde emeği geçen TBF’deki yöneticilerim, çalışma arkadaşlarım ve büyük desteği ile güç veren Garanti BBVA’ya da sonsuz teşekkür eder, katılan tüm takımlara başarılar dilerim. Gücümüz ne olursa olsun tek başına hiçbirimiz, birlikte olduğumuz kadar güçlü değiliz.
#sahnegençlerin

YORUMLAR

  • 0 Yorum