Bertan Erman

Bertan Erman


NBA Draft 2020

02 Aralık 2020 - 16:51

"NBA’de oyuncuların büyük bir kısmı, takımların seçmeleri sonucunda bu büyülü lige ilk adımlarını atar. Hele ki baş sıralardan seçilmek, hem kendileri hem de aileleri için büyük bir gururdur; ama bir o kadar da oyuncuyu sorumluluk sahibi yapar. İşte, 2020 NBA Draftı’nın ilk 10 sırası..."
 
1- MINNESOTA TIMBERWOLVES – ANTHONY EDWARDS

Minnesota’nın Karl-Antohny Towns gibi önemli bir uzunu ve D’Angelo Russell gibi bir oyun kurucusu var. Tek eksikleri şutör gardtı ve bunu NCAA’de, Georgia Üniversitesi ile gösterdiği performansla kendini kanıtlayan Anthony Edwards ile doldurdular. Geçen sezon 32 maçta 19.1 sayı, 5.2 ribaund, 2.8 asist ve 1.3 top çalma ortalamalarını tutturan Edwards, Minnesota için ne gibi katkılar sağlayacak; hep birlikte göreceğiz.
 
2- GOLDEN STATE WARRIORS – JAMES WISEMAN

Geçen sezon yıldızlarının sakatlıkları sonra Batı’daki hükümdarlığını Lakers’a kaptıran Golden State Warriors, ikinci sıradan eksik olan bölgesini doldurdu. Memphis Üniversitesi’nin pivotu James Wiseman, Klay Thompson haricinde sağlığına kavuşan Warriors’ta boyalı alanda önemli bir sorumluluk alacak. Bakalım; Wiseman’ın katkısı, Warriors’ın eski günlerine kavuşmasında ne kadar olacak?
 
3- CHARLOTTE HORNETS – LAMELO BALL

Litvanya ve Avustralya’da oynadıktan sonra NBA Draftı’na katılan LaMelo Ball, babası Lavar Ball’un bire bir maçta yeneceğini iddia ettiği Michael Jordan’ın sahibi olduğu takım Charlotte Hornets tarafından seçildi. Gordon Hayward’ı da Boston Celtics’ten transfer eden Hornets, Ball ve Hayward ile yeni bir oluşum içine giriyor ve artık uzun vadede, Doğu’da söz sahibi olmak istiyor.
 
4- CHICAGO BULLS – PATRICK WILLIAMS

Florida State çıkışlı kısa forvet Patrick Williams, Chicago Bulls’ta Zach LaVine ile bir ikili oluşturacak gibi görünüyor. Elbette bir Jordan-Pippen ikilisi bu dünyaya kolay kolay gelmez; ama Bulls’un yeni ismi, LaVine ile birlikte ilerleyen yıllarda iyi bir defans oyuncusu olursa, o zaman Illinois ekibinin doğru takviyelerle de bir play-off takımına dönüşme ihtimali var.
 
5- CLEVELAND CAVALIERS – ISAAC OKORO

Cavaliers’ın potansiyelli bir forvet oyuncusu alması, burada forma giyen milli basketbolcu Cedi Osman’ın süresini önemli ölçüde etkileyecektir ve bu Cedi için negatif bir durum. Okoro, defansif özelliğiyle de dikkat çeken bir forvet. Antrenmanlarda Cedi Osman’a karşı göstereceği performans, Okoro’ya ilk 5 kapısını açabilir.
 
6- ATLANTA HAWKS – ONYEKA OKONGWU

Üniversitede 2.7 blok ortalamasına sahip olmak önemli tabii ki. Bunun da etkisi, Atlanta Hawks’ı heyecanlandırıyor. Genç ve dinamik bir kadro oluşumuna giden Hawks, Okongwu ile Clint Capela’nın arkasını sağlama aldı. Belki de Capela, Okongwu’nun yedeği olacak ama bu genç pivot, boyalı alanda göstereceği iyi bir performansla doğru basketbolu oynarsa, takım arkadaşlarının da desteği ile iyi bir ortalama yakalarsa, yılın çaylağı için de önemli bir aday olur.
 
7- DETROIT PISTONS – KILLIAN HAYES

Bu draftın ilk uluslararası seçiminin Killian Hayes olması biraz şaşırttı. Ancak EuroCup’ın daimi ve Almanya’nın belli bir güce sahip olan takımı Ratiopharm Ulm’ü sırtlamak da her yiğidin harcı değildir. Hayes için farklı bir ortam var şimdi. Bakalım, Hayes’i nasıl bir adaptasyon süreci bekliyor?
 
8- NEW YORK KNICKS – OBI TOPPIN

Eski günlerine yıllardır hasret olan New York Knicks taraftarını heyecanlandırdı bu seçim. Babası Obadiah Toppin, Brooklyn sokaklarında boy göstermiş ve yarı profesyonel bu sporu icra etmiş bir isim. Obi ise, NCAA’deki son sezonunda, 31 maçta ortalama 20 sayı attı. R.J. Barrett ile nasıl bir ikili oluşturacaklar; en çok merak edilen de bu olacak.
 
9- WASHINGTON WIZARDS: DENI AVDIJA

Yugoslav asıllı İsrailli Avdija’yı Maccabi Tel-Aviv forması ile son yıllarda izledik. Avrupa’nın en büyük ligi THY EuroLeague’de, birçok önemli oyuncunun yer aldığı Maccabi’de sorumluluğu nasıl aldığını gördük. Wizards, John Wall ve Bradley Beal’ı takımda tutarsa bunların yanına Hachimura ve Avdija’yı ekleyince, geçen sezonun üstüne ekleyecek bir Wizards izleyebilirz.
 
10 PHOENIX SUNS: JALEN SMITH


Phoenix Suns, Devin Booker gibi yıldız bir garda sahip. Takım olarak da potansiyelini de Orlando Bubble’da göstermişti. Şimdi Maryland çıkışlı bir uzun forvet, Arizona’nın çöllerine geldi. Chris Paul tecrübesi, yıldızı parlayan Devin Booker ve bu iki gardın yanına Jalen Smith gibi atletik bir forvet. Suns için önemli bir tamamlayıcı olacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum