Gülşah Akkaya

Gülşah Akkaya


'Geleceğin Fenerbahçe'si

01 Haziran 2021 - 11:28

Uzatmalara giden çekişmeli mücadelede Tofaş'ı 81-80 mağlup eden Fenerbahçe Beko, Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi'nde şampiyonluğa ulaştı. 
 
Türk basketbolunda genç oyuncuların gelişimi için büyük katkısı olan Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi'nin Sinan Erdem'deki finali kıran kırana bir mücadeleye sahne oldu... Tofaş'ı uzatmalar sonunda 81-80 ile geçen Fenerbahçe Beko şampiyon oldu.
 
Baştan sona büyük çekişmeye olan maçta ilk periyodu Tofaş, 18-15 önde tamamladı. Fenerbahçe Beko karşısında ikinci periyotta da üstünlüğünü sürdüren Bursa temsilcisi, soyunma odasına 38-33 üstün girdi.
 
Üçüncü çeyrekte geriden gelerek 9 sayılık farkı yakalayan sarı lacivertliler, 53-44 öne geçse de kader periyoduna 55-55 eşitlik ile gidildi. Son periyotta da çekişme devam etti ve normal süre 70-70 eşitlikle bitti. 
 
Uzatmaya 5-0’lık seri ile başlayan Tofaş, bitime 19 saniye kala 80-79 önde olsa da Baran Aslan’ın son saniye basketi ile Fenerbahçeli gençler, mutlu sona ulaştı: 81-80. 26 sayı, 10 ribaund ve 4 asist ile başarılı bir performans ortaya koyan Yiğit Onan, finalin en değerli oyuncusu seçildi. 
 
Garanti BBVA BGL'de şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Beko'ya şampiyonluk kupasını TBF Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok ve İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu verdi.
 
TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF CEO’su Ömer Onan ve Genel Sekreter Emin Balcı da finali Sinan Erdem'de takip etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum