Gülşah Akkaya

Gülşah Akkaya


Rüzgâr gibi geçti

01 Temmuz 2021 - 11:28

Avrupa'nın zirvesine çıkan Anadolu Efes, ING Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe Beko'yu 3 maçta da zorlanmadan mağlup ederek, mutlu sona ulaştı. Ergin Ataman'ın öğrencileri bu sezon parkede tozu dumana kattı...
 
EuroLeague şampiyonluğunun moraliyle ING Basketbol Süper Ligi'ne başlayan Anadolu Efes, finalde karşılaştığı ezeli rakibi Fenerbahçe Beko'yu 3-0 ile süpürerek, sezona damgasını vurdu.
 
Sinan Erdem'de başlayan serinin ilk maçında sazı ellerine EuroLeague Final Four'unun MVP'leri Shane Larkin ile Vasilije Micic aldı. İlk çeyrekte 21-21'lik eşitlikle geçilirken, Singleton'ın basketiyle odaya 43-40'lA önde giren Anadolu Efes oldu.
 
Kora kor giden mücadelede kızılca kıyamet 3. periyotta koptu. Larin - Micic - Singleton'a takımın geri kalanı da eşlik edince çeyrek sonu tabelada Efes, 80-51 öne fırladı. Final periyodunda da Fenerbahçe'ye şans tanımayan Ergin Ataman'ın öğrencileri 111-71 gibi havalı skorla finallere sükseli bir giriş yaptı. Ev sahibinde Tolga Geçim haricinde tüm oyuncular skora katkı verirken, sarı lacivertlilerde çift haneli sayılara ulaşan 3 oyuncu Melih (19), De Colo (14) ve Vesely (11) oldu.  
 
Sinan Erdem'deki ikinci maça, ilkinin özgüveniyle çıkan Anadolu Efes, parkede yine rahattı... İlk yarı yine çekişmeli geçti. İlk 10'u 23-19 galip bitiren lacivert beyazlılar, odaya ise Moerman'ın üçlüğüyle 41-37 ile girdi. Beaubois - Micic ikilisinin hücumda iyi işler yaptığı 3. periyot biterken de Singleton'ın da katkısıyla skor 64-56 Efes lehineydi.
 
Sinirlerin gerildiği kader periyodunda 3:27 kala Melih'in Singleton'a top atması ile başlayan gergin anlar sonunda ikilinin dışında sarı lacivertli takımdan Alex Perez, Yiğit Onan ve Ahmet Düverioğlu da ihraç edildi. De Colo ve Guduric'in çabaları Anadolu Efes'i durdurmaya yetmedi ve 2. maç biterken de 95-73 gibi farklı bir skor vardı.
 
Serinin 3. karşılaşması Ataşehir'e taşınmıştı. Seride büyük sıkıntılar yaşayan Fenerbahçe cephesi en azından evinde bir maç kazanarak, final serisine tutunmaya çalışacaktı. Ama tutunamadı... Sezon boyu Afyon maçı hariç tüm karşılaşmaları kazanan Ergin Ataman'ın talebeleri, serinin Ataşehir ayağında da hata yapmadı. Seride alışılageldiği şekilde ilk çeyrek çekişmeye sahne oldu: 33-31. Serinin MVP'si olmayı kafasına koyan Beaubois'nın da etkisiyle soyunma odasına 44-32 önde giren lacivert beyazlılar, final çeyreğine ise 64-56 ile gitti. Filmin koptuğu son çeyrekte Beaubois da Efes de atmaya devam etti ve 95-73'lük galibiyet ile lacivert beyazlılar, aradığı 3. galibiyeti de bulup şampiyonluğa ulaştı.
 
Final serisinin en değerli oyuncusu da 22.3 sayı, 1.3 ribaund ve 2.6 asist ortalamaları ile oynayan Rodrigue Beaubois oldu.
 
Anadolu Efes, pandemi nedeniyle geçen yıl zirvede olduğu EuroLeague ve ING Basketbol Süper Ligi'nde kupalarına 1 yıl rötarlı da olsa kavuştu. Kolay iş değil.. Geçen sezonki hayal kırıklığı sonrası takımını toparlayan Ergin Ataman'ın da kupalara etkisi için ayrı bir parantez açmazsak olmaz... Hem Ergin Hoca'yı hem de Anadolu Efes'i bu sezonki özel performanslarından dolayı tebrik ederiz...

YORUMLAR

  • 0 Yorum