Gülşah Akkaya

Gülşah Akkaya


İlk kupa BOTAŞ'lı kızların

01 Haziran 2021 - 11:56

Bu sezon ilk kez hayata geçen Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi Kızlar Kategorisi'nde Çankaya Üniversitesi'ni 54-53 mağlup eden Botaş, mutlu sona ulaştı.
 
Türk basketboluna uzun yıllardır önemli katkılarda bulunan Garanti BBVA sponsorluğunda organize edilen Basketbol Gençler Ligi Kızlar Kategorisi'nin ilk şampiyonu Botaş oldu. Özellikle A Milli Takım'ın oyuncu havuzunu genişletmek adına büyük öneme sahip olan bu ligin kızlar kategorisinde de olması çok olumlu bir adım oldu.  
 
Sinan Erdem Salonu'nda oynanan final maçında  soyunma odasına 32-22 önde giren Botaş, çekişmeli geçen mücadeleyi 54-53 kazanarak, Garanti BBVA BGL Kızlar Kategorisi'nde mutlu sona ulaştı.

Botaş’ta Burcu Büyükayan 34 sayı ile üstün bir performans sergilerken, Çankaya Üniversitesi’nde ise Mariya Melek Taşer 14 sayı kaydetti.
 
Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi kızlar kategorisinde şampiyonluğa ulaşan Botaş'a kupasını TBF Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım ve Garanti BBVA Sponsorluk Yöneticisi Zeynep Çömez takdim etti. 

Final oynama başarısı gösteren Çankaya Üniversitesi'ne ise ikincilik şiltini TBF Altyapı Faaliyetleri Müdürü Gökhan Sunter ve Garanti BBVA Sponsorluk Müdürü Ali Baras sundu.

Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi Kızlar Kategorisi finalinin en değerli oyuncusu 34 sayı, 11 ribaund ve 5 blokla Botaş'tan Burcu Büyükayan seçildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum