Gülşah Akkaya

Gülşah Akkaya


Kupa varsa Efes alır

20 Şubat 2022 - 22:50

Ataman'ın öğrencileri, Bursa'daki Bitci Türkiye Kupası Finali'nde önemli eksikleri olan Fenerbahçe Beko'yu baştan sona üstün bir oyunla mağlup ederken 12. Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü. Anadolu Efes toplamda ise 41. kez kupa sevinci yaşadı... 
 
41 KERE MAŞALLAH
1 EuroLeague
1 Koraç Kupası
15 Türkiye Basketbol Süper Ligi
12 Türkiye Kupası
12 Cumhurbaşkanlığı Kupası
 
Türk basketbolunun son dönemine rekabetleri ile damga vuran EuroLeague temsilcilerimiz Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes bu kez Bitci Türkiye Kupası Finali'nde karşı karşıya geldi... Fenerbahçe karşısında dominant bir oyun sergileyen Ergin Ataman'ın öğrencileri, karşılaşmayı 86-72 kazandı. Efes bu galibiyetle 12. Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü.
 
Final maçına gelmeden önce Fenerbahçe Beko, zorlu yollardan geçti! Çeyrek finalde Tofaş karşısında bir ara 20 sayı geriye düştüğü maçta, Guduric’in liderliğinde geri döndü ve uzatmalarda 93-88 galip geldi. Yarı finalde ise taraftar olaylarının gölgesinde geçen maçta Galatasaray Nef'i 64-49 ile geçti sarı lacivertliler... 
 
Anadolu Efes ise ilk maçta Pınar Karşıyaka'yı 87-64 yarı finalde ise Darüşşafaka'yı 96-71'le yine zorlanmadan geçti. 
 
Final karşılaşmalarının klasiği... Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko bu kez Bursa'da kozlarını paylaştı... 
 
Jan Vesely, Nando De Colo, Pieria Henry gibi takımın iskeletini oluşturan oyunculardan yoksun bir şekilde parkeye çıkan Fenerbahçe'de yabancı kuralına takılansa Achille Polonara'ydı. Efes’te ise sakat bulunmazken, Braynt, Dunston, Anderson, Petrusev ve Singleton yabancı kuralına takıldı...
 
Maça iyi bir takım savunmasıyla başlayan Fenerbahçe, hücumda uzunlarının ayak oyunları ve başarılı post-move etkinliğinden sayı buldu; fakat genel anlamda istediği akışkanlığı gösteremedi. Henry'nin yokluğunda kısa savunmasında zorlanan sarı lacivertliler, Vasa’nın kuvetli penetrelerini durdurmakta başarısız oldu. Bu zaafı iyi değerlendiren Efes, Vasa’nın liderliğiyle ve Pleiss’ın bitiriciliğiyle skor üretirken çeyrek sonu 16-14 öndeydi.
 
İkinci 10'da Micic ve Beaubois'nın etkili oyununa belli aralıklarla Larkin'in de eşlik etmesi lacivert beyazlıların soyunma odasına 41-27'lik skor avantajıyla girmesini sağladı. Sarı lacivertlilerin bu çeyrek boyunca yarı sahada iyi yerleşemediği görüldü.
 
Efes’e maçın üstünlüğünü aldıran 3 kısalı formül üçüncü çeyrekte tekrar devreye girdi. Özellikle Micic ve Beauboıs’nın skor katkısı, rakibinin savunma dengesini bozarken; Djorcevic takımına Pierre’in 4 numarada olduğu 4 kısalı bir rotasyon yaptırdı. Fast breakler ile skor bulan Fenerbahçe, savunma sertliği ve Efes kısalarına caydırıcı bir baskı kuramadığı için kader periyoduna da 61-49 geride girdi. 
 
Kupa sahibini belirleyecek 10 dakikalık kısma aynı formüllerle giren iki takım karşılıklı skor buldu. Pleiss-Moerman ikilisinin sahneden inmediği karşılaşmayı 86-72 kazanan Anadolu Efes, toplamda 41. kupasını müzesine götürdü. 
 
Karşılaşmayı 20 sayı, 8 ribaunt, 1 blok ve 25 verimlilik puanıyla tamamlayan Tibor Pleiss ise Bitci Türkiye Kupası Finali MVP'si seçildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum