Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

18 Ekim 2018 - 11:32

Sevgili basketbolseverler hem basketbol camiası, hem de Ribaund Ailesi olarak art arda yaşadığımız kayıplara İsmet Badem eklendi. Kitlelere basketbolu sevdiren İsmet Abi'ye ithaf ettiğimiz bu sayımıza İsmet Badem'in, Battal Durusel'e veda ettiği son yazısı ile başladık. 

***

Eylül ayında kadın ve erkek milli takımlarımız da önemli sınavlara çıktı. Ersan, Cedi ve Furkan'ın gelmesiyle, parkeye tam kadro çıkan Ufuk Sarıca'nın öğrencileri, Ankara'da Karadağ ve deplasmanda da Slovenya'yı mağlup ederek, Çin'deki Dünya Kupası'na katılmak adına 'dev' adımlar attı. Maçların ardından Ljubljana'da koç Ufuk Sarıca ve NBA patentli yıldızımız Furkan Korkmaz ile özel röportajlar gerçekleştirdik. 
Büyük ümitlerle İspanya'ya yolcu ettiğimiz Potanın Perileri ise Arjantin galibiyetiyle başladığı Dünya Kupası'nda aldığı üst üste yenilgilerle, beklentilerimizin epey uzağında kaldı. A Milli Takım Menajeri Zeynepgül Ene, ay yıldızlıların performansını yorumladı.
 
*** 

Basketbol Federasyonu ile TÜBAD ortaklığında Sinan Erdem'de gerçekleştirdiği dergimiz Ribaund'un da medya sponsoru olduğu Uluslararası Antrenörler Semineri'nin yanısıra, TÜBAD Doğan Hakyemez Gençler Turnuvası'yla ve TÜBAD-Mehmet Baturalp Turnuvası ile dolu dolu bir basketbol haftası yaşadık. Bu organizasyonları gerçekleşmesinde büyük emeği olan Aydın Örs ve Çetin Yılmaz dergimiz için değerlendirdi. Türk basketbolunun önemli iki ismi, 12 Dev Adam'ın Karadağ ve Slovenya karşılaşmasındaki performansları konusunda da görüşlerini bildirdi. 

***

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın galibi Anadolu Efes'in kapak olduğu sayımızda, Ankara'daki maçın öne çıkanlarını ve perde arkası detaylarını arkadaşımız Fatih Saboviç kaleme aldı. Biz de Fenerbahçe gibi önemli bir ekibi mağlup ederek, bu prestijli kupayı 11. kez müzesine getiren Efes'i kutluyoruz. 
 
***
 
Bu ayki sayımızda iki önemli dosyaya yer verdik. Türk basketbolunda altyapıya yaptığı destek ile çok farklı bir yere sahip olan Banvit için hazırladığımız ve Banvit'in kurmaylarının da görüşlerini aktardığı yazıyı keyifle okuyacağınızı düşünüyorum. 

Ekibimizin önemli parçaları Ali Konaviç ile Oğulcan Çoksayar, yeni sezon öncesi hazırladıkları 'Süper Lig Dosyası' ile 5 takımdan 10 oyuncuyla özgün röportajlar gerçekleştirdi.
 
***

Yepyeni heyecanlarla sezona merhaba diyen NBA'e özel 'Perde açılıyor' analizimizde, Golden State Hanedanlığı'na son vermek için Harden'ın Houston'ı, LeBron'un Lakers'ı ile Rozier'lı Boston ile Kawhi'li Toronto'nun şansını masaya yatırdık. Ayrıca 'Özel Bir Adam Serge Ibaka'nın hikayesine de sayfalarımızda yer verdik.
 
***
 
Basketbol camiasının kısa sürede benimsediği dergimiz Ribaund'a verdiğiniz destek için teşekkür ederken, kapanış cümlesini de İsmet Abi'ye selam göndererek yapalım... Dudaklarınızdan gülümseme, kalbinizden basketbol sevgisi eksik olmasın...

YORUMLAR

  • 0 Yorum