Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

14 Eylül 2018 - 10:53

Sevgili basketbolseverler, Ribaund Ailesi olarak Doğan Hakyemez'in kaybının ardından Battal Durusel'in de vefatı hepimizi üzdü. Şahsım ve dergimiz için çok değerli bir ağabey olan, her sıkıntımızda yanımızda yer alan Türk basketbolu ve Beşiktaş'ın unutulmaz kaptanı Battal Durusel'i ebediyete uğurlamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. 

Geçen sayımızda Doğan Ağabey için yaptığımız gibi eylül ayında Battal Durusel'in son yazısı 'Ağaçlar Ayakta Ölür' ile birlikte, Battal Ağabeyle birlikte siyah beyazlı formayı terleten Ahmet Kurt, Hurşit Baytok, Fehmi Sadıkoğlu ve Hasan Arat, kaptanlarını sayfalarımızda ebediyete uğurladı.
 
***
 
Basketbol basınının en önemli isimlerinden İsmet Badem de ilk yazısıyla Ribaund okurlarına merhaba dedi, İsmet Ağabey sonraki sayılarımızda da bizlerle beraber olacak. Ayrıca yazarlarımız Petar Naumoski, Coşkun Teziç ve Zeynepgül Ene de bu ay birbirinden ilgi çekici konuları kaleme aldı. 
 
***
 
Kapak konumuzda bu yazın en sansasyonel transferlerine yer verdiğimiz 'Yeni Ev' başlıklı araştırmada Ali Konaviç, NBA'de LeBron James, Demarcus Cousins ve Luka Doncic'in yanında İsrail'in yolunu tutan Wilbekin ile Fenerbahçe ve Efes'in kadrolarına kattığı Tyler Ennis ve Shane Larkin'e mercek tuttu.
 
***
 
Gençler Ligi projesiyle takdir toplayan Türkiye Basketbol Federasyonu, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortaklığıyla Ankara'da 'Haydi Sahaya' projesinde 81 ildeki ilk ve orta okullarda yapılacak çalışmayla milyonlarca çocuğun basketbolla buluşmasını hedefliyor. Arkadaşımız Fatih Saboviç, projenin tüm detaylarını kaleme aldı. 
 
***
 
Eylül sayımızda milli takımlarımıza da geniş yer ayırdık... Almanya'dan Dünya 8.'liğiyle dönen son Avrupa Şampiyonu Tekerlekli Basketbol Milli Takımımızın yanısıra; eylül ayında İspanya'da Dünya Kupası maçlarına çıkacak Potanın Perileri'nden Tuğçe Canıtez ve Cansu Köksal ile yine bu ay Karadağ ve Slovenya ile Çin'deki Dünya Kupası'na katılmak adına önemli sınavlara çıkacak 12 Dev Adam'dan Doğuş Balbay'la arkadaşımız Oğulcan Çoksayar röportaj gerçekleştirdi. 
 
 ***
 
Olmazsa olmaz köşelerimizden Süper Lig'in Yıldız Adayları'nda bu ay Fenerbahçe'den Mersin BŞB'ye giden Melisa Korkmaz'ı ağırlarken, Üçlük'te de yine Kadın Basketbol Ligimizden Beşiktaş'ın Kaptanı Esra Erden Atacan'a yer verdik. 
 
***
 
Bunun yanında Turkish Airlines EuroLeague ve NBA'den özel dosyalarımıza da yer vermeyi ihmal etmedik. 
 
***
 
Size keyifli okuyacağınız bir dergi ile birlikte, basketbol dolu günler diliyorum. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum