Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

01 Ekim 2022 - 11:08

Sevgili basketbolseverler, Tiflis'teki grubundan İspanya'nın ardından ikinci olarak Berlin'e giden A Milli Takımımız, EuroBasket 2022'ye 'ahlar -vahlar' içinde Fransa'ya yenilerek veda etti. İspanya'nın mutlu sona ulaştığı Avrupa Şampiyonası'nda büyük hayal kırıklığı yaşayan Devler, 2023 Dünya Kupası'na katılmak adına bir mucizeyi kovalayacak...

Türk Milli Takımı'nın kalp kıran performansını 12 Dev Adam Efsanesi'ni yaratan Aydın Örs ile birlikte kendisi de Dev olan Tamer Oyguç ve basketbolumuza derin iz bırakan Petar Naumoski yazdı.

Bertan Erman ise EuroBasket'e damgasını vuran NBA'de boy gösteren Avrupalı yıldızları kaleme aldı.  

★★★

Lig şampiyonu Fenerbahçe Beko ile Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşan Anadolu Efes'in Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Kupası randevusunda gülen 71-62'lik skorla lacivert beyazlılar oldu. Sezona kupayla başlayan Efes'i tebrik ediyoruz.

★★★

Türk basketbolunun unutulmaz ismi ve dergimiz yazarlarından İsmet Badem'in aramızdan ayrılışının 4. yılında uzun yıllar birlikte çalıştığı Teoman Kozan, İsmet Abi'nin bu spora verdiği katkıları tekrar hatırlamamızı sağladı. 

★★★

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin yeni sezonuna Komşu damgası vuruldu... Geçen sezon Andreas Pistiolis'in gelmesi ile çok iyi bir performans sergileyen Galatasaray NEF, bu yıl da Yunan koç ile devam ederken; Fenerbahçe Beko başantrenör olarak Yunanistan Milli Takımı'nın da koçluğunu yapan Dimitris Itoudis ile öğrencisi Nick Calathes transferiyle ile ses getirdi. Tofaş ise geçen yıl Panathinaikos ile Yunanistan Süper Kupası şampiyonluğu yaşayan Dimitrios Priftis'e takımı teslim etti. Merkezefendi Belediyesi Basket ise gelecek vadeden Yunan Nikos Rogkavopoulos transferini yaptı.

NEF SÖYLEŞİLERİ'nde konuklarımız Galatasaray NEF'in çiçeği burnunda transferi Mahir Ağva ile deneyimli isim Raymar Morgan olurken, İmza köşemizde Yukatel Denizli Merkezefendi Belediyesi'nden Burak Eşlik ile koç Zafer Aktaş'ı ağırladık.

★★★

Sportive AŞ. İletişim ve Pazarlama Direktörü Burak Sarı ise 5 Soru 5 Cevap formatımızda yer aldı.

★★★

Misli.com TBL Federasyon Kupası'nda Samsunspor'u mağlup ederek mutlu sona ulaşan genç 'TED Kolejliler'i tebrik ediyoruz.

★★★

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin Ankara temsilcilerinden Nesibe Aydın'ın formasını giyen Gülşah Duman Bıçakçı ve genel menajer Kerem Berkay ile bir araya geldik.

★★★

Kadrosunda ligimizin yabancısı olmayan Chelsea Gray, Riquna Williams, Kiah Stokes, Jackie Young ve Kelsey Plum gibi isimleri barındıran Becky Hammon yönetimindeki Las Vegas Aces'ın WNBA'deki tarihi şampiyonluğunu Ece Ergez yazarken, kadın basketbolunda kırılmadık rekor bırakmayan Seattle Storm'un süper yıldızı Sue Bird'ün 42 yaşındaki vedasını Gülşah Akkaya kaleme aldı. 

★★★

A Milli Kadın Basketbol Takımı Uzman Diyetisyeni Neşe Ceylan Zengin ile Uzman Psikolog Melda Yakupoğlu değerli yorumlarını köşelerine taşıdı.

Basketbol dolu sağlık günler ve keyifli okumalar dilerim.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum