Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

01 Temmuz 2022 - 15:28

Sevgili basketbolseverler Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes'i bir kez daha karşı karşıya getiren ING Basketbol Süper Ligi Finalleri'nde mutlu sona ulaşan sarı lacivertliler oldu. EuroLeague'i üst üste 2 kez kazanma başarısı gösteren Efes'i 3-1'lik final serisiyle mağlup ederek son 15 yılda 9. kez kupayı müzesine götüren Fenerbahçe'yi ve finalist Anadolu Efes'i tebrik ediyoruz.

Bu önemli başarıda büyük payı olan 8 yılda sarı lacivertli tribünlerin sevgilisi olan Jan Vesely Hava Yolları'nı kapağımıza taşıdığımız bu sayıda Çek yıldızın ayrılığına ithafen 'SON DANS' başlığını kullandık. Şampiyonluğun mimarlarından koç Sasa Djordjevic ile de yolları ayrılan Fenerbahçe Beko, tanıdık ve özel bir isim Dimitris Itoudis'i göreve getirdi. Yine yabancısı olmadığımız bir isim, Türk statüsünde oynayacak Scottie Wilbekin de artık 'çubuklu'yu sırtına geçirecek.

Final serisini ve sarı lacivertli kulüpte yaşanan değişimi Fenerbahçe Beko Basketbol Operasyonları Genel Direktörü Maurizio Gherardini ile Efes ve Türk basketbolunun efsanesi Petar Naumoski yorumladı.

Vesely Airlines ile Efes'in eşsiz ABD'lisi Shane Larkin'in tepede yer aldığı dosyada ING Basketbol Süper Ligi'nin iz bırakan oyuncuları Galatasaray NEF'in efektif ismi Dee Bost, Gaziantep formasıyla normal sezonun en değerlisi olan Alpha Kaba ve Daçka'nın sembollerinden Doğuş Özdemiroğlu'na yer verdik...

★★★

İMZA bölümünde yeni yapılanmaya giden Türk Telekom'un antrenörü Erdem Can ile genel menajeri Önder Külçebaş'ı ağırlarken, NEF SÖYLEŞİLERİ'nde konuğumuz Sadık Emir Kabaca'ydı.

EFSANELER ANLATIYOR köşemizde ise Karşıyaka ile önemli başarılar kazanan Şadi Olcay'la konuştuk.

★★★

Nirvana Hotels Sportif Direktörü ve basketbol camiasının sevilen ismi Burçin Badem'i 5 SORU 5 CEVAP formatımızda ağırlarken, Misli.com Kurumsal İş Birlikleri ve Sponsorluk Müdürü Ilgım Çetin de geride bıraktığımız sezonu değerlendirdi ve gelecek yıl da basketbol özelinde farklı çalışmalarının olacağının sinyalini verdi.

★★★

MİSLİ.COM TBL RÖPORTAJLARI'nda final serisinde Samsuspor'u 3-1 ile geçerek Misli.
com Türkiye Basketbol Ligi'nde mutlu sona ulaşarak ING BSL'ye yükselen Beysu Konyaspor'un tecrübeli yıldızı Can Altıntığ ile koç Engin Gençoğlu'na yer verdik. Bu vesile ile Bandırma basketbolunda yıllarca çok özel işler yapmasının ardından ING BSL Direktörlüğü yapan değerli Turgay Çatalouk'a, Konyaspor'daki genel menajerlik görevinde başarılar dileriz.

★★★

A Milli Kadın Basketbol Milli Takımımız Uzman Diyetisyeni Neşe Ceylan Zengin ile Uzman Psikolog Melda Yakupoğlu yine mesleki tecrübelerini kaleme aldı.

★★★

Basketbol Gençler Ligi’nde erkekler kategorisi finalinde Beşiktaş’ı 74-72 ile geçerek şampiyon olan Gaziantep Basketbol'dan Emirali Göktürk ile kızlarda BOTAŞ’ı 64-45'lik skorla geçerek mutlu sona ulaşan Emlak Konut'tan Berfin Sertoğlu ile kupa sevinçlerini konuştuk.

★★★

NBA'de mutlu sona Stephen Curry önderliğinde 'Hanedan' Golden State Worriors ulaştı. Son 8 yılda 4 şampiyonluk kazanan Curry ve arkadaşlarının performansını kaleme alan Bertan Erman, NBA'de sezonun enlerini de masaya yatırdı.

★★★

Geride bıraktığımız sezon NBA G League ile EuroCup’ta öne çıkan ve birçoğu şimdiden yeni sezonda EuroLeague'de boy göstermeyi garantileyen Isaia Cordinier, Johnathan Landus Motley, Alen Smailagic, McKinley Wright IV, Justin Tillman ve Trevelin Queen'in basketbol özelliklerini masaya yatırdık.

Sağlıklı günler ve keyifli okumalar...

YORUMLAR

  • 0 Yorum