Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

09 Kasım 2020 - 11:15

Sevgili basketbolseverler hem Türk hem de Avrupa'da basketbol heyecanının başladığı bir ayı geride bıraktık. Bu sayı kapağımızda, Fenerbahçe Beko'nun 'Sarı Miras' mottosuna en uygun isim Jan Vesely'ye yer verdik. 7 sezondur Fenerbahçe formasını terleten Vesely ile yazı işleri müdürümüz Oğulcan Çoksayar konuştu.

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Maurizio Gherardini de başta sarı lacivertli kulübün yeni yapılanması olmak üzere değerli görüşlerini yine okurlarımızla paylaştı.

Yine sarı lacivertlilerden devam edersek... Kadın basketbolunda geçen yıl tüm kulvarlarda hikâyesi yarım kalan Fenerbahçe Öznur Kablo'dan Sevgi Uzun ile keyifli bir röportaj yaptık.

★★★

Artık klasikleşen HÜCUM RİBAUNDU'nda Murat Murathanoğlu ile Bilgin Gökberk başta Fenerbahçe Beko'yla Anadolu Efes olmak üzere Avrupa basketbolu ve Los Angeles Lakers'ın şampiyonluğu ile LeBron James'i konuştu.

10 yıl sonra LeBron James ve Anthony Davis önderliğinde NBA'de krallığını ilan eden Los Angeles Lakers'ın başarı öyküsüne de yer verdik.

Türk ve Avrupa basketbolunun unutulmaz ismi Petar Naumoski de EuroLeague'in uygulamalarını, temsilcilerimizin performanslarını ve Lakers'ın şampiyonluğunu değerlendirdi.

EuroLeague'in bu sezon aldığı tartışmalı kararları Barış Cevahir masaya yatırdı.

★★★

Pınar Karşıyaka - Darüşşafaka Tekfen karşılaşması öncesi baba Ufuk Sarıca'nın elini öpen oğlu Efe Sarıca'nın verdiği o güzel kareye denk gelen bu dönemde, biz de basketbolumuzun unutulmaz baba ve oğullarını derledik. Ufuk Sarıca ile birlikte Ömer Onan, Ömer Saybir, Serdar Apaydın ve Faruk Beşok'un yer aldığı 'baba dosyada' amca kontenjanından Hüseyin Beşok da yer aldı.

2. jenerasyon Efe Sarıca, Yiğit Onan, Yiğitcan Saybir, Leon Harun Apaydın ve Efe Beşok, yaptığımız röportajlarda hem babalarını hem de basketbola başlangıç hikâyelerini anlattı. Bu özel dosyayı keyifle okuyacağınızı düşünüyoruz.

★★★

ING Basketbol Süper Ligi için yeni hazırladığımız 'İMZA' formatında yokluğunu mumla aratan Anadolu Efesli Shane Larkin ve Galatasaray'ın Avustralyalı oyuncusu Brock Motum ile röportajlar yaptık.

★★★

EFSANELER ANLATIYOR köşemizde Bertan Erman'ın konuğu gerçek bir Beşiktaş efsanesi Fehmi Sadıkoğlu oldu.

★★★

Bu sezon Bandırma Kırmızı'nın lisansını alarak parkelere 'merhaba' diyen Sigortam.net TBL’ye kupa ile giriş yaptı. Kocaeli'ndeki Federasyon Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan Sigortam.net'in başarısına geniş yer ayırdık. Başkan Mustafa Say'ın Sigortam.net'in yeniden yapılanmasını anlattığı dosyamızda, koç Andaç Yapıcıer finali yazarken, yönetici Mirza Kadic ile genel menajer Orçun Göllü de yeni sezona ilişkin planlamalarını açıkladı.

★★★

Son olarak Avrupa Şampiyonası elemeleri kasım penceresinde, İstanbul'un ev sahipliğindeki fanus formatı maçlarında Kadın ve Erkek A Milli Takımlarımıza başarılar diliyoruz.

★★★

Basketbol dolu sağlıklı günler ve keyifli okumalar...

YORUMLAR

  • 0 Yorum