Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


İki arada bir derede!

03 Aralık 2021 - 10:42

2023 Dünya Kupası Elemeleri'ne FIBA - EuroLeague'in kabak tadı veren çekişmesinin cenderesinde başlayan Türkiye, Minsk'te Belarus'a 84-70 mağlup olurken, Sinan Erdem'de ağırladığı Britanya'yı ise 84-67 mağlup etti. 
 
EuroLeague ile FIBA'nın anlamsız çekişmesi yaşlı kıtanın basketboluna hem kulüp hem de milli takımlar düzeyinde zarar vermeye devam ediyor. Bilhassa milli takımlar düzeyinde kimin, kimi yeneceğine EuroLeague kulüplerinin insafı karar veriyor! Ki bu kulüpler de yaptıkları dev yatırımların karşılığını almak adına yıldız oyuncularını kritik maçlarında parkede görmek istiyor. İşte bu sağlıksız basketbol ikliminde Shane Larkin, Melih Mahmutoğlu ve Sertaç Şanlı'nın kadrosunda yer almadığı ay yıldızlılar, Belarus deplasmanında 84-70 kaybetti. 
 
Birbiriyle oynamaya alışkın olmayan ve ING Basketbol Süper Ligi'nde de formayı aslanın ağzından kapmaya çalışan oyunculardan oluşan ay yıldızlılar, Minsk deplasmanında tecrübesizliğinin kurbanı oldu. 
 
Aslında fena başladığımız ve sert geçen ilk çeyrek biterken 20-17 geride kalan Orhun Ene'nin öğrencileri, Parakhouski - Salash ikilisine çare bulamayınca odaya 43-34 mağlup girdi. 
 
İkinci yarının hikâyesi ise son periyotta 1 buçuk dakika geçilirken yazıldı... Şehmus'un basketiyle farkı 3'e kadar (64-61) indiren A Milliler, bu dakikadan sonra maçın içine bir türlü giremedi. Kırılma anlarında parkede 'lider' eksikliği çeken Türkiye,  Belarus'a 84-70 mağlup oldu. Deplasmandaki yenilgi tolere edilebilir olsa da ikili averajda 14 sayılık fark can sıkacak gibi gözüküyor...
 
25 Kasım'da Minsk'teki Belarus yenilgisinin üzerinden 3 gün geçmesinin ardından rakip, ilk maçta Yunanistan'ı mağlup eden Büyük Britanya'ydı. Shane Larkin ve Melih Mahmutoğlu'nun kadroda olduğu, Sinan Erdem'de seyircinin de desteğini arkasına alan ay yıldızlılar, ilk 7 dakika bocalayıp, 'acaba' dedirttiği anlarda 23-10 gerideydi. İşte ne olduysa bu dakikada oldu ve rakibe 15-0'lık seri ile yanıt verdik... 2. çeyrekte 2 buçuk geçilirken 25-23 öne geçti ay yıldızlılar... 
 
Minsk'tekinin aksine Britanya karşısında sazı eline alan Buğrahan Tuncer, Shane Larkin ve Melih Mahmutoğlu'nun büyük katkısıyla maçın yıldızlarından olmayı başardı. Buğrahan'ın Belarus karşısında biraz yalnız kaldığını da ekleyelim... Tekrar Britanya maçına dönersek Larkin'in önderliğindeki Türkiye, seyircinin de müthiş desteğiyle hem savunma hem de hücumda üzerine düşeni fazlasıyla yaptı ve parkeden 84-67'lik net skorla galip ayrıldı.  
 
Britanya karşısında alınan kritik galibiyet, hem Belarus karşısındaki tatsız yenilgiyi bir nebze de olsa unutturdu hem de gruptaki gelecek maçlar adına umut verdi. Şimdi  gözler 2022 Şubatı'nda önce dışarıda sonra da içeride Komşu ile oynayacağımız iki kritik maça çevirildi... Orhun Ene ve öğrencilerine Dünya Kupası yolunda başarılar diliyoruz. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum