Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Hedef Tokyo

13 Aralık 2019 - 09:18

Dünya Kupası'ndaki performansıyla beklentileri karşılayamayan A Milli Erkek Takımımızın, FIBA 2020 Olimpiyat Elemeleri Turnuvası'ndaki rakipleri belli oldu. Ay yıldızlılar, olimpiyat vizesini cebine koymak için Çekya ve Uruguay'ı geçerek, çapraz eşleşmeden gelen rakibini bekleyecek.

AMilli Erkek Takımımızın, 23-28 Haziran 2020 tarihleri arasında Hırvatistan, Kanada, Litvanya ve Sırbistan'ın ev sahipliğinde dört ayrı şehirde gerçekleştirilecek FIBA 2020 Olimpiyat Elemeleri Turnuvası'ndaki rakipleri belirlendi.

Şanghay'da beklentilerin uzağında kalan ay yıldızlılar, Kanada-Victoria Grubu'nda yer alacak. Grupların kendi içerisinde ikiye ayrıldığı sistemde B Grubu'nda mücadele edecek Türkiye; Çekya ve Uruguay ile mücadele edecek. Milliler, B Grubu'nda ilk ikiye girmesi durumunda; Çin, Kanada ve Yunanistan'ın mücadele ettiği A Grubu'nu ilk ikide tamamlayan ekiplerle çapraz eşleşecek.

Çapraz eşleşme sonucunda belirlenen yarı final müsabakalarını kazananlar, finalde karşı karşıya gelecek ve finalin kazananı 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları vizesini alacak. Ribaund ekibi olarak Türkiye'nin, bu zorlu süreçte karşılaşacağı rakiplere mercek tuttuk...

BU DEFA VESELY VAR

Çin'de düzenlenen Dünya Kupası'nda Jan Vesely'den yoksun mücadele eden ve savaşçı oyunuyla basketbolseverlerin dikkatini çeken Çekya, bir kez daha rakibimiz oldu. Ondrej Balvin ve Tomas Satoransky'nin uyumu ile son turnuvanın ilgi çeken ekibi, bu defa kuvvetli uzun rotasyonuna Jan Vesely'yi de ekleyerek üst tur için mücadele edecek. Olimpiyatlara katılma yolunda hedef büyüten Çekya, B Grubu'nda en büyük rakibimiz olma potansiyelini barındırıyor.

URUGUAY KAPALI KUTU

B Grubu'nda millilerimizin rakibi olan Uruguay, değişken oyun yapısı ile grubun sürprizi konumunda. Güney Amerika ekibi, birkaç sezon öncesine kadar Anadolu Efes forması da giymiş olan Jayson Granger'ın eline bakıyor. Granger'ın sezon başında yaşadığı uzun süreli sakatlık göz önüne alındığında ise Uruguay'ın nasıl bir yol izleyeceği tam bir muamma.

GIANNIS'İN YUNANİSTAN'I

Son Dünya Kupası'nda madalya favorileri arasında yer alan Yunanistan, çapraz eşleşme durumunda en ciddi rakip sayılabilir. Bucks'ın süperstarı Giannis Antetokounmpo, Avrupa'nın sayılı guardlarından Nick Calathes, şapkadan tavşan çıkaran Kostas Sloukas ve daha nicelerini kadrosunda bulunduran Yunanistan, olimpiyat vizesi için mutlak favori. Giannis'in başrolü oynayacağı eşleşmelerde, kaliteli yan parçalar turnuvanın kaderini belirleyecek güce sahip...

KANADA'NIN KADERİ NBA'E BAĞLI

FIBA 2020 Olimpiyat Elemeleri Turnuvası'nda ev sahibi avantajına sahip olan Kanada için iki alternatif son yazılabilir. Turnuvaya, NBA'de patentli yıldızlarıyla gelmesi hâlinde Kanada'nın Olimpiyat vizesini cebine koyması, hiçbir otorite tarafından sürpriz olarak karşılanmayacaktır.

Kanada, Çin'de yaşadığı gibi NBA'de forma giyen yıldızlarından mahrum kalırsa, ikinci bir senaryo düşünmek mümkün. Kanada, son Dünya Kupası'ndakine yakın bir kadro ile mücadele edecek olursa, nitekim daha zayıf bir rakip olarak görülebilir.

ZAYIF HALKA ÇİN

2019 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan ama beklenen etkiyi gösteremeyen Çin, eski günlerinin çok uzağında. Oturmuş bir basketbol kültürü olmayan Uzak Doğu ülkesinde, son yıllarda etkileyici potansiyele sahip oyuncu konusunda büyük eksiklik yaşanıyor. Son şampiyonada da kendi kalibresindeki takımlar dışında bir etkinlik gösteremeyen Çin, Kanada-Victoria Grubu'nun en zayıf halkası.

YORUMLAR

  • 0 Yorum