Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Hayal kırıklığı

07 Nisan 2022 - 23:10

Fenerbahçe Safiport'u mağlup ederek kazandığı Bitci Türkiye Kupası'nın verdiği moralle 5-7 Nisan'daki EuroCup Final Four'una gelen Mersin Yenişehir Belediyesi ÇBK, Brouges'ta kâbus görerek 4. oldu. Bir diğer temsilcimiz Galatasaray ise Plum etkisiyle güzel işler yapsa da basit hatalarla finali kaçırıp, 3.'lükte teselli buldu. 
 
Kadrosunda, Temi Fagbenle, Tiffany Hayes, DeWanna Bonner, Jasmine Thomas gibi birbirinden önemli yıldızlar bulunduran Çukurova Basketbol, şampiyonluk parolasıyla geldiği Fransa'da yarı final maçında Venezia'ya 85-80 mağlup olmaktan kurtulamadı.
 
İtalyanlara karşı ilk çeyrek dominant olan 24-9 öne fırlayan temsilcimiz ikinci periyotta ise parkede tanınmayacak hâldeydi. Bu 10'da tam 33 sayı bulan Venezia, odaya gidilerken skoru 44-42'ye getirmişti. Dengeli devam eden 3. çeyrek biterken de ÇBK 58-56 öndeydi. 7 kişilik dar rotasyonla mücadele eden temsilcimiz, bitime 26 saniye kala 80-77 geriye düştü. Maçın bitimine 3 saniye kalan skor 83-80'i gösterirken hücum faul ile topu rakibine bırakan temsilcimiz, 85-80 ile sükutu hayale uğradı. 

Bir dram da Brouge - Galatasaray maçında yaşadık. EuroLeague şampiyonluğunun yanında daha önce EuroCup'ı 2 kez kazanmış olan Aslan Kızlar'ın bu kupayı müzesine 3. kez götürmesi işten bile değildi!  Kelsey Plum önderliğindeki sarı kırmızılılar, ev sahibi karşısında 3 çeyrek boyunca savunmada diri kalırken, hücumda da akıllı tercihlerde bulundu. Ne olduysa son 8 dakikada oldu! Bu ana kadar maçın momentumunu sürekli elinde bulunduran Galatasaray, 62-49 öndeydi. Fransız seyircilerin desteğine, savunmadaki zaaflar ve panik atışlar da eklenince Brouges'dan 22-5'lik kara bir seri geldi. Ve 69-67'lik yenilgi ile Türk finali hayalimiz yerini Türk tesellisi ile 3.'lük maçına bıraktı. 
 
İki takımın da demoralize olarak çıktığı 3.'lük maçında gülen Kelsey Plum'ın sürüklediği Galatasaray oldu. Teselli mücadelesinde ÇBK karşısında hep bir adım önde olan sarı kırmızılılar, kadro değeri olarak daha mütevazı olsalar da tecrübeleri ve Plum (16 sayı, 7 asist ve 8 ribaund) etkisiyle 75-67'lik skorla mücadeleyi kazandı. Karşılaşma sonrası iki tarafta da dramatik ayrılıklar oldu... Mersin ÇBK Koçu Aziz Akkaya'nın istifası kabul edilirken, Galatasaray ile sözleşmesi sona eren Kelsey Plum ise WNBA'e döndü. Artık hedef olarak ellerinde Herbalife Nutrition Basketbol Ligi kalan Çukurova Basketbol'un yeni koçu Zafer Kalaycıoğlu olurken sarı kırmızılıların play-off'ta Plum'ın eksikliği net şekilde hissedilecektir. 
 
Şampiyonun belirlendiği final maçında idman havasında geçen mücadelede Galatasaray'ın elinden son anda kaçırdığı Bourges, Reyer Venezia'yı 74-38 ile geçerek seyircisi önünde kupayı kaldırdı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum