Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Sırbistan'da kâbus

01 Ağustos 2019 - 08:51 - Güncelleme: 11 Ağustos 2022 - 08:59

FIBA Kadınlar Dünya Kupası'nda yaşanan hayal kırıklığını unutturmak için Sırbistan'da parkeye çıkan Potanın Perileri, EuroBasket 2019'a 2 maçla veda etti. Son 2 olimpiyata katılan ay yıldızlıların, Tokyo hayalleri de suya düştü.

EuroBasket 2019 eleme gruplarında üst düzey bir performansla yalnızca 1 mağlubiyet
alarak, kürsüye göz kırpan Potanın Perileri, grup etabına geldiğinde kelimenin tam anlamıyla hezimete uğradı. İki gün içinde aldığı 2 yenilgiyle turnuvadan elenen milliler, tarihinde ilk defa 2. tura kalamadan bu organizasyona veda etti. Dünya Kupası'nda başlayan kâbus ne yazık ki Avrupa Şampiyonası'nda da devam etti.

İtalya, Macaristan ve Slovenya ile birlikte C Grubu'nda yer alan Potanın Perileri, grubun ilk maçında İtalya ile karşılaştı. Dişe diş bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada, millilerimiz
ilk çeyreği 17-10 önde geçerken, yapılan top kayıpları İtalya'yı oyuna dahil etti. Üstünlüğü yakaladığı anlarda skoru korumayı başaramayan Periler, rakibine 57-54 kaybederken turnuvaya da mağlubiyetle başlamış oldu.

İTALYANLAR YENİLDİ, BİZ ELENDİK!

Millilerin turnuvadaki ikinci karşılaşması, genç kadrosuyla devlere meydan okuyan Slovenya'ydı. Baştan sona üstünlüğün el değiştirdiği mücadelede belirleyici etken top kayıpları oldu. Karşılaşma boyunca 15 top kaybı ile oynayan Periler, maçın son çeyreğine 47-46 önde girmesine rağmen finali yapamadı. Son çeyrekte yalnızca 8 sayı üretebilen milliler, karşılaşmadan 62-55 mağlup ayrıldı.

Günün diğer mücadelesinde ilk maçını kazanan Macaristan, İtalya'yı devirince Potanın Perileri, turnuvaya daha 2. karşılaşmada veda etmek zorunda kaldı. Olimpiyat hayalleri ve madalya umutları ile başlanan organizasyonda, beklentilerin oldukça uzağında kalan milliler, turnuvanın son maçında grup lideri Macaristan ile karşılaştı. Yine son bölümünde performans düşüklüğü yaşanan mücadelede Potanın Perileri 59-58 kazanarak EuroBasket'e buruk bir sevinçle veda etti.

ŞAMPİYON İSPANYA BELGRAD'DA KÜRSÜ
1 İSPANYA
2 FRANSA
3 SIRBİSTAN

SAYI KRALİÇESİ FAGBENLE
İSTATİSTİK LİDERLERİ
SAYI:
20,9 Temi Fagbenle (B.Britanya)
ASİST: 8.5 Nika Baric (Slovenya)
RİBAUND: 9.3 Amanda Zahui (İsveç)
BLOK: 2 Milica Jovanovic (Karadağ)
TOP ÇALMA: 3.4 Johannah Leedham (B.Britanya)
VERİMLİLİK: 23.8 Emma Meesseman (Belçika)

TÜRKİYE
SAYI:
12.7 Kiah Stokes
ASİST: 3.7 Işıl Alben
RİBAUND: 10.7 Kiah Stokes
BLOK: 2 Kiah Stokes
TOP ÇALMA: 1.7 Cansu Köksal
VERİMLİLİK: 23 Kiah Stokes

YORUMLAR

  • 0 Yorum