Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

16 Kasım 2018 - 11:40

Sevgili basketbolseverler, bu oyunun en üst düzeyde oynandığı platform NBA'in en keyif veren takımlarını kapağımıza taşıdığımız özel sayımızla karşınızdayız. Bu büyük şovda kendi en eğlenceli takımlarını Murat Murathanoğlu başta olmak üzere; Alp Ulagay, Gülşah Akkaya, Kemal Ilıkkan anlatırken, günümüzde şovun bayrağını teslim alan Stephen Curry'nin Golden State'ini ise arkadaşımız Levent Leventçi yazdı.
 
NBA'in en büyük tartışma konularından biridir: Michael Jordan mı, LeBron James mi? İkilinin arasında hangisinin gelmiş geçmiş en değerli oyuncu (Greatest Of All Time-GOAT) olduğu konusunda Serdar Sözkesen, detaylı istatistikler de içeren bir analiz yaptı.
 
Yeni ekip arkadaşımız Gençalp Kozan başarısını ilmek ilmek dokuyan Luka Doncic'in hikayesini yazarken, Ruhi Ünal da parkelerin en dramatik hikayesine sahip Drazen Petrovic ile Vlade Divac'ın ölümsüz arkadaşlıklarını detaylarıyla kaleme aldı. 
 
***
 
'Hedef' başlığı altında ekim sayısında start verdiğimiz Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi dosyamızın ikincisi 'Umut'u da keyifle okuyacağınızı düşünüyoruz. Bu sayımızda Türk Telekom, Pınar Karşıyaka, Gaziantep Basketbol, İstanbul BBSK ve Arel Üniversitesi Büyükçekmece'den biri yerli, diğeri yabancı iki oyuncuyla; bu sezon ki beklentilerine yönelik röportajları yine Oğulcan Çoksayar gerçekleştirdi. 
 
Galatasaray'da yeni bir yapılanma için kolları sıvayan koç Ertuğrul Erdoğan ile yaşanan bu süreci konuşurken, ligin renkli ekibi Bahçeşehir Koleji'nin hedeflerini ise genel sekreter Alpaslan Aydın'dan dinledik.
 
***
 
Çin'deki Dünya Kupası'na katılmak adına, hedefine emin adımlarla ilerleyen 12 Dev Adam'ı ise Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Milli Takımlardan Sorumlu Yöneticisi Hüseyin Beşok ile 5 Soru 5 Cevap formatıyla sayfalarımıza yansıttık.
 
Ribaund Ailesi'ne katılan Cem Akdağ Hocamız da, kadın basketbolu üzerine birikimlerini okurlarımızla paylaştı, Nilsen Barlas ise iletişim üzerine görüşlerini kaleme aldı. 
 
***
 
Türk basketbolunun geleceği olarak gördüğümüz 12 Dev Adam Basketbol Okulları ile Basketbol Gençler Ligi için yeni hazırladığımız 'Sahne Gençlerin' konsepti de kasım sayımızla birlikte görücüye çıktı. Köşemizde ilk olarak, bu projelere büyük emek veren TBF Altyapı Erkek Milli Takımlar Koordinatörü Fikret Doğan ile TBF Altyapı Faaliyetleri Müdürü Gökhan Sunter'i konuk ettik. 
 
***
 
Geride bıraktığımız ay start alan THY EuroLeague'de, temsilcilerimiz Fenerbahçe, Anadolu Efes ve Darüşşafaka Tekfen'in performanslarının detaylı analizlerini koç Burak Bıyıktay yaparken, Levent Leventçi'nin hazırladığı EuroLeague güç sıralamasının da ilginizi çekeceğini düşünüyoruz.
 
***
 
Son olarak basketbol camiasından aldığımız olumlu geri dönüşler ile dergimize olan ilgi için, ekibim adına teşekkür eder ve herkese basketbol dolu günler dilerim. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum