Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

01 Haziran 2023 - 20:17

Sevgili basketbolseverler, A Milli Kadın Basketbol Takımımız 15-25 Haziran tarihleri arasında Slovenya ve İsrail'in ev sahipliğinde düzenlenen EuroBasket'e kürsü hedefiyle gidiyor. Ay yıldızlıların kaptanı Bahar Çağlar ve deneyimli koç Ekrem Memnun ile 2023 Avrupa Şampiyonası öncesi bir araya geldik...

Bu arada ağustos ayında Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek 'FIBA Olimpiyat Oyunları Ön Eleme Turnuvası'nı A Milli Takım Genel Menajeri Muratcan Güler ile konuştuk.

★★★

NBA'de Nikola Jokic önderliğinde ilk şampiyonluğuna ulaşmak isteyen Denver Nuggets ile Boston serisinde ecel terleri döken Jimmy Butler'ın Miami Heat'i arasındaki DÜELLO'yu kapağımıza taşıdık.

★★★

EuroLeague Finali'nde Olympiacos'u mağlup eden Real Madrid'in 11. şampiyonluğunu Burçin Badem kaleme alırken, EL'de bu seneye damga vuran 5 oyuncuya dosyamızda yer verdik. Son Şampiyon'un pota altı canavarı Walter Tavares, finalist Olympiacos'un normal sezon MVP'si Aleksandar Vezenkov, Monaco'nun asi yıldızı Mike James, Barcelona'nın Final Four’da hayal kırıklığı yaşatan 'süperstar'ı Nikola Mirotic ve temsilcimiz Fenerbahçe Beko'nun istikrar abidesi Nigel Hayes-Davis'in bu sezonki performanslarını masaya yatırdık.

★★★

MİSLİ.COM İLE BSL RÖPORTAJLARI'nda Pınar Karşıyaka'nın şampiyon apoletli koçu Ufuk Sarıca'yla play-off hedeflerini konuşurken, Misli.com TBL'de normal sezonun şampiyonu Çağdaş Bodrum Spor'dan tecrübeli oyuncular Yiğitcan Turna, Hakan Yapar ile başantrenörlük kariyerine kupa ile başlayan Ender Arslan ve başkan Dağlaca Çağlar'la bir araya geldik. Gelecek sezon Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde mücadele edecek Şampiyon Çağdaş Bodrum Spor'a başarılar diliyoruz.

OLD SPICE İLE BASKETBOLUN DÜNÜ, BUGÜNÜ, YARINI konseptimizde Koraç Şampiyonu Efes Pilsen'in sıra dışı yıldızı Murat Evliyaoğlu ile samimi bir röportaj yaparken, NEF SÖYLEŞİLERİ'nde konuğumuz Türk basketbolu ve Galatasaray NEF'in geleceği Ege Tan Yıldızoğlu'ydu.

Sosyal medyadaki paylaşımlarıyla ses getiren Suriye Milli Takımı'nda forma giyen Kemal Canbolat ile de arkadaşımız Hüseyin Demir konuştu.

★★★

Basketbol Gençler Ligi'nde kızlar kategorisinde BOTAŞ'ı mağlup eden Fenerbahçeli kızlar, bu sezon kadın basketbolundaki sarı lacivert rüzgârı bir kupayla daha süsledi. Erkekler kategorisinde ilk yıl mutlu sona ulaşan Anadolu Efes, son şampiyon Gaziantep Basketbol'u mağlup ederek organizasyonun 6. yılında 2. kupasına ulaştı. Forma rengi ne olursa olsun gençlerimizin başarıları bizi gururlandırıyor, onları izlemekten büyük keyif alıyoruz.

Keyifli okumalar ve basketbol dolu sağlıklı günler dileğiyle...

YORUMLAR

  • 0 Yorum