Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

01 Eylül 2022 - 14:58

Sevgili basketbolseverler, 2023 Dünya Kupası hedefindeki A Milli Takımımız, ikinci gruptaki açılış maçlarında Letonya’ya Riga'da mağlup olurken, Sinan Erdem'de ağırladığı Sırbistan karşısında da dramatik bir yenilgi aldı. Ribaund Dergisi olarak maçları yerinde takip ederken, bu karşılaşmaların yorumunu 'Dev' isim Tamer Oyguç yaptı. Bir diğer basketbol efsanesi Petar Naumoski de EuroBasket öncesi ay yıldızlıların turnuvadaki şansını değerlendirdi...

Letonya ve Sırbistan maçlarını ardında bırakan ve rotasını EuroBasket'e çeviren Türk Milli Takımı'nın ve basketbolumuzun örnek yıldızı Furkan Korkmaz ile kapak röportajı yaptık. Ergin Ataman gibi EuroBasket'e şampiyonluk için gittiklerinin altını çizen Furkan, NBA ve özel hayatına ilişkin de samimi açıklamalar yaptı... Gürcistan'daki grup maçlarıyla yeni bir serüvene başlayacak ay yıldızlılara EuroBasket'te başarılar diliyoruz.

Parkede milli rüzgârların estiği bu dönemde Türk basketboluna damgasını vuran ve 12 Dev Adam efsanesinin mimarları Orhun Ene, Harun Erdenay, İbrahim Kutluay, Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur'un yer aldığı KIVILCIM dosyamızı keyifle okuyacağınızı düşünüyoruz.

★★★

Fenerbahçe Beko Basketbol Operasyonları Genel Direktörü Maurizio Gherardini ise sarı lacivertli takımın yeni sezon yapılanmasının yanında EuroBasket ve NBA'den de bahsetti.

★★★

İMZA dosyamızda yeni sezon yine büyük işler yapmaya kararlı olan Pınar Karşıyaka Koçu Ufuk Sarıca ve Kaf Kaf 'ın geleceği Ali Efe Barış ile konuşurken, NEF SÖYLEŞİLERİ'ndeki konuğumuz Galatasaray NEF'e yeni katılan Yunus Emre Sonsırma oldu.

★★★

EFSANELER ANLATIYOR köşemizde bu ayki konuğumuz hem Türk basketbolunun hem de dergimizin önemli ismi Gülşah Akkaya oldu... Avrupa'da sayı kraliçelikleri ve şampiyonluk yaşayan Gülşah ile Potanın Perileri'nin 2011'de EuroBasket'teki gümüş madalyasını da konuştuk...

TBF Kadın Milli Takımlar Direktörü olan Nilay Kartaltepe ile bir araya gelirken, WNBA'de önemli işlere imza atan Çukurova Basketbol'un çiçeği burnunda koçu Emre Vatansever ile de özel bir röportaj yaptık.

★★★

Misli.com Kurumsal İş Birlikleri ve Sponsorluk Müdürü Ilgım Çetin, yeni sezon hazırlıklarına ilişkin açıklamalar yaparken, MİSLİ.COM RÖPORTAJLARI'nda bu ayki konuğumuz Sigortam.net Basketball'dan Erol Can Çinko ile koç Andaç Yapıcıer oldu.

★★★

Avrupa ikincisi olan 18 Yaş Altı Milli Takımı'ndan Berke Büyüktuncel ile konuştuk.

★★★

A Milli Takım Uzman Diyetisyeni Neşe Ceylan Zengin ile Uzman Psikolog Melda Yakupoğlu alanlarına ilişkin önemli bilgileri kaleme aldı.

★★★

Geçtiğimiz ay hayatını kaybeden NBA'in 11 yüzüklü devrimci yıldızı Bill Russel'ın sıradışı hikâyesini ise Bertan Erman yazdı.

Keyifli okumalar ve basketbol dolu günler...

YORUMLAR

  • 0 Yorum