Tolga Yenigün

Tolga Yenigün


Ribaund'un içinden

01 Ağustos 2022 - 10:45

 
1992 Barcelona Olimpiyatları'nda tüm basketbolseverlerin gördüğü o rüyanın üzerinden tam 30 yıl geçti; ama Dream Team'in zihinlerdeki etkisi hâlâ dün gibi... Biz de bu unutulmaz takımın en büyük yıldızı Majesteleri Michael Jordan'ı, NE RÜYAYDI başlığıyla kapağımıza taşıdık.

Alp Ulagay, Dream Team'i Barcelona'da an be an takip eden ve takıma ismini veren Sports Illustrated’ın NBA yazarı Jack McCallum ile röportaj yaparken; o dönemki eşsiz kadroyu ve onların müthiş performanslarını da hatırlattı. Bu arada Rüya Takım'ın süper yıldızlarının yer aldığı bir de dosya hazırladık.

★★★

2023 Dünya Kupası elemelerinin ilk aşamasını Büyük Britanya galibiyetiyle kapatan 12 Dev Adam'ın Newcastle'daki karşılaşmasını yerinde takip ettik. İkinci aşamada Yunanistan ile Britanya'nın yanında Letonya, Belçika ve Sırbistan'ın da ekleneceği I Grubu'nda ilk 3 için yarışacak ay yıldızlılara, bu ay Letonya deplasmanı ve içerideki Sırbistan karşılaşmalarıyla başlayacak maratonu için başarılar diliyoruz.

★★★

ING Basketbol Süper Ligi'nde transferde önemli isimlerle anlaşıldı. Bu sayımızda yolu
daha önce de Türkiye'den geçen yıldızların GERİ DÖNÜŞ'lerine yer verdik... Anadolu Efes'in çok konuşulan Will Clyburn hamlesi, Fenerbahçe Beko'nun yeni 1 numarası Scottie Wilbekin, Galatasaray NEF'ten Raymar Morgan, Pınar Karşıyaka forması giyecek Errick McCollum ve Frutti Extra Bursaspor'un yeni uzunu Zach Auguste dosyamızda yer aldı...

★★★

Türk ve Avrupa basketbolunun efsanesi Petar Naumoski, Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko dışında ligimizin öne çıkan takımlarının yeni sezon planlamaları üzerine yazdı.

★★★

NEF SÖYLEŞİLERİ'nde Türk basketbolunun en önemli isimlerinden Cenk Akyol ile Galatasaray NEF'teki yardımcı antrenörlük görevi ve kariyer hedefleri üzerine konuştuk.

EFSANELER ANLATIYOR'daki konuğumuz ise dile kolay 34 yıllık hakemlik kariyerine nokta koyan Mehmet Keseratar oldu. Türkiye Ligleri'nde 1000'i, Avrupa'da ise 300'ü aşkın maçı yöneten Keseratar, hem MHK'daki yeni görevini hem de görkemli kariyerindeki unutamadığı anları arkadaşımız Ece Ergez'le paylaştı.

★★★

İMZA formatımızda bu sayı TOFAŞ Genel Menajeri Tolga Öngören ile Bursa ekibinin altyapısında yetişen Emre Tanışan'ı ağırladık.

★★★

Kadın basketbolu adına çok önemli bir isim Fenerbahçe Safiport Koçu Marina Maljkovic ile detaylı bir röportaj gerçekleştirdik. Takımın başına geçmesiyle birlikte Herbalife Nutrition KBSL'de mutlu sona ulaşan Maljkovic ile sarı lacivertli takıma gelişi, kariyeri ve hedeflerine ilişkin keyifli bir röportaj yaptık.

★★★

Sportive CEO'su Zeynep Selgür ile hem iş dünyası hem de basketbolda kadın yöneticiler ile birlikte yönetiminde yer aldığı Basketbol İçin Eğitim ve Destek Vakfı'nın (BİDEV) çalışmaları üzerine sohbet ettik.

★★★

A Milli Kadın Basketbol Milli Takımımız Uzman Diyetisyeni Neşe Ceylan Zengin ile Uzman Psikolog Melda Yakupoğlu tecrübelerini okurlarımıza aktardı.

★★★

MİSLİ.COM TBL RÖPORTAJLARI'nda bu ayki konuklarımız ligin yenileri Fenerbahçe Safiport'tan Ahmet Can Duran ve koç Ertuğ Tuzcukaya'yla Çağdaş Bodrum Spor'dan Yiğitcan Turna ile genel sekreter Göktürk Aslan oldu.

Basketbol dolu sağlıklı günler ve keyifli okumalar...

YORUMLAR

  • 0 Yorum